Bad hair day kapsel: de Franse twist

Geüpdatet op 11 januari 2019 door ELLE België
Bad hair day kapsel: de Franse twist

inleiding

Last van een bad hair day? Geen paniek, ongewassen haren hebben juist extra textuur en plooien zich gemakkelijker in de meest kunstige kapsels. De Franse twist bijvoorbeeld, camoufleert als geen ander én geeft je meteen ook een gesofisticeerde look: 

Stap 1:

Begin met volume: maak een paar haarlokken los boven op je hoofd en toupeer deze.

Stap 1

Stap 2:

Breng je bovenste lokken samen achter je hoofd. Strijk de haren van boven glad en hou het met speldjes allemaal op zijn plaats.

Stap 2

Stap 3:

Leg je haar aan één kant van je hoofd en speld het daar vast. Nu pin je de eerste draai van de twist zoals hierboven wordt weergegeven.

Stap 3

Stap 3.

Stap 4:

Nu alles aan één kant vastgespeld is, verzamel je het overige haar in een paardenstaart. Drapeer het haar rond je hand en rol het op naar je hoofd toe. Als je haar wat aan de korte kant is, maar lang genoeg voor een kleine staart, draai dan rond je vingers.

Stap 4Stap 4.

Stap 5:

Als je haar helemaal opgerold is, wordt het tijd om het voorzichtig vast te spelden. Zoals je op de foto’s kan zien, zal je binnenin de twist moeten vaststeken. Zo kan je de speldjes gemakkelijk verstoppen en eindig je niet met een platte dot. Werk de look af met een beetje hairspray om alles mooi op zijn plaats te houden.

Stap 5.Stap 5

Bron: A Beautiful Mess