Kapsel tutorial: de ultra elegante chignon

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Kapsel tutorial: de ultra elegante chignon

2_13

Je hebt een feestje in het vooruitzicht en je hebt totaal geen idee wat gedaan met je haar? Geen paniek. Wij vroegen l'Oréal Professionnel kapper, Thierry Huys, ons te leren hoe we onze lokken kunnen transformeren tot een extreem elegant kapsel. En dit is het resultaat.

Stap 1: Begin met het doorkammen van je haar, waarna je een zijscheiding maakt.
Neem een grote lok vooraan en zet ze vast met een speld. Die hebben we pas op het einde nodig.

2_1

Stap 2: Geef de rest van het haar een kleine toupering, lok per lok aan de wortels. Daarna spray je met Infinium spray van L'Oreal om het haar samen te houden.

2_3Stap 3:  Vervolgens maak je een lage paardenstaart, die je vastmaakt met een elastiek. (Liefst de professionele variant, die komt niet los). Dan begin je met het touperen van de volledige staart, die je nog een laagje Infinium spray geeft.

2_5

2_6Stap 4: Neem één lok van de staart, die je nog eens sterk toupeert (=tegen de richting inkammen) en draai deze rond de elastiek. Deze lok zorgt voor een extra volume, onder de chignon. Hierover spray je nog een keer met Infinium spray om te fixeren.

2_7
Stap 5: Borstel de staart, zodat die minder gefriseerd oogt. Daarna spray je met Next Day hair-spray. Deze lak geeft het haar meer textuur, wat een mooier resultaat zal opleveren.

2_8Stap 6: Nu is het tijd voor de rest van het opsteekwerk. Draai de staart mooi rond de eerste lok die al vast zit. Zet het geheel stevig vast met spelden, alsook het uiteinde dat je mooi naar binnen stopt.

2_9Stap 6: Neem nu de zijpartij, geef deze een lichte toupering aan de wortels en besprenkel met Next day hair spray. Kam deze lok daarna mooi glad.

2_10Stap 7: Wikkel deze laatste partij rond de chignon. Zet ook hier vast met veel spelden.

2_11Stap 8: Breng het geheel nog wat in vorm, laat nog wat babyhaartjes uitkomen en spray nog een laatste keer met Infinium spray. Nu ben je helemaal klaar om te stralen!

2_13(Stagiaire Nele Sarens)