Dit is de ultieme hack voor een gratis (!) persoonlijke kleurenanalyse

Geüpdatet op 25 maart 2024 door Lore Ginneberge
Dit is de ultieme hack voor een gratis (!) persoonlijke kleurenanalyse Valentino SS24 - Launchmetrics Spotlight

Kleur speelt een cruciale rol in onze kledingkeuzes, en een professionele kleurenanalyse kan het geheim zijn om te ontdekken welke tinten je huid, haar en ogen accentueren. Maar wat als je deze ervaring kon beleven zonder de gebruikelijke kosten? Dankzij een slimme TikTok-hack ontvang je gratis en persoonlijk kleuradvies.

Wat is een persoonlijke kleurenanalyse?

Bij een kleurenanalyse wordt gekeken naar de kleuren die het best matchen met je huid, haar en ogen. Het concept, dat vooral in de jaren '80 populair werd, is gebaseerd op de theorie dat mensen in te delen zijn in vier seizoenstypes: lente, zomer, herfst en winter. Elk type heeft een kleurenpalet dat het uiterlijk complementeert en versterkt. Deze methode helpt bij het maken van bewuste keuzes in zowel kleding als make-up, waardoor je natuurlijke schoonheid wordt benadrukt.

kleurenanalyse kleuradvies
Launchmetrics Spotlight

De oorsprong van kleurenanalyse kan worden herleid tot de kunst- en modewereld, waar kleurenpsychologie een significante rol speelt. In de twintigste eeuw werd het systeem verfijnd en gecommercialiseerd, waardoor het toegankelijk werd voor het grote publiek. Vandaag de dag is het opnieuw trending, vooral bij een jongere generatie die via platforms zoals Instagram en TikTok haar stijl wil finetunen.

Gratis kleuradvies dankzij deze TikTok-hack

Een snuggere TikTok-hack doet de ronde, waarbij gebruikers stapsgewijze instructies volgen om hun eigen kleurenanalyse uit te voeren met behulp van ChatGPT. Dit proces is niet alleen eenvoudig en gratis, maar ook verrassend nauwkeurig. TikTok-gebruikers delen gedetailleerde instructies om zelf een kleurenanalyse uit te voeren. Het proces begint met het vastleggen van je natuurlijke kleuren via een selfie en eindigt met een gepersonaliseerde aanbeveling van ChatGPT.

@sharoncancio sooooo I used chatgpt to do a color analysis and find my season 🤭 #coloranalysis #selfconfidence #girlproblems #bodypositivity #womenpower #selflove #chatgpt ♬ original sound - Just Sharon

Hoe werkt de online kleurenanalyse in ChatGPT?

  1. Neem een selfie in natuurlijk licht zonder make-up
  2. Gebruik een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop of Canva om de hexadecimale kleurcode van je huid, ogen en haar te vinden.
  3. Met deze kleurcodes ga je naar ChatGPT en vraag je welk kleurtype bij jou past.
  4. ChatGPT zal een analyse bieden die aangeeft welke kleuren het best matchen, vaak gerelateerd aan de vier seizoenen van kleurentypologie.

Een kleurenanalyse uitgetest

Zo ziet zo'n ChatGPT-analyse er bijvoorbeeld uit wanneer ik mijn huidskleur (#D2AFA5), haarkleur (#93795B) en oogkleur (#2C442C) ingeef:

"Je huidskleur heeft een licht tot medium roze-beige ondertoon, wat duidt op een mogelijk warm of neutraal kleurtype. Deze kleur biedt een veelzijdige basis die goed harmoniseert met een breed scala aan kleuren. Je haarkleur is een medium tot donkerbruin met asachtige ondertonen. Deze kleur wordt vaak geassocieerd met de herfst- of wintertypes, afhankelijk van de combinatie met je huid- en oogkleur. Je oogkleur is een diep, rijk groen, een karakteristiek kenmerk van het bosrijke palet dat vaak wordt gevonden bij herfsttypes. Deze kleur kan prachtig worden geaccentueerd met aardetinten en bepaalde juweelkleuren.

Op basis van de combinatie van je huid, haar en ogen, lijk je te neigen naar het kleurtype dat past bij het herfstseizoen. Herfsttypes stralen in rijke, warme kleuren zoals goudgeel, diep oranje, mosgroen, en roestbruin. Je zou ook kunnen floreren in diepe tealkleuren, olijfgroen, en donkere aardetinten. Het is raadzaam om te experimenteren met deze kleuren in je garderobe en te zien hoe ze je natuurlijke kleuring complementeren. Vermijd extreem felle of neonkleuren; deze kunnen botsen met je natuurlijke palet. Gouden sieraden zullen waarschijnlijk prachtig staan, gezien ze de warmte in je huidskleur benadrukken."

Conclusie? De hack werkt echt en laat zien hoe technologie traditionele barrières in de mode-industrie doorbreekt, waardoor handige inzichten toegankelijker worden. Door de kracht van AI te combineren met de tijdloze principes van kleurenanalyse, opent zich een wereld waarin iedereen zijn of haar meest flatterende kleuren kan ontdekken.