Bizarre beautytrend: gebleekte wenkbrauwen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Bizarre beautytrend: gebleekte wenkbrauwen

wenkbrauwen
Deze beroemde gezichten zetten hun wenkbrauwen in de ontkleurende verf.

Stevig aangezette wenkbrauwen doen het al een paar seizoenen goed in de beautywereld. Een mooi vormgegeven wenkbrauwen opent je blik en geeft karakter aan je gezicht. Maar zoals dat gaat in de steeds veranderende wereld van beauty kondigt een tegenreactie zich aan. Donkere wenkbrauwpotloden en -mascara verdwijnen onderaan de make-upkoffer en het ontkleuringsmiddel komt prominent naast de rode lippenstift te staan.

Weg met die wenkbrauwen: een overzicht.

1/

Kelly Osbourne

kellyosbournewenkbrauw

 

Het haar van Kelly Osbourne had intussen zowat alle kleuren van de regenboog. Pikzwart, knalroze of pastelpaars, de dochter van Ozzy Osbourne gaat geen haarexperiment uit de weg. Maar in 2012 moesten ook haar wenkbrauwen eraan geloven. Kelly verscheen met blonde wenkbrauwen in de openbaarheid en het publiek was niet mals. De zangeres - niet op haar mondje gevallen - stuurde een tweet de wereld in op haters het zwijgen op te leggen.  'Get over the eyebrows people it was for a photo shoot! If you don't shut up I will keep them like this just to p**s you off! :).'

2/

Rooney Mara

RooneyMaraBrows

Actrice Rooney Mara kroop in de huid van hacker Libeth Salander voor de Amerikaanse remake van 'The Girl With the Dragon Tattoo'. Bij de uitgesproken look van Salander hoorden piercings, tattoos en een stel gebleekte wenkbrauwen.

3/

Lady Gaga

ladygagabrows

Het mag geen verrassing heten dat Lady Gaga er al op los experimenteerde met de wenkbrauwloze look. In de zomer van 2013 liet Lady Gaga voor het eerst sinds lange tijd zo goed als alle make-up achterwege, opvallen deed de zangeres toch door haar amper zichtbare wenkbrauwen.

4/

mileycyrusbrows
Vorig jaar waagde Miley Cyrus zich aan een paar gebleekte wenkbrauwen. Het resultaat postte de 'Wrecking Ball'-zangeres uiteraard meteen op Instagram.

5/

KatyPerry
Katy Perry gaf de kaders rond haar groene ogen een flinke make-over. Voor de clip van 'This Is How We Do' werden haar donkere wenkbrauwen met een krachtig bleekmiddel weggegomd.

6/

Kendall Jenner

KendallJennerBrows
Kendall Jenner is een echte kameleon. Tijdens het winterdefilé van Marc Jacobs was de realityster dankzij haar bruine, korte pruik en gebleekte wenkbrauwen bijna niet te herkennen.

7/

Cara Delevingne

caradelevingnebrows

Alles voor de job. Topmodel Cara Delevingne liet haar handelsmerk, haar prominent aanwezige wenkbrauwen, blonderen voor het zomerdefilé van modehuis Givenchy.

8/

Kim Kardashian

KimKardashianbrows
Kim zou Kim niet zijn, mocht ze zich niet aan elke mode- of beautygril wagen. Onlangs poseerde de realityster met gebleekte wenkbrauwen aan de zijde van Cara Delevingne. De nieuwe look was echter van korte duur, de blonde brows waren een souveniertje van de fotoshoot van die dag.

9/

Donatella Versace

DonatellaVersace
Wat Donatella ontbreekt aan wenkbrauwen maakt ze ruimschoots goed met lippen en glans.

10/

 Rita Ora

RitaOrawenkbrauw

Ook Rita Ora experimenteert er graag op los. Nieuwe kapsels, nieuwe kleurtjes,  het al of niet hebben van wenkbrauwen, het maakt de Britse popster weinig uit. Vorige zomer poseerde Ora met gebleekte wenkbrauwen voor Clash Magazine, met een bijna onherkenbare Rita als resultaat. Rita zelf is nog steeds fan en deelde op #tbt verschillende foto's uit de shoot.