De barokke bob is het mooiste – en populairste – kapsel van nu

Geüpdatet op 13 maart 2024 door Lore Ginneberge
De barokke bob is het mooiste – en populairste – kapsel van nu Getty Images

Maak kennis met de sensatie van deze zomer: de 'barokke bob'. Dit kapsel klinkt niet alleen chique, zo ziet het er ook uit. En als we de recente Google-zoekopdrachten mogen geloven, wordt het een haartrend die je overal zal spotten.

De barokke bob is niet nieuw

Dit elegante kapsel is al decennialang een Hollywoodfavoriet. Iconen als Marilyn Monroe en Rita Hayworth maakten het populair in de jaren '40 en '50, terwijl het vandaag te zien is bij actrices zoals Kaia Gerber, Sydney Sweeney en Zendaya. En als deze sterren iets dragen, is er geen twijfel mogelijk: de Barokke Bob wordt de nieuwe trendy bob van 2024. "Het lijkt op de Franse bob, maar in plaats van een mooi, messy en handgestyled kapsel, gaat het om gepolijste krullen en golven", vertelt Heather Rutherford, styliste bij LABoratory aan Real Simple. "Denk aan Downton Abbey, met zijn sierlijke vingerkrullen, maar dan met een gladde borstel en een volume dat doet denken aan de jaren '90".

De lengte van de bob valt meestal net boven de schouders. De snit is bot, met veel dikte, volume en textuur. De naam is dan ook niet toevallig, want de gesculpteerde finish doet onmiddellijk denken aan de klassieke architectuur uit de 17e eeuw.

Voor wie is dit korte, chique kapsel?

Met zijn verzorgde uitstraling en 'quiet luxury'-accenten, past de barokke bob helemaal bij de trends van 2024. We laten de nep-nonchalante kapsels achter ons en kiezen voor een meer afgewerkte look, want waarom zou je al je inspanningen willen laten overkomen als zogenaamd 'moeiteloos'?

Het grote voordeel is dat het bij verschillende haarlengtes past. Het is het ultieme tussenkapsel, dat het mogelijk maakt om een kortere bob te laten groeien, of om langere lokken in te korten zonder een radicale verandering. Het zal vooral makkelijk te stylen zijn op middeldik tot dik haar, wat niet betekent dat andere haartypes het niet kunnen proberen (mits ze een goede mousse gebruiken die volume geeft).

Als je niet de juiste lengte hebt, is het aan jou en je kapper om te beslissen over de beste manier om deze look te bereiken, afhankelijk van je haartype en gezichtsvorm. Aarzel niet om verschillende voorbeeldfoto's mee te nemen om je wens goed te verduidelijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@xeniaadonts)

Zo creëer je deze haartrend thuis

Na het wassen gebruik je een hydraterende volumespray of een verdikkende crème om volume aan je haar te geven. Dan droog je het aan de wortel tot het bijna helemaal droog is (ongeveer 90%). Het doel is om volume en een pluizige textuur te krijgen. Na het drogen gebruik je krulspelden om vorm te geven of een krultang om hetzelfde effect te bereiken. De krulspelden of de krultang worden best naar buiten toe gerold voor een meer retro-effect.

Vervolgens borstel je de krullen met een paddle brush of met je vingers voor een ingeleefde afwerking. Je kunt dan kiezen voor een middenscheiding of een zijscheiding. Een glansspray en haarlak zijn je beste vrienden voor een schitterende afwerking.

Volume-creating Mousse
Dessange
Volume-creating Mousse
Wijde ontwarrende kam
Briogeo
Wijde ontwarrende kam
Houten paddle brush
Aveda
Houten paddle brush
Working Hair Spray
Authentic Beauty Concept
Working Hair Spray