Kapsel tutorial: de visgraatvlecht met een twist

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Kapsel tutorial: de visgraatvlecht met een twist

LOOK3 (2)

De visgraatvlecht, het is een blijver. Hij biedt zowel redding bij een bad hair day als bij een gebrek aan inspiratie. Ben je ook helemaal gewonnen voor deze vlecht? Probeer de variatie met torsages dan eens. Een look die ingewikkeld oogt maar dat zeker niet is. L'Oréal Professionel kapper, Thierry Huys, toont ons hoe het moet.

Stap 1: Zoals steeds beginnen we eerst met het haar goed te doorkammen en het aanbrengen van 'Mythic oil' op de lengte van het haar. Deze olie zorgt voor zijdezachte, glanzende lokken, zonder dat het haar vet wordt.

3_1Stap 2: Voor deze look verdelen we het haar in 10 gelijke delen. Dit doen we één per één, dus neem een lok en de rest van het haar zet je vast met een speld aan de zijkant.

3_2

Begin deze lok te draaien. Daarbij begin je bovenaan, aan het voorhoofd en werk je zo helemaal naar achter toe. Onderaan zet je ze tijdelijk vast met een speld. Vervolgens neem je een nieuwe lok en doe je hetzelfde.

3_3

Herhaal dit je bij de rest van het haar. Telkens bovenaan beginnen met draaien, om dan onderaan in het zelfde punt te eindigen. Onthou: messy is hét woord bij dit kapsel.

3_6Stap 3: Nu komt het moeilijke gedeelte. Maak eerst alle torsages iets losser, voor een nonchalanter effect. Bind daarna alle haren samen met een elastiek. (pas op: gebruik een elastiek die stuk mag)

Stap 4: Vervolgens kan je beginnen met de visgraatvlecht. Kam de staart goed uit en verdeel in twee gelijke delen.

3_8Neem telkens van één deel een kleine lok en leg deze naar het midden, over elkaar. Hoe fijner, hoe mooier het effect.

3_9

1/
Stap 5: Als je daarmee klaar bent, neem je de visgraatvlecht onderaan vast met één hand en wrijf je met de andere hand enkele keren van onder naar boven, om het geheel wat wilder te maken.
Stap 6: De vlecht fixeer je onderaan door de punt te touperen en te sprayen met Infinium Spray. Als je het niet vertrouwt kan je ook één lok van de punt om het uiteinde wikkelen en dit binnenin vastzetten met een schuifspeldje.

3_10

2/
Stap 7: Nu is het tijd om de elastiek die de torsages en de vlecht scheidt, door te knippen.

LOOK3 (2)Zo simpel is het!

(Stagiaire Nele Sarens)