HOW TO: De perfecte lippenstift zonder hem te testen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
HOW TO: De perfecte lippenstift zonder hem te testen

lippen

Lippenstift testen in de winkel, het is vaak geen pretje. Meestal zien de testers er vies uit en waren al tientallen mensen je voor. Geen haar op je hoofd dat eraan denkt dit nog te gebruiken! Hoe kies je dan eigenlijk de perfecte kleur voor jouw lippen? Wij leggen het uit in 4 eenvoudige stappen.

Stap 1: Kleur bepalen
Analyseer jouw lipkleur, zonder dat je een product draagt.

Stap 2: Natuurlijke tint09dbb0e2ddace27e9959eb7fc95a2268    
Eén regel is hier zeer belangrijk. Om op veilig te spelen, kies je een tint donkerder of een tint lichter dan de natuurlijke kleur van je lippen. Met een lippenstift die een tint lichter is, creëer je een nude effect. Een natuurlijke en flatterende look. Bovendien zullen je ogen sterker uitkomen.
Vooral dames met dunne lippen moeten zich aan de regel van maximum één tint donkerder houden. Op deze manier creëer je meer volume. Wanneer je een te donkere kleur draagt, zullen je lippen net dunner lijken.
Kies een lippotlood met exact dezelfde kleur als je lipstick, zo kan je iets buiten je lippen kleuren en ze op deze manier voller laten lijken.

Stap 3: Lippenstift testen
Test je lippenstift echter niet op de rug van je hand, maar op de vingertoppen. De textuur en de kleur is hier meer gelijk aan die van je lippen.
Stap 4: Het perfecte rood48e037a5acec4a9f2bac83872f2cc3c4
Bloedrood staat iedereen goed. Mooi meegenomen ook is dat je tanden er instant lichter door lijken!

(Stagiaire Nele Sarens)