5 redenen waarom we uitkijken naar Jessica Biel in New Girl

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
5 redenen waarom we uitkijken naar Jessica Biel in New Girl

JessicaBiel‘Who’s that girl? It’s Jess! En dan hebben we het niet over Jessica Day. Die New Girl krijgt in het nieuwe seizoen van de populaire serie het gezelschap van een andere New Girl: Jessica Biel. Is Biel back? Wie weet. Wij kijken alvast uit naar haar rentree op het kleine scherm.

Wie is Jesscia Biel? Geen mens die het écht zeggen kan. De actrice heeft een weinig uitgesproken imago en speelt sinds haar huwelijk met wereldster Justin Timberlake al helemaal de tweede viool. Grote of echt interessante filmrollen blijven uit en Jessica lijkt haar dagen te vullen met winkelen en foto’s van haar hond Tina op Instagram te posten. In 2013 stapte Biel in de zaak van haar broer, die samen met een jeugdvriend het ecologisch accessoirelabel Bare uit de grond stampte. Toch lijkt haar rol in het verhaal eerder beperkt en is het vooral haar naambekendheid die haar een vermelding op hun website opleverde.
Nee, als er ooit een Oscar op de schouw ten huize Timberbiel komt te staan, is dat vermoedelijk niet aan Jessica te danken. Na een resem kleinere filmrollen besluit Mevrouw Timberlake het nu over een andere boeg te gooien. Biel ruilt het witte doek in voor het kleine scherm, de plek waar het voor haar allemaal begon. In september waagt Jessica zich voor het eerste sinds haar afscheid aan ‘7th Heaven’ opnieuw aan een televisierol. Biel zal te zien zijn in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘New Girl’. Hiervoor kruipt ze in de huid van Kat, een bloedmooie wetenschapper die met Jesscia Day strijdt voor dezelfde man.

1.    Biel is Back

Biel is terug waar ze moet zijn: op televisie. Hoewel Biel nooit helemaal van het witte doek is weggeweest, was ze sinds haar vertrek bij ‘7th Heaven’ in 2006 niet meer als televisieactrice te zien. En is het net op het kleine scherm waar we allemaal vielen voor de mooie tomboy die nog eens uitstekend kon basketballen op de koop toe. Will Mary Camden 2.0 please stand up?


2.    De outfit

‘New Girl’ heldin Jessica Day heeft een geweldige bos haar (in combo met blauwe ogen!) en meer meisjesachtige jurkjes dan de gemiddelde kleerkast aankan. Daar is op zich niets mis mee maar we hebben het quirky ‘kijk eens hoe schattig ik ben’-stijltje en de grote nerdbril intussen wel gezien. Biel is dan niet de meest schitterende ster van het witte doek maar aan haar stijlgevoel valt niet te twijfelen. Geen celeb die de casual-chique-look zo goed beheerst en ook aan de zijde van haar in strak in het pak gehulde echtgenoot nooit uit de toon valt.
Wat draagt een sexy wetenschapper die haar oog op een man liet vallen? Vast geen zomerjurkje met vogeltjes en comfortabele ballerina’s. Wie uiteindelijk met de begeerde man naar huis gaat, weten we niet maar we schatten de kans dat de stijlpunten naar J-Biel gaan alvast hoog in.

LEES OOK: LOOK ONDER DE LOEP: Justin Timberlake


3.  Humor?
Mooi: check, lief: vast wel, begerenswaardige echtgenoot: dubbelcheck, gevoel voor humor: mèh. Aan Jessica Biel is geen groot humorist verloren gegaan. Ze is vermoedelijk een dankbaar publiek voor haar grappige wederhelft, maar zelf komt ze vast niet verder dan ‘a man walks into a bar’… Kan Jess een grappige rol aan en is ze opgewassen tegen de van nature grappige Zooey Deschanel?  Benieuwd hoeveel pittige one liners de scriptschrijvers Biel voorschotelen. Goed nieuws: erger dan Biels poging tot romcom-actrice in New Year’s Eve wordt het waarschijnlijk niet. Wie weet ontpopt Jessica zich na een paar dagen op de set tot een laat bloeiende romcom queen à la Katherine Heigl of Jennifer Aniston.

JessicaBielJT
Timberbiel samen in een filmpje voor Saturday Night Live. Klik hier voor het fragment.

 

1/

4.    De JT-verwijzing
Sluipt er een Justin Timberlake verwijzing in het script? We mogen het hopen van wel! Je kan niet met hét pop-icoon van de afgelopen 15 jaar getrouwd zijn, zonder dat heuglijke feit subtiel te vermelden. Of beter: maakt JT zelve een cameo?
Herinner je de aflevering van Friends waarin Brad Pitt, toen getrouwd met Jennifer Aniston, zijn opwachting maakte. Wij stellen voor: Kat en Jess vechten om hetzelfde been, Kat gaat er met het been vandoor en achtergebleven Jess stort zich na het trouwfeest dronken in de armen van die andere eenzaat, Justin Timberlake. Got it, scriptschrijvers?

BradPittFriends

5.    Girlfight
Aan gekissebis zal het in aflevering ‘The Last Wedding’ niet ontbreken. Nu blijft de vraag of Jess en Kat hun catfight naast verbaal verbaal ook fysiek zullen uitvechten. Een woordenwisseling wordt zonder twijfel door Jessica Day gewonnen maar mocht de dansvloer in een vechtarena veranderen, zetten we ons geld in op Biel. Heb je haar biceps al eens gezien? Iets zegt ons dat ook Nick, Schmidt en Winston maar wat graag aan de zijlijn van een slagroomtaartgevecht tussen beide dames zouden staan. Wie weet komt Cece zich er ook nog mee moeien. Ding, ding, ding!

JessicaDaygirlfight