Shopping: 3x Belgisch breigoed

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Shopping: 3x Belgisch breigoed

canevas_3noir&blanc-1Aangezien het aantal zonnestralen blijft verminderen, zien wij ons genoodzaakt onze kleerkast vol te proppen met wol. Een moeilijke opgave is dat echter niet, met deze 3 prachtige Belgische breigoed labels.

  • Made by Bernadette

Het begon allemaal met een cardigan die ze breide voor haar dochter, maar intussen groeide Made by Bernadette uit tot een waar succesverhaal. Bernadette werkt met pure mohair uit Zuid-Afrika, die ze zelf kleurt en verwerkt tot fluffy truien bij haar thuis. B bybernadette

Wil jij deze winter ook rondlopen in zo'n zacht wolkje? Ze zijn te koop bij: Step by step Antwerpen en Graanmarkt13 in Antwerpen, Icon in Brussel, Sketch in Knokke, Pand 13 in Gent, Jules&Marie in Brasschaat en V&V in Bonheiden. Klik hier voor de backstage ELLE-reportage in haar atelier.

  • LN Knits 

Het warm verhaal van Ellen kegels dateert van enkele jaren geleden, maar het succes blijft groeien. Haar twee collecties LN Andes en LN Beanies, zijn met de hand vervaardigd uit 100 % Peruvaanse baby alpaca wol. Het resultaat zijn extreem zachte sjaals, truien en beanies, die op een eerlijke manier geproduceerd worden door tienermoeders in Peru. Dat is dubbel warm, als je het mij vraagt.
cosy-charleneLNknits

sloppy-stevieLN

big-berta

Helemaal gewonnen voor de baby alpaca? Deze winter kan je terecht bij de LN Knits winter store, Nationalestraat 79, Antwerpen. Of het hele jaar door in de webshop.

  • Howlin

Het Antwerpse knitwear label, Morrison, bestaat al sinds 1981. In 2009 lanceerden ze het nieuwe label: Howlin. Naast een traditionele productie is er ook ruimte voor fantasie in vorm en patroon. Howlin staat voor tijdloze, speelse producten die met zorg gemaakt zijn.
Alle producten zijn individueel vervaardigd en met de hand afgewerkt door vakmensen in Schotland en Ierland.babsnougat3 terryblackout_1fatalbertmoss1Wil jij je ook indoffelen met deze tijdloze stukken? Howlin is verkrijgbaar bij Morrison, Nationalestraat 20, in Antwerpen, of via de webshop.

 

 (Stagiaire Nele Sarens)