De refurbished elektrische fietsen van Upway, een milieuvriendelijk en goedkoop alternatief voor de wagen

Geüpdatet op 22 maart 2024 door ELLE Partner
De refurbished elektrische fietsen van Upway, een milieuvriendelijk en goedkoop alternatief voor de wagen ©Upway

In tijden van ecologische transitie bieden elektrische fietsen een alternatief voor de wagen, zeker voor de korte en middellange afstanden. Het online platform Upway draagt zijn steentje bij door refurbished elektrische fietsen aan te bieden.

De voordelen van elektrische fietsen zijn niet meer te tellen: zo stoten ze tijdens het gebruik geen schadelijke gassen uit, waardoor ze een milieuvriendelijk alternatief zijn voor auto's. Ze dragen bij tot het verminderen van luchtvervuiling en helpen bij het beperken van de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering.

Het gebruik van een elektrische fiets is ook veel goedkoper dan het rijden met een auto. Er zijn geen brandstofkosten, geen parkeerkosten en minimale onderhoudskosten in vergelijking met een auto. Bovendien moedigt het gebruik van de elektrische fiets aan om meer te bewegen en te fietsen, wat gunstig is voor de gezondheid. In de stad waar het verkeer vaak vastloopt kunnen fietsers ook files omzeilen. Ze kunnen sneller door drukke straten navigeren en bieden vaak een efficiëntere manier om van A naar B te gaan.

 elektrische fiets Tot 60% goedkoper

Omdat de prijs van een nieuwe elektrische fiets nog veel particulieren afschrikt, biedt het online platform Upway refurbished e-bikes aan, die tot 60% goedkoper zijn dan nieuwe modellen, en die binnen enkele dagen rechtstreeks aan huis worden geleverd.

Het Franse merk, dat in 2021 werd opgericht door Toussaint Wattinne en Stéphane Ficaja, koopt elektrische fietsen van bekende merken zoals van professionele en particuliere klanten. De kopers kunnen kiezen onder  verschillende merken en modellen die verkrijgbaar zijn, zoals Stromer, Cube, Gazelle, enz. De fietsen worden volledig hersteld en nagekeken in Upway's warehouses in, voordat ze worden doorverkocht via de eigen online winkel.

Elke elektrische fiets die de Upway werkplaats binnenkomt, ondergaat een volledige 20-punts inspectie en rigoureuze reparaties door professionele monteurs. Van de accu tot de motor tot de transmissie, geen detail wordt over het hoofd gezien om ervoor te zorgen dat de fiets in een zo nieuw mogelijke staat wordt afgeleverd.

Bovendien dekt een waarborg van 12 maanden de structurele elementen van de fiets, terwijl een selectie accessoires en een verzekering tegen diefstal en schade worden aangeboden om zowel de koper als de fiets te beschermen.

Een sleutelrol in de transitie

"We zijn getuige van het begin van een fenomenale golf van lichte elektrische mobiliteit. Met de creatie van Upway wilden we een rol spelen in deze transitie en dit vervoersmiddel toegankelijk blijven maken voor iedereen. We beseften dat er aan de ene kant zeer dure nieuwe producten waren en aan de andere kant een tweedehandsmarkt met producten van dubieuze kwaliteit. Upway wil een betaalbaar kwaliteitsalternatief bieden om elektrische fietsen voor iedereen toegankelijk te maken", aldus Toussaint Wattinne, medeoprichter en CEO van Upway.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Upway.

LEES OOK:
Samsung Galaxy S24, een snufje couture
Vanden Borre Kitchen, de garantie voor kwalitatieve maatkeukens tegen een betaalbare prijs
Getest: de 10 beste mascara's voor XXL wimpers