De favoriete hotspots in Amsterdam van de ELLE Nederland-redactie

Geüpdatet op 1 februari 2018 door ELLE België
De favoriete hotspots in Amsterdam van de ELLE Nederland-redactie

opening-amsterdamCompact en cosmopolitisch, eigenzinnig en bovenal waanzinnig gezellig: de coolste tips en insider adressen voor een dichtbij citytrip geselecteerd door het A-team van ELLE Nederland.

Het vijfkoppige mode- en lifestyleteam van ELLE Nederland gidst je langs de beste adressen van Amsterdam. Shoppen, eten, clubben, relaxen... De beste citycoach is altijd een local.

redactie elle nederlandMODE

Beste shoppingwijken:
9 STRAATJES
Gasthuismolensteeg, Hartenstraat, Reestraat, Oude Spiegelstraat, Wolvenstraat,
Berenstraat, Wijde Heisteeg, Huidenstraat, Runstraat
CB: “Negen straatjes vol kleine snuisterwinkeltjes en gezellige eetadressen.”
HERENSTRAAT
PRINSENSTRAAT

CARMACOMA                    €€€(€) Nieuwe Spiegelstraat 7B, 1017 DB Amsterdam
Een historisch gebouw werd stijlvol opgewaardeerd tot een upscale multimerkenboetiek met kleding, schoenen en accessoires van de grootste internationale designers. Voor m/v met een passie voor mode.
CN: “Een designerhemel! Het personeel is er supervriendelijk en de service perfect.”

SKY                    €€(€€)  Herengracht 228, 1016 BT Amsterdam
De shop is al twaalf jaar een vaste waarde voor fashionista’s met een zwak voor Franse en internationale modemerken als Isabel Marant, Jérôme Dreyfuss, A.P.C., Carven en Repetto.
CB: “Isabel Marant Etoile, Opening Ceremony, A.P.C., Jérôme Dreyfuss, Humanoid.”

290 SQUARE METERS             €(€€) Houtkopersdwarsstraat 3, 1011 NK Amsterdam
Deze multimerkenshop haalde zijn naam bij zijn oppervlakte van - juist - 290 m2. Een ruimte die helemaal gewijd is aan kleding, schoenen, tassen en hippe designobjecten. Elke week valt er wel iets nieuws te ontdekken. Sneakerfans lopen hier de deur plat om als eerste de nieuwste modellen van Nike te bemachtigen.

VAN RAVENSTEIN          €€€(€)  Keizersgracht 359, 1016 EJ Amsterdam
Een van de meest toonaangevende multimerkenboetieks van Amsterdam: Van Ravenstein is de exclusieve verdeler van Dries Van Noten en heeft pièces uniques van onder andere Maison Martin Margiela Shoes in de aanbieding. Op de benedenverdieping ontdek je collectiestukken van het huidige seizoen en een etage lager shop je het hele jaar door designerstukken tegen de helft van de originele prijs.

PAUL WARMER            €€€(€) Leidsestraat 41, 1017 NV Amsterdam
Verdeeld over twee verdiepingen vind je hier het ruimste schoenenaanbod van de grootste luxelabels als Saint Laurent, Givenchy, Balenciaga, Gucci... Mocassins, ballerina’s, sneakers, sandalen, boots of hakken? Combineer je nieuwe droompaar met de bijpassende it-bag uit de al even uitgebreide tassencollectie. Van een perfect match gesproken.

SHOEBALOO          €€€(€)  Leidsestraat 8, 1017 PA Amsterdam
Schoenverslaafden zijn bij deze gewaarschuwd: Shoebaloo heeft zo’n gigantische collectie in huis dat het onmogelijk wordt om zonder nieuw paar buiten te stappen. Kies uit internationale labels als Dior, Miu Miu, Lanvin, Charlotte Olympia en Giuseppe Zanotti, om er maar enkele te noemen.
CB: “Alexander Wang, Chloé, Lanvin, Prada, Charlotte Olympia, Gucci, Dolce & Gabbana...”

LYPPENS          €(€€€) Langebrugsteeg 8, 1012 GB Amsterdam
Dit huis van vertrouwen uit 1959 overstijgt het begrip juwelier. Lyppens strekt zich uit over zes verdiepingen en heeft een eigen atelier dat op bestelling unieke creaties maakt en herstellingen uitvoert. Al is het vooral de uitgebreide antiekcollectie met stukken uit de art deco, belle époque, art nouveau en de victoriaanse periode die tot de verbeelding spreekt.
CB: “Hoewel het hier altijd druk is, neemt het personeel graag de tijd om advies te geven, wat je budget ook is.”

1/

RESTAURANTS

TUNES RESTAURANT & BAR BY SCHILO          €€€ Van Baerlestraat 27, 1071 AN Amsterdam
Zaterdagbrunch van 11u30 tot 15u30
Tunes Restaurant is de perfecte starter om de finesses van fine dining in Amsterdam te ontdekken. Chef des huizes, Schilo van Coevorden, zweert bij een moderne keuken met Hollandse invloeden op basis van lokale producten. Het menu volgt bij voorkeur het ritme van de seizoenen, maar de befaamde rivierkreeftjes zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Welk gerecht je ook kiest, hier ben je altijd zeker van een culinair hoogtepunt.
CN: “Lekker eten, fijne wijnen en een gezellige sfeer.”

OCCO in the DYLAN HOTEL          €€ Keizersgracht 384, 1016 GB Amsterdam
Met de opening van een tweede restaurant in 2012 bestrijkt The Dylan Hotel nu het volledige culinaire spectrum, van Franse topgastronomie in het bekroonde Vinkeles-restaurant tot klassieke brasseriekeuken in Occo. Beide restaurants staan onder supervisie van sterrenchef Dennis Kuipers. Naast de wekelijks wisselende menu’s staan er ook een aantal vaste waarden op de kaart zoals de Caesar salad met gegrilde garnalen of de beef burger. Bij mooi weer is het zalig lunchen in de binnentuin.
CN: “Intimistisch interieur, lekker eten, vlotte bediening.”

LION NOIR          €(€€) Reguliersdwarsstraat 28, 1017 BM Amsterdam
De unieke ligging in een levendige buurt, de arty atmosfeer met zwevende vogelkooitjes en opgezette dieren aan de muur en last but not least de culinaire kwaliteiten van chef Edo Kamping maken van Lion Noir een buitengewoon feelgoodadresje. De gegrilde hertenfilet met pompoen-gnocchi moet je proeven.
CN: “Op een boogscheut van kantoor. Prachtig interieur met een hoek af.”

THE SEAFOOD BAR          €€(€) Van Baerlestraat 5, 1071 AL Amsterdam
Met zijn centrale ligging vlak naast het Vondelpark en op wandelafstand van het Rijksmuseum kun je The Seafood Bar niet missen. En maar goed: de verse, royale zeevruchtenplateaus zijn ideaal om te delen onder vrienden bij een goed glas wijn. Houd nog wat plaats over voor een van de uitstekende desserts van het huis.
SB: “Van mosselen met friet tot kreeft: het beste uit de zee proef je hier.”

RIJSEL ROTISSERIE          €€(€) Marcusstraat 52B, 1091 TK Amsterdam
Rijsel ligt net buiten het centrum, maar is beslist een ommetje waard. De Frans-Belgische keuken zal zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van comfort food zonder tierlantijntjes. Het eigentijdse interieur in industriële stijl past helemaal binnen het concept. Zoals het gaat met trendy hotspots, is het hier altijd aanschuiven voor een tafel, op voorhand reserveren is dus de boodschap.
CB: “Uitgebreide wijnkaart, leuke sfeer, beroemd om zijn aardappelsalade: Rijsel is dit jaar mijn favoriete restaurant.”

2/

ONTBIJT

GEBR. NIEMEIJER          € Nieuwendijk 35, Amsterdam
Gebr. Niemeijer is een ambachtelijke Franse bakkerij annex café waar je terechtkunt voor heerlijk homemade brood en patisserie bereid met natuurlijke ingrediënten. Maak je keuze uit de verschillende ontbijtformules.
CN: “Buitengewoon lekker brood.”

VINNIES DELI          €(€) Haarlemmerstraat 46H, 1013 ES Amsterdam
Bij Vinnies Deli kies je uit een ruim assortiment biologisch brood en gebak, granola bereid op verschillende manieren, diverse eiergerechten of een alternatieve bio sandwich met auberginespread, karnemelksaus en granaatappel.
MD: “Voor een hip en gezond ontbijt.”

DE YSBREEKER          €€ Weesperzijde 23, 1091 EC Amsterdam
Dit café-restaurant is ondergebracht in een historisch pand aan de oever van de Amstel. Start je dag met een geurige kop koffie met een belegde croissant terwijl je door de internationale kranten bladert. Mag het iets stevigers zijn? Bestel dan een eierspecialiteit van de kaart, zoals gepocheerd ei met zalm en hollandaisesaus.
CB: “De meeste mensen komen hier royaal ontbijten, maar ik verkies een kop koffie met een stapel ochtendkranten en een zalig zicht op de Amstel.”

3/

CHARMEHOTELS

CONSERVATORIUM HOTEL          €€€(€) Van Baerlestraat 27, 1071 AN Amsterdam,
Het voormalige Sweelinck Muziek-conservatorium werd stijlvol omgebouwd tot een superdeluxe vijfsterrenhotel in hartje centrum. Van de persoonlijke service over de luxueuze faciliteiten tot de inrichting van de kamers: alles beantwoordt aan de hoogste eisen. Niet toevallig de favoriete stek van Madonna.

TOREN          €€€(€) Keizersgracht 164, 1015 CZ Amsterdam
Dit classy viersterrenhotel is ondergebracht in een zeventiende-eeuws stadhuis en werd rijkelijk gedecoreerd. De 37 kamers verschillen allemaal van stijl en grootte en sommige kijken uit over de grachten. Het gastvrije personeel geeft je onmiddellijk een warm welkomgevoel.

HOTEL V NESPLEIN          €€€(€) Nes 49, 1012 KD Amsterdam
Dit viersterrenhotel in hartje Amsterdam is de perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen. De kamers zijn elegant ingericht met een vintage twist. Het terras met zicht op het Nesplein, de bibliotheek en het restaurant geven het hotel een heel eigen karakter.

THE RUN INN          €€€ Runstraat 26, 1016 GK Amsterdam
De naam van deze charmante B&B refereert aan zijn ligging in de Runstraat, een van de beroemde negen straatjes. Het gastenverblijf ligt in een historisch pand en telt slechts één kamer, een fantastische zolderruimte van 45 m2 , waar je het liefst permanent zou willen intrekken.

MAISON RIKA          €€€€ Oude Spiegelstraat 12, 1016 BM Amsterdam
Maison Rika biedt twee ruime gastenkamers aan met zicht op de Herengracht. De moderne inrichting is een ontwerp van gastvrouw/designer/interieurvormgeefster Ulrika Lundgren. In de bijbehorende lifestyleshop vind je kleding en accessoires van haar eigen populaire label Rika.

MIAUW SUITES           €€€ Hartenstraat 36, 1016 CC Amsterdam
Miauw Suites is een innovatief hotelconcept met vier suites die zijn ingericht als oergezellige mini-appartementjes met salon, slaapkamer, badkamer en open keuken. Op het gelijkvloers vind je een pop-upruimte die dienstdoet als kunstgalerie, atelier of conceptstore.
CN: “Ik heb hier een deel van mijn boek
geschreven.”

4/

MUSEA

RIJKSMUSEUM          € Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam
Het Rijksmuseum heeft de grootste en kostbaarste collectie historische meesterwerken in huis, van Rembrandt tot Johannes Vermeer. In het pas geopende Aziatische paviljoen kun je een kleinere collectie oosterse kunst bekijken. Het museum huisvest ook de Research Library die bekendstaat als de meest uitgebreide kunsthistorische bibliotheek van Nederland.
CB: “Je kunt hier een dag doorbrengen, er is zo veel te zien en te ontdekken. Ook de museumshop is een absolute aanrader.”

FOAM          € Keizersgracht 609, 1017 DS Amsterdam
Het FOAM dompelt je helemaal onder in de wereld van de fotografie, met een focus op zowel oude bekenden als upcoming talenten. FOAM is zonder twijfel een verplichte stop voor fans van fotografie. In de foyer kun je uitgebreid tafelen in een unieke setting.
MD: “Hét museum voor fotografie met een leuke bijbehorende shop.”

STEDELIJK MUSEUM           € Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam
Het Stedelijk Museum werd in 1874 opgericht en spitst zich volledig toe op moderne kunst en hedendaags design, maar het heeft ook enkele werken van Vincent Van Gogh in huis.

-> dit artikel komt uit het oktobernummer van ELLE België- in het nummer dat momenteel in de winkel ligt kan je het grote ski-dossier terugvinden.