How to: kleurrijke dip-dye lokken

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
How to:  kleurrijke dip-dye lokken

canvas dipdye

Oké, dit is echt een trend voor durvers. Eentje om happy van te worden. De dip-dye trend is alomtegenwoordig. Tover je kapsel om tot een rijk kleurenpalet en maak van jezelf een echte headturner.

1/

De klassieke blonde ombré laten we achterwege, deze zomer gaan we voor kleur. Je kan enkele lokken in de verf doppen of je kan gaan voor een volledige metamorfose. Lavendel, lila, muntgroen, turkooise, felroze … Of je nu gaat voor pasteltinten of felle kleuren, je hebt keuze genoeg. Het My Little Pony of zeemeermin kapsel is ook hip bij de sterren. Wat inspiratie nodig: zij geven je alvast een voorproefje.

2/
Nog niet overtuigd of geen liefhebber van te extreme metamorfoses? Pinterest is een bron van inspiratie voor de dip-dye van je dromen. Wij vonden alvast deze pareltjes:

3/

Do it yourself !

Ga aan de slag met onderstaande producten voor een snelle (en goedkope) dip-dye look.

canvas hairchalk

1. Colorbug van Kevin Murphy

Waarmee je delen van je haar voor één avond kan kleuren. Gaat voor blondines en brunettes. Hoe werkt het? Gewoon de "bug" over je haar wrijven. Op het einde van de avond kan je het uitwassen. Beschikbaar is roze, paars, oranje, neon, wit en binnenkort ook in shimmer.

2. Hairchalk van L'Oréal - 24 euro

Een product van inkt op waterbasis die zich aan je haarvezel hecht en waterresistent is. In slechts 10 minuten heb je een mooie dip-dye look. Het effect verdwijnt geleidelijk aan na 2 à 10 wasbeurten.  Selecteer een fijne haarlok, ontwar met een kam en verdeel de kleur gelijkmatig van boven naar beneden met een sponsje. Laat het drogen en ga er dan nog eens over met een borstel. Voor een natuurlijker resultaat, bewerk je elke gekleurde lok met een haardroger en ronde borstel. Het is beschikbaar in 8 kleuren.

3. Fudge Urban Hairchalk - 7, 60 euro

In tegenstelling tot L'Oréal, is deze gebaseerd op poeder, waardoor het makkelijk aan te brengen is. Je kan kiezen tussen wit, elektrisch blauw, roze, paars en rood. Wrijf de kleurdop direct op droog haar en ga er met de vingers door om overtollig poeder te verwijderen. Combineer het witte haarkrijt met de andere kleuren om een pastel look te creëren.

4. Water Color Hydrating Color Masque,

Een serie mooi gepigmenteerde conditioners. Wil je een tint die iets meer pastel is, voeg dan gewone conditioner toe. Ze vervagen tussen de 2 en 5 wasbeurten. In het gamma: geel, roze, paars, oranje, licht -en donkerblauw.

5. Bumble and Bumble Spraychalk - 14 euro

Een spray waar je weinig fout mee kunt doen. Het komt in 4 kleuren: muntgroen, kobaltblauw, roze en lavendel. 

6. Pastelkrijtjes

Pastelkrijtjes zijn een goedkope en makkelijke oplossing voor deze trend. Makkelijk uitwasbaar en verkrijgbaar in alle kleuren, goed voor talloze haarexperimenten. Verdeel je haar in lokken. Maak je lokken vochtig vooraleer je het krijt er op toepast. Verstuif haarspray over de gekleurde lokken zodat de krijtkleur niet vervaagt. Je vindt de krijtjes in de speelgoedwinkel. Koop geen krijt op oliebasis, dit geeft een minder intense kleur en is moeilijker om uit te wassen.

(Stagiaire Elisabeth Devue)