Donkere wallen? Zo breng je flawless concealer aan

Geüpdatet op 11 december 2023 door Daphne Dorgelo
Donkere wallen? Zo breng je flawless concealer aan Launchmetrics Spotlight

Flawless concealer aanbrengen klinkt zo makkelijk, maar wanneer we het zelf proberen, lukt het niet altijd zoals we het voor ogen hadden. Daarom, voor eens en voor altijd: zo breng je flawless concealer anno nu aan.

Je kent ze vast wel, TikTok video's waarin ze het verschil laten zien tussen hoe millennials hun make-up doen, en Gen-Z tegenwoordig. Hoewel ik in 1996 geboren ben en daarmee dus precies op de grens val, betrapte ik dat ik zo'n acht jaar ben blijven hangen in de methode van aanbrengen van concealer. Little did I know dat zelfs concealer aanbrengen onderhevig is aan verschuivingen en trends.

Hoe ik het deed (tot nu)? Ik koos voor een lichtere kleur concealer dan mijn eigen huid. Die breng ik aan als een soort driehoekje en dat blend ik dan weg. Jarenlang deed ik daar ook nog witte baking powder overheen, maar ondertussen was ik er wel al achter dat je dat dus niet meer doet.

Zo breng je flawless concealer aan

Goed. Hoe het dan wel moet, weet ik nu na het doen van genoeg online research. Het begint allemaal bij hydrateren en gladstrijken met een primer. Een doffe huid wordt zo weer weer te leven gebracht of een vette huid glimt minder.

Smudge Proof primer transparant, NARS, €32

Shop hier

Qua kleur zat het dus ook anders dan ik dacht. Om je concealer flawless aan te brengen, zorg je ervoor dat de kleur altijd zo dicht mogelijk bij je natuurlijke huidskleur ligt, of net een tint donkerder. Vermijd een tint die lichter is voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Backstage Face & Body Flash Perfector Concealer, Dior, €32

Shop hier

Begin met het aanbrengen van een solide basis met foundation of BB Cream voordat je aan de slag gaat met de concealer. Inderdaad, breng het best je concealer aan bovenop je foundation, in plaats van andersom. Anders veeg je het namelijk zo weer weg bij het aanbrengen van je foundation.

Foundation Teint Idole Ultra Wear Care & Glow, Lancôme, €52,90

Shop hier

Breng een paar stipjes concealer aan onder je ogen. Gebruik je liever een tool, dan kun je een oogschaduwborstel gebruiken. Om donkere kringen onder je ogen te verminderen, kun je kleurcorrectietechnieken gebruiken. Als je donkere wallen een groenige tint hebben, balanceer je ze uit met een concealer die een rode of perzikkleurige ondertoon heeft. Zijn je donkere kringen eerder blauwig of paars? Kies dan voor een concealer met een gele ondertoon. Als je kringen juist rood of roze zijn, is het slim om een concealer met een groene ondertoon te gebruiken.

Vervolgens kun je de concealer uitstrijken in een beweging richting je slapen met je vinger; let op, want de huid onder je ogen is zeer gevoelig. Je kunt eventueel ook hiervoor een kwast gebruiken. Een beautyblender is handig, maar zuigt wel veel van je product op. En als we donkere kringen willen wegwerken, dan is dat misschien niet het handigste. Blijf enkel bij de lijn onder je ogen (geen driehokje). Breng vervolgens voorzichtig wat poeder in je eigen huidskleur aan over de concealer om ervoor te zorgen dat het de hele dag goed blijft zitten.

Magic Vanish Fair, Charlotte Tilbury, €29,30

Shop hier