6 exclusieve parfums uitgelicht

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
6 exclusieve parfums uitgelicht

nicheparfumsGeuren en herinnering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo illustreert ook Marcel Proust in zijn A la Recherche du Temps Perdu: iedereen herinnert zich hoe hij zijn madeleine in zijn kop thee drenkt en de geur hem even terug naar zijn kindertijd brengt. Kortom, de kracht van geuren zijn niet te onderschatten. Hoog tijd dus om even het licht te werpen op bijzondere parfums. Wij selecteerden 6 karaktervolle geuren uit de wereld van de nicheparfums.

LEES OOK: Parfumkenner Lieven Debrauwer over nicheparfums


 

1.Histoires de parfums

 

1876histoiredesparfums
Gérald Ghislain vormt het creatieve brein achter dit merk. Inspiratie is het sleutelwoord doorheen de hele lijn: achter elk parfum zit een verhaal waarvan de naam steeds een tipje van de sluier oplicht. Zo verwijst het parfum ‘1876’ naar het geboortejaar van de exotische danseres Mata Hari. Noten van bergamot, sinaasappel, lychee en roos illustreren de exotische trekken van de beruchte spionne. Het met absint en muskus doordrenkte ‘1889’ verwijst dan weer naar de oprichting van de Moulin Rouge, die befaamde rode molen in Montmartre.

Klik hier voor meer info.

Onder meer verkrijgbaar bij Sens d’Or, Vlaanderenstraat 116, 9000 Gent
http://www.sensdor.be/

1/

2. Technique Indiscrète

technique indisc

Het parfummerk van ’t Stad werd opgericht door Louis Louison. Louison studeerde aan de Parijse school ‘Cinquieme Sens’ en perfectioneerde zijn gave aan de ‘School of Herbalists’ in Brussel. Namen als indiscrete en plaisir verraden dat emoties centraal staan bij zijn creaties. Zo verhaalt onderstaand gedicht voor Eau d’Anvers de herinnering aan zijn thuisstad nu het laboratorium zich in Parijs bevindt.

Terug van een geurreis . Uitgeput lig je nu aan de kaaien geankerd .
Welruikende damp van honing, kruiden met patchouli gekleed .
De rozendruppels uit Istambul mengen zich met appelgeur en oranjebloesem . Heerlijke geuren waaien fladderend door de wind .
Antwerpen ! Het vaartuig is geland .
Tabac,mirre en spaanse geuren infuseren de blauwe steen van de de natte kaaien .
Terwijl de zon verstoppertje speelt in het water

www.techniquesindiscrete.com

2/

3. Serge Lutens

SergeLutens copy

De dromer uit Lille die faam maakte bij Vogue, Dior, Jardin des Modes en Harper’s Bazaar. Zijn beelden en make-up vormen het toonbeeld van zijn visie, die hij verder ontplooit in een lijn van parfums. Ontdek hieronder L’orpheline.

https://www.youtube.com/watch?v=SfpGoLuTMGA
Verkrijgbaar via www.sergelutens.com

3/

4. Byredo

byredo

Byredo is het parfumhuis van Ben Gorham. Geïnspireerd door een andere parfumeur, Pierre Wulf, besloot Gorham om zijn achtergrond in de kunst in te ruilen voor een ander soort schoonheid: de wereld van de parfums. De geur ‘Baudelaire’ herinnert dan weer aan het bestaan van literaire schoonheid.

« . . . a lazy isle to which nature has given singular trees, savory fruits, men with bodies vigorous and slender, and women in whose eyes shines a startling candor . . . » (Baudelaire, Les Fleurs du Mal, Parfum Exotique, 5-8)

www.byredo.com

Onder meer te verkrijgen bij Jade-shop (Jade-shop Diestersstraat 15, 3500 Hasselt) en Senteurs d’Ailleurs (Stefaniaplein 1A, 1000 Brussel)

4/

5. Annick Goutal

annick goutal

Opgeleid tot concertpianiste, ontdekt als model, geboren moeder. Annick Goutal is een naam die vele ladingen dekt. Zo ook dat van een parfumhuis. En wel eentje dat belooft om ware emotie aan zijn klanten te geven, mooi verpakt in een tijdloos flesje. Vent de folie is de jongste telg uit het gamma en belichaamt de idee van een jonge, vrije vrouw die de grenzen van het bekende doorbreekt.

www.annickgoutal.com

Onder meer verkrijgbaar bij: Au Bon Marché. Hoornstraat 4, 9000 Gent

5/

6. Guy Delforge

parfumerie-atelier-guy-delforge-namen(p_activity,13129)(c_0)

In het hart van de Naamse Citadel, die dateert uit de periode van Karel V, vind je Guy Delforge terug. De man wijdt zijn dagen aan het samenstellen van geuren. Het hele jaar door staat het je vrij zijn atelier te bezoeken.

Atelier Guy Delforge
Château des Comtes
Citadelle Route Merveilleuse 60
5000 Namen

(stagiaire Lien De Vriendt)