Vrouwen pronken met harige benen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Vrouwen pronken met harige benen

hairylegsclub

Heb jij ook af en toe lak aan dat scheermesje? Dan ben je lang niet de enige. Alle leden van de 'Hairy Legs Club' laten de natuur hun vrije gang gaan en zijn fier op hun harige benen.

Waxen, scheren, epileren,...veel vrouwen stoppen heel wat tijd én geld in hun ontharingsrituelen. Zeker nu de zomerzon zich eindelijk laat zien en de jurken en bikini's uit de kast mogen, worden alle ontsierende haartjes met de precisie van een Zwitsers uurwerk verwijderd. Toch zijn niet alle vrouwen een slaaf van het heersende (en haarloze) schoonheidsideaal.

Op de website van de 'Hairy Legs Club' posten vrouwen van over de hele wereld foto's van een harige benen. De redenen waarom ze het scheermesje in de vuilbak geflikkerd hebben, verschilt van vrouw tot vrouw. Terwijl sommigen zich tegen het heersende schoonheidsideaal (of een perfectionistische moeder) verzetten, proberen anderen via deze site hun harig lichaam te aanvaarden. De website wil een positieve verzamelplaats zij voor vrouwen die ervoor kiezen zich niet te ontharen. Elke negatieve commentaar wordt dan ook meteen verwijderd. Op de sociale media regent het intussen negatieve commentaren en omschrijven sommige vrouwen hun soortgenoten als 'walgelijk'.
Wij vinden het alvast opmerkelijk hoeveel commotie een beetje vrouwelijk lichaamshaar teweegbrengt. Ons advies: zet altijd je beste beentje voor. Of dat nu harig is of niet.

 

En jij? Sluit jij je aan bij de Hairy Legs Club?

bron en foto's: www.hairylegsclub.tumblr.com