Concurrentie in kant: Jessica Biel versus Britney Spears

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Concurrentie in kant: Jessica Biel versus Britney Spears

britneyspearsjessicaalba

Hoewel Jessica Biel tijdens de uitreiking van de VMA's nergens te bespeuren viel, liet mevrouw Timberlake zich later op de avond wel opmerken toen ze richting afterparty trok. Haar sexy kanten jurk uit de herfstcollectie van Dolce & Gabbana herinnerde rode loper watchers aan de mini-jurk waarin Britney Spears in 2001 op de uitreiking verscheen. Welke van deze concurrenten in kant gaat lopen met de award voor mooiste kanten creatie?

Wat hebben Jessica Biel en Britney Spears met elkaar gemeen? Bitter weinig, zou je denken. Al is er natuurlijk Justin. Spears hing tijdens haar late tienerjaren aan zijn hand, diezelfde hand schonk hij vorig jaar definitief aan Jessica Biel.
Ook op vestimentair gebied bewandelen beide dames verschillende paden. Biel doet dat op elegante stiletto's, Spears verkiest veelal het comfort van platte laarsjes, al dan niet afgewerkt met vrolijke franjes. Eén gemene deler in hun garderobe: kant. Actrice Jessica liet zich de afgelopen jaren meermaals in kanten ensembles fotograferen en ook Britney ruilt haar vrijetijdskledij wel eens in voor een sexy nummertje in de delicate stof.

Voor de VMA's uit 2001 (de editie met het legendarische 'I'm a Slave 4 U' optreden met slang) droeg de toen 19-jarige Britney Spears aan marineblauwe mini-jurk in kant van het Italiaanse modehuis Dolce&Gabbana. Twaalf jaar later doet Biel hoofden draaien in een gelijkaardige - hetzij iets meer zedige - creatie van het ontwerpsersduo. Who wore it best?

JessicaBielVMA
Jessica Biel in een jurk van Dolce&Gabbana

Schermafbeelding 2013-08-28 om 09.21.36

Dolce e Gabb F13 122
Dolce&Gabbana AW 13
BritneySpearsVMA2001
Britney Spears - VMA 2001
Schermafbeelding 2013-08-28 om 09.36.37
Britney Spears VMA 2001