Top 10 meest invloedrijke tieners van 2014

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Top 10 meest invloedrijke tieners van 2014

tieners

Niet iedereen brengt zijn puberteit door bij orthodontisten, gehuld in outfits die instant voor plaatsvervangende schaamte zorgen. Het Amerikaanse Time buigt zich over enkele buitenaards coole tieners die zelfs de meest awkward jaren van hun leven vol glorie doorstaan. Ze hebben stijl, een luide stem en een indrukwekkende verzameling volgers op sociale media. Dit zijn, als we het blad mogen geloven, de meest invloedrijke pubers van 2014:

Voor de best geklede moet je dan weer hier zijn. 

1/

Malala Yousafzai

2

Dé topper van de lijst steekt met kop en schouders boven de rest uit. Twee jaar nadat terroristen haar neerschoten, is deze Pakistaanse heldin de jongste ontvanger ooit van de Nobelprijs voor de vrede. Haar onuitputtelijke strijd om meisjes wereldwijd van onderwijs te laten genieten, kent tegenstand, maar daardoor laat ze zich niet ontmoedigen -en dat ondanks haar piepjonge leeftijd. Een indrukwekkende persoonlijkheid waarvan we nog veel zullen horen!

2/

Lorde (17)

10

Eén van de grootste revelaties van 2014. Lorde, oftewel Ella Yelich-O’Connor, vuurde vanuit Nieuw-Zeeland de megahit Royals op de wereld af en werd in één klap wereldberoemd. Een stunt die de 17-jarige twee Grammy awards, een MTV Video Music award en de soundtrack van de aanstormende Hunger Games: Mockingjay opleverde. Met haar gothic looks oogst ze wereldwijd bewondering én copycats in de vele tieners die net als haar buiten de gevestigde beauty lijntjes willen kleuren.

3/

Chloe Morretz (17)

3

Dakota Fanning zet zich maar beter schrap, er is een nieuw mode- en acteerwonder opgestaan. Morretz is ondanks haar jonge leeftijd in het bezit een indrukwekkende film-CV en schitterde in toppers als 500 Days of Summer en Kick-Ass. Straks is ze naast Ben Affleck en Rosamund Pike te zien in Gone Girl. Verder?  Occasioneel zorgt ze voor hysterie op de rode loper met haar originele looks én maakt ze de tabloids gek met haar wel-of-niet-relatie met Brooklyn Beckham.

4/
Sasha (13) en Malia (16) Obama

6

Hun vader is één van de machtigste personen ter wereld, logisch dus dat ook Sasha en Malia Obama over de nodige invloed beschikken. Dat die verder dan de schoolpoorten rijkt, bewijst het feit dat de reinste verschijning voor uitverkochte webshops zorgt -hoe Kate Middleton van hen!

5/
Kiernan Shipka (14)

Schermafbeelding 2014-10-15 om 10.33.29

Ze begon haar carrière als 5-jarige tussen de sexy fifties cast van Mad Men, maar wist zich op enkele seizoenen tijd te ontpoppen tot hét stijlicoon van de serie. Een jeugdig toptalent dat zowel rode lopers als covers aan de lopende band weet te domineren, een naam om te onthouden!

6/

Jaden Smith (16)

9

De hoofdrol in enkele films ten spijt, lijkt het erop dat deze tiener nooit een topacteur wordt -vader Will zal het niet graag lezen. Wat Smith wél goed kan, is 5 miljoen followers op Twitter fascineren. De tiener wordt weleens als „de Confusius van het net” beschreven, en dit om zijn cryptisch filosofische tweets. Uitspraken die meestal kop noch staart hebben, maar wel voor massale adoratie zorgen, zo blijkt. Eén van zijn meest recente posts: „Haat me of niet, ik zal altijd een deel van je psyche bezitten!” Goeroe alert.

7/

Kylie (17) en Kendall (18) Jenner

4

Kendall en Kylie werden op jonge leeftijd tot reality sterren gebombardeerd en groeiden voor het oog van de camera’s op tot miniatuur zakenvrouwtjes. Verschillende kleding-en cosmeticalijnen, peperdure gastverschijningen, bloeiende modellencarrières én een eigen boekendeal: deze golden girls zullen de komende jaren niet verhongeren, zoveel is duidelijk.

8/

Tavi Gevinson (18)

7

Anna Wintour in miniatuur. Deze puber startte op piepjonge leeftijd de succesvolle blog Rookie, vergaarde in een mum van tijd miljoenen lezers over de hele wereld en mag zich ondertussen „hoofdredactrice van een online magazine” noemen. Net afgestudeerd en nu al in het bezit van een mediacarrière om U tegen te zeggen: weinig tieners, twintigers of zelfs veertigers doen het haar na.