Kapsel tutorial: boho-vlechten

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Kapsel tutorial: boho-vlechten

LOOK1

Bad hair day? Niet getreurd! Vandaag toont L'Oréal Professionnel kapper, Thierry Huys,
hoe we onze doffe haren tot een waar kunstwerkje omtoveren. En dat blijkt niet enkel voor handige Harriettes weggelegd te zijn.

Stap 1: Met een goede basis valt of staat je kapsel. Geef daarom je lokken eerst een boost met de Mythic Oil. Deze olie voedt de haren intens, zonder ze vet te maken. Neem een hoeveelheid van ongeveer twee koffiebonen en wrijf het uit tussen je handpalmen. Vervolgens breng je het aan op de lengten van je lokken en doorkam je een aantal keren.

1_1

1/
Stap 2: Nu ons haar er al een stuk beter uitziet, kunnen we beginnen met het kapsel. Maak eerst een middenscheiding, waarna je het haar in twee gelijke delen verdeelt.

1_2

2/
Stap 3: Maak nu twee lage vlechten. Thierry heeft een ingenieuze tip om je vlechten meer volume te geven: voor je er een elastiek hebt om gebonden, neem je het uiteinde van de vlecht met één hand vast. Intussen trek je met de andere hand telkens het voorste lokje een beetje losser. Hierdoor oogt de vlecht breder en krijg je een nonchalantere look. Je wil er immers niet uitzien alsof je net van de kapper komt.

1_5

3/
Stap 4: Zet de vlechten vast, bovenaan op het voorhoofd. Wees hier zeer gul met speldjes.

 

1_6

4/
Stap 5: Tijd voor de afwerking: maak rond het gezicht wat babyhaartjes los.
En je bent klaar!LOOK1(Stagiaire Nele Sarens)