10 beauty blunders om te vermijden

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
10 beauty blunders om te vermijden

afbeelding frans artikel

Make-up aanbrengen is een kunst. Mascara aanbrengen zonder klonters, je eyeliner perfect aftekenen of je concealer op de juiste manier zetten:  niet zo gemakkelijk. Deze beauty blunders zijn verschrikkelijk gênant en willen we koste wat kost vermijden: 

1/

Blunder 1: ongeschikte foundation gebruiken

katieholmes

Je moet een fond de teint kiezen die zich volledig op je huid laat "smelten". Neem nooit een tint donkerder dan je natuurlijke huidskleur.

2/

Blunder 2: bronzer overal op het gezicht aanbrengen

christi
Een goede bronzer geeft je een mooie sunkissed look. Gebruik hem enkel voor strategische plaatsen van het gezicht, ook wanneer je huid reeds gestreeld is door de zon. Je brengt het poeder het beste aan op de gebogen gebieden van je gezicht: wangen, neus en voorhoofd.

3/

Blunder 3: te dikke dekkingslagen aanbrengen

keira

Zorg ervoor dat je een lichte foundation kiest, vermijd dikkere formules die allesbehalve natuurlijk zijn. Een te zware onderlaag font de teint en poeder is niet alleen fake, maar veroudert je aanzicht met 10 jaar. Als je veel onvolmaaktheden te verbergen hebt, zoals roodheid en uitslag, camoufleer dan eerst deze foutjes met een concealer. Werk af door erover een lichte laag foundation aan te brengen.

4/

Blunder 4: de verkeerde contour voor je lippen uitkiezen

pamanders

De ultieme schoonheidsblunder! Een contour kiezen die donkerder is dan de kleur van je lippen of hem te dik of onjuist aanbrengen, is nooit mooi. Je mond aflijnen doe je discreet, in dezelfde tint als je lippen.

5/

Blunder 5: de wenkbrauwen te fijn epileren

edithp

Neen! Op een gegeven moment is het gewoon genoeg geweest. Om de boosaardige zielen te ontmoedigen die de neiging hebben om hardhandig met hun pincet te werk te gaan: weet dat na verloop van tijd je wenkbrauwen harder zullen teruggroeien.

6/

Blunder 6: je ogen en lippen te zwaar in de verf zetten

Taylor-Momsen-le-panda-depressif_diapo_full_gallery

Ga je all in op de ogen, gebruik dan een zachte look voor de lippen en omgekeerd. Make-up is mooi wanneer het gematigd en suggestief is, niet wanneer het te druk en te zwaar is.

7/

Blunder 7: je eyeliner te dik tekenen

S

De overleden Amy Winehouse lanceerde de trend. Niets mis mee, maar in het dagelijkse leven kan je het beter vermijden, aangezien het je een strenge blik geeft. Het is beter om een fijne lijn te trekken die de natuurlijke vorm van je ogen volgt. Aan het eindpunt van je ooglid kan je de lijn wat verhogen voor een cat eye-effect.

8/

Blunder 8: je make-up aanbrengen onder een kunstlicht

catherineheigl

Probeer je op te maken met een natuurlijk licht, want kunstlicht is misleidend en kan voor verrassingen zorgen wanneer je het huis verlaat. Katrin, dit is toooo much!

9/

Blunder 9: de camouflagestift grof toepassen

evalongoria

Pas je camouflagestift niet toe door strepen te trekken, maar gebruik de techniek van stipjes zetten. Dit geeft een meer natuurlijk effect en is even efficiënt.

10/

Blunder 10: je mascara te royaal aanbrengen

Kim-Kardashian-Midweek-Makeup-Bold-Bottom-Lashes-8-492x470

Vermijd overlappende lagen mascara, dit is niet sexy. Passeer de eerste keer al zigzaggend langs de wimpers. Ga een tweede keer met je borsteltje over je wimpers voor een voller effect . Vervolgens is het genoeg geweest.

(Via ELLE Belgique)