Zomerbeauty: bronzers

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Zomerbeauty: bronzers

clarinscouv

Mascara, eyeliner, foundation en lipgloss hebben voor ons geen geheimen meer. Maar met die bronzer wil het niet altijd lukken. Waarvoor dient ie, hoe breng je hem aan en wat moet je vermijden? Ontdek hier alles voor een mooi gebronzeerd zomersnoetje.

WAT IS BRONZER: Bronzer is een compact poeder en zit meestal in een grote, platte poederdoos verpakt. Je gebruikt bronzer om een natuurlijk door de zon gebruind huidje na te bootsen. Met het poeder kan je een natuurlijke dagmake-uplook creëren.

WAT HEB JE NOG: een goede borstel. Sommige make-upartiesten verkiezen een stevige borstel waarvan de haartjes dicht bij elkaar staan. Met een stipling brush verkrijg je een natuurlijk resultaat en vermijd je om te veel product te gebruiken. Echte beginners raden we een waaierborstel aan. Met deze penseel is het bijna onmogelijk om te dikke strepen met te veel product aan te brengen.

LEES HIER MEER OVER MAKE-UP PENSELEN

EN OOK: MAKE-UPBORSTELS VOOR GEVORDERDEN

WELKE BRONZER: wie nog geen bronzer in de make-upkoffer zitten heeft, kiest best een mat exemplaar. Hiermee krijg je het meest natuurlijke resultaat. Neem een bronzer die één à twee tinten donkerder is dan je eigen huiskleur. Wie foundation onder de bronzer draagt gaat best voor een fond de teint die iets warmer is dan je eigen huiskleur. Op die manier brengen de tint van de bronzer en van de foundaiton elkaar in balans.

HOE DOE JE HET: uiteraard is elk gezicht anders en hangt de manier waarop je de bronzer het best aanbrengt van persoon tot persoon. Maar algemeen geldt: breng het product aan op die plekken van het gezicht waar de zon op weerkaatst. Concreet betekent dit: de zijkanten van het voorhoofd, de jukbeenderen en de neusbrug.
Maak het cijfer 3 op je gezicht. Begin bij de slapen, volg de lijn net onder de jukbeenderen en eindig bij de kaaklijn. Vergeet zeker je nek niet subtiel mee te poederen.

Ga naar de volgende pagina voor make-uptips van make-upartist Karim Sattar.

HIGHLIGHTEN: Naast matte bronzers, zijn er heel wat exemplaren met subtiele en minder subtiele glinstering. Nadat je je gezicht hebt ‘opgewarmd’ met een matte bronzer, kan je gaan highlighter met een meer glinsterende variant. Breng aan op jukbeenderen, neusbrug, kin en slapen voor een sensuele zomerse glow.

NIET DOEN: Overdaad schaadt, en al helemaal als het over bronzers gaat. Bouw op in plaats van meteen te veel poeder aan te brengen. Blijf ook uit de buurt van te oranje bronzers. Denk eraan: je wil die bekende J.Lo-glow, niet de oranje kop van Snooki en consoorten.

SHOPPING

Ontdek de bronzingtips van make-upartist Karim Sattar op de volgende pagina. 

1/

HOE GA JE

 Teint

Bronzing Powder is een kunstenaar onder de make-ups? Je kan er zomerse highlights mee maken en het gezicht contouren. Op die manier krijgt je gezicht meer nuance en expressie en worden oneffenheden vervaagd.

Neem een beetje bronzing powder met een borstel en klop het teveel aan poeder af tegen te rug van je hand. Accentueer je gezicht door de poeder aan te brengen op je voorhoofd, neus, kin en wangen. Dit doe je met zachte ronddraaiende bewegingen. Als je je gezicht wat meer uitdrukking wil geven, zet je de brush al iets onder je jukbeen aan.

Een goede bronzer (zoals de Bronzing Powder van Dr. Hauschka, € 21,50 - verkrijgbaar vanaf 15 augustus) is ook ideaal om kleuroneffenheden in de hals te camoufleren. Hier maak je roterende bewegingen met de borstel voor een zachte overgang tussen kaaklijn en hals.