Maandhoroscoop: jouw voorspellingen voor november 2023

Gepubliceerd op 31 oktober 2023 door Lore Ginneberge
Maandhoroscoop: jouw voorspellingen voor november 2023

Wat brengt november voor jou? Terwijl Saturnus haar retrograde in Vissen beëindigt, verwelkomt Venus het teken Weegschaal en verschuift de Zon naar avontuurlijke Boogschutter. Ontdek jouw maandhoroscoop voor november 2023.

Belangrijke Gebeurtenissen in November 2023

Saturnus eindigt Retrograde in Vissen - 4 november

De planeet van discipline en verantwoordelijkheid eindigt haar retrograde beweging in het gevoelige waterteken Vissen. Dit kan een tijd zijn waarin velen onder ons een emotionele verschuiving voelen, met name watertekens als Vissen, Kreeft en Schorpioen. Het kan aanvoelen alsof je wakker wordt uit een droom, klaar om je verantwoordelijkheden weer op te pakken met vernieuwde focus.

Venus verhuist naar Weegschaal - 8 november

Venus, de planeet van de liefde en schoonheid, betreedt het diplomatieke teken Weegschaal. Dit is een geweldige tijd om relaties te herstellen of om nieuwe te vormen. Balans en harmonie zijn sleutelwoorden deze periode. Luchttekens als Tweeling, Weegschaal en Waterman kunnen verwachten dat romantiek en sociale activiteiten nu in de lift zitten.

Mercurius verhuist naar Boogschutter - 10 november

De communicatieplaneet Mercurius beweegt zich naar het vurige Boogschutter, wat kan leiden tot een drang om de grote vragen des levens te onderzoeken. Filosofische en spirituele onderwerpen krijgen de voorkeur. Voor vuurtekens, met name Boogschutters, kan dit een periode zijn van verhoogde communicatieve vaardigheden en nieuwsgierigheid.

Nieuwe Maan in Schorpioen - 12 november

De nieuwe maan in Schorpioen biedt een diepgaande, emotionele reset. Het is een ideale tijd om te focussen op transformatie en wedergeboorte. Vooral watertekens zullen de drang voelen om dieper te graven en datgene los te laten wat niet meer dient.

Zon verschuift naar Boogschutter - 22 november

Zodra de zon naar Boogschutter verschuift, staat avontuur centraal. Deze periode verlegt de focus van zelfexploratie naar wereldlijke nieuwsgierigheid. Je kunt een drang voelen om te leren en te ontdekken, met name in gebieden als filosofie, religie, en cultuur. Het vasthouden aan een routine kan lastig zijn, maar dat is geen punt van zorg; deze tijd moedigt juist flexibiliteit en groei aan. Voor vuurtekens —Ram, Leeuw, Boogschutter— is dit een ideale tijd voor persoonlijke ontwikkeling en nieuwe relaties.

Mars komt in Boogschutter - 24 november

Mars, de planeet van actie en wilskracht, komt in het teken Boogschutter. Dit stimuleert avontuurlijke uitstapjes en moedige keuzes. Als je een vuurteken bent, voel je je waarschijnlijk energieker dan normaal.

Volle Maan in Tweelingen - 27 november

De maand sluit af met een volle maan in het communicatieve Tweelingen, wat een hoogtepunt vormt voor gesprekken en intellectuele projecten. Deze volle maan is ideaal voor luchttekens om hun gedachten en gevoelens te uiten.

Ram: 19 maart tot 20 april

Algemeen: November is een maand van contrast voor jou, Ram. Met Saturnus die haar retrograde in Vissen op 4 november beëindigt, wordt het tijd om je intuïtie serieus te nemen. Luister je eigenlijk wel naar je onderbuikgevoel?

Liefde: Singles, die driehoek tussen Mars in Schorpioen en Neptunus in Vissen op 17 november? Dat is jullie groen licht voor een stomende, doch spirituele connectie. Voor degenen in een relatie: je hebt waarschijnlijk al voldoende energie en passie, maar heb je genoeg compassie?

Professioneel: Mercurius' overstap naar Boogschutter op 10 november moedigt je aan om out-of-the-box te denken. Misschien is het tijd om dat innovatieve project voor te leggen aan je baas.

Financieel: Zorg ervoor dat je budget op orde is voordat de Zon naar Boogschutter verschuift op 22 november. Optimisme is goed, maar financieel overmoedig zijn kan je duur komen te staan.

Geluksdag: 17 november

taurus stier sterrenbeeld gif

Stier: 21 april tot 20 mei

Algemeen: De Zon in Schorpioen zet de toon voor een maand van transformaties. Je bent misschien een aardeteken, maar zelfs jij kunt niet aan verandering ontsnappen. Hoe comfortabel ben je met het idee dat alles vergankelijk is?

Liefde: Venus' verhuizing naar Weegschaal op 8 november betekent een maand van balans zoeken, vooral voor singles. De periode rond 11 november is gevaarlijk voor grote ruzies, want de oppositie tussen Mars in Schorpioen met Uranus in jouw teken zorgt voor een ontploffing van alle frustraties. Reageer niet te heftig, want je zou er een dierbaar iemand kwijt door kunnen raken...

Professioneel: Met Saturnus die eindigt aan haar retrograde in Vissen, is het een goed moment om wat dieper te duiken in je carrièredoelen. Wat wil je echt?

Financieel: De Volle Maan in Tweelingen op 27 november kan wijzen op een kans om financiële informatie te delen of op te doen. Weet je al waar je je geld in wilt investeren?

Geluksdag: 8 november

gemini tweeling tweelingen

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

Algemeen: Deze maand is er een Volle Maan in jouw teken op de 27e. Dit zal een moment zijn om je te uiten en om je innerlijke gedachten en gevoelens te delen. Heb je er ooit aan gedacht een dagboek te beginnen? Dit is je kans.

Liefde: Voor singles en mensen in een relatie komt de Nieuwe Maan in Schorpioen met een behoefte aan diepgang en emotionele intensiteit. Ben je klaar om het oppervlakkige achter je te laten? Plan dan de volgende stap!

Professioneel: Mercurius' verhuizing naar Boogschutter op 10 november kan je een nieuw perspectief op je carrière bieden. Zijn er wellicht andere manieren om je talenten in te zetten?

Financieel: Venus in Weegschaal vanaf 8 november zorgt voor harmonie in financiële zaken. Misschien is het een goede tijd om over salarisverhoging te onderhandelen.

Geluksdag: 27 november

cancer kreeft horoscoop gif sjabloom

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Algemeen: Met Saturnus die deze maand uit retrograde komt in het waterteken Vissen, voel je een verschuiving in hoe je je levenspad ziet. Het is alsof de mist optrekt. Ben je klaar om je werkelijke roeping te vinden?

Liefde: De driehoek tussen Mars in Schorpioen en Neptunus in Vissen op 17 november brengt een sensuele energie in je leven. Als je single bent, verwacht dan een diepe, bijna magnetische aantrekkingskracht. Voor diegenen in een relatie, hoe staat het met de intimiteit?

Professioneel: De Nieuwe Maan in Schorpioen op 12 november zorgt voor een goed moment om je emotionele intelligentie op het werk te benutten. Heb je al nagedacht over manieren om empathischer te zijn in professionele relaties?

Financieel: De Zon in Boogschutter vanaf 22 november kan wijzen op reisplannen of investeringen in educatie. Wat zijn je langetermijndoelen op dit vlak?

Geluksdag: 18 november

leeuw lion horoscoop gif sjabloon symbool

Leeuw: 23 juli tot 22 augustus

Algemeen: Als vuurteken kun je profiteren van de energie die Mercurius' verhuis naar mede-vuurteken Boogschutter met zich meebrengt. Het is tijd om je communicatievaardigheden op te poetsen. Hoe goed ben je in het overbrengen van je ideeën?

Liefde: Voor singles wordt de Volle Maan in Tweelingen op 27 november een moment om uit te spreken wat je echt voelt. Mensen in relaties zullen rond deze tijd meer behoefte hebben aan intellectuele stimulatie. Lezen jullie dezelfde boeken of hebben jullie andere smaken?

Professioneel: Mars' verschuiving naar Boogschutter op 24 november kan je ambitie versterken. Dit is de tijd om te schitteren op het werk. Heb je je volgende grote project al in gedachten?

Financieel: Met Saturnus die haar retrograde op 4 november beëindigt, kun je wat druk voelen om serieuze financiële beslissingen te nemen. Heb je je budget al opgesteld?

Geluksdag: 24 november

maagd vierge symbool sterrenbeeld horoscoop

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Algemeen: Met Venus in Weegschaal vanaf 8 november is het tijd om een beetje schoonheid en balans in je leven te brengen. Kan het zijn dat je wat te kritisch bent geweest op jezelf?

Liefde: Voor singles en degenen in relaties biedt de Nieuwe Maan in Schorpioen op 12 november een kans om naar binnen te keren en te werken aan emotionele groei. Probeer te letten op hoe open en eerlijk je bent in relaties.

Professioneel: De Zon die naar Boogschutter verschuift op 22 november kan je aansporen om nieuwe professionele kennis op te doen. Overweeg je een extra cursus of training?

Financieel: Saturnus eindigt haar retrograde in Vissen deze maand, wat een goed moment is om over je lange termijn financiële strategie na te denken.

Geluksdag: 10 november

balance weegschaal sterrenbeeld gif

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

Algemeen: Venus, je heersende planeet, komt op 8 november thuis in Weegschaal. Voel je de verandering in de lucht al? Misschien is het tijd om op de balans in je leven te focussen.

Liefde: Mars in Boogschutter vanaf 24 november brengt avontuurlijke energie naar je liefdesleven. Singles kunnen een buitenlandse charmeur tegenkomen. Voor degenen in een relatie, waarom niet wat romantische tijd buitenshuis doorbrengen?

Professioneel: Mercurius in Boogschutter na 10 november biedt je de kans om te schitteren in onderhandelingen. Is er een zakelijke deal die je graag wilt sluiten?

Financieel: De Nieuwe Maan in Schorpioen op 12 november zet de toon voor heroverweging van financiële verplichtingen. Overweeg je een grote aankoop? Nu is het moment!

Geluksdag: 13 november

schorpion scorpion scorpio sterrenbeeld horoscoop gif

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

Algemeen: Met de Zon in je teken tot 22 november en een Nieuwe Maan in Schorpioen op 12 november, staat deze maand in het teken van persoonlijke transformatie. Op het einde van november zal je je als herboren voelen.

Liefde: De driehoek tussen Mars in jouw teken en Neptunus in Vissen op 17 november creëert intense romantische energieën. Als je single bent, kun je rekenen op een magnetische aantrekkingskracht. Mensen in een relatie, zijn jullie klaar voor een verdieping?

Professioneel: Saturnus eindigt haar retrograde in Vissen en dat maakt serieuze carrièreplanning mogelijk. Breng je professionele toekomst beter in kaart en start met het uitvoeren van je meesterplan.

Financieel: Met Venus in Weegschaal is het een goede tijd om over samenwerkingsverbanden op financieel gebied te denken. Wat zijn de win-winmogelijkheden?

Geluksdag: 17 november

boogschutter sterrenbeeld horoscoop gif

Boogschutter : 22 november tot 21 december

Algemeen: De Zon komt in je teken op 22 november, en Mercurius volgt op 10 november. Dit is jouw moment om te stralen. Sta je klaar in de startblokken?

Liefde: De Volle Maan in Tweelingen op 27 november nodigt uit tot expressie en openheid. Singles kunnen een spraakzame partner aantrekken, terwijl mensen in relaties zullen genieten van verhelderende gesprekken. Wat jouw status ook is, het is deze maand van belang om je communicatievaardigheden in te zetten in de liefde.

Professioneel: Mars komt in je teken op 24 november, waardoor je nog gemotiveerder zult zijn in je carrière. Je zal nu de vruchten kunnen rapen van hard werk dat je de afgelopen periode hebt verricht.

Financieel: Saturnus die uit retrograde komt in Vissen op 4 november wijst op enige financiële voorzichtigheid. Heb je je financiële risico's afgewogen?

Geluksdag: 25 november

steenbok capricorne capricorn sterrenbeeld horoscoop gif

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Algemeen: Saturnus eindigt haar retrograde in Vissen op 4 november, waardoor je voelt dat er eindelijk vooruitgang is in je leven. Het zal deze maand voelen alsof er een gewicht van je schouders valt en je kan plaatsmaken voor leukere, lichtere dingen in je leven.

Liefde: De Nieuwe Maan in Schorpioen op 12 november zal een emotionele diepte in je relaties brengen. Voor singles is dit een goed moment om te daten, maar pas op voor intense ervaringen die te mooi lijken om waar te zijn. Degenen in een relatie kunnen de passie opnieuw ontsteken. Het is niet toevallig cuffing season!

Professioneel: Venus in Weegschaal na 8 november maakt netwerken en zakelijke onderhandelingen soepeler. Heb je er ooit aan gedacht dat charme ook een zakelijk hulpmiddel kan zijn?

Financieel: De Volle Maan in Tweelingen op 27 november wijst op meerdere inkomstenbronnen. Maar kun je de verleiding van snel geld weerstaan?

Geluksdag: 4 november

waterman verseau sterrenbeeld horoscoop gif

Waterman: 20 januari tot 19 februari

Algemeen: Mars in Boogschutter vanaf 24 november geeft je zin om te reizen of iets nieuws te leren. Wat blijft er nog over op jouw bucketlist voor 2023?

Liefde: De driehoek tussen Mars en Neptunus op 17 november stimuleert je creativiteit in de liefde. Singles kunnen een kunstzinnige type ontmoeten. Voor degenen in een relatie: neem het initiatief voor een paar spannende, originele date nights!

Professioneel: Met Mercurius in Boogschutter vanaf 10 november, zal communicatie in het werk vlotter gaan. Je zal merken dat er makkelijker naar je geluisterd wordt, dus wees steeds klaar om je ideeën te verdedigen.

Financieel: De Nieuwe Maan in Schorpioen op 12 november vraagt om een financiële check-up. Hoe gezond zijn je financiën?

Geluksdag: 19 november

 

poissons pisces vissen sterrenbeeld horoscoop gif symbool

Vissen: 19 februari tot 20 maart

Algemeen: Saturnus eindigt haar retrograde in jouw teken op 4 november. Dit zou je een gevoel van innerlijke rust moeten geven.

Liefde: De Volle Maan in Tweelingen op 27 november zou enkele verborgen gevoelens aan het licht kunnen brengen. Liefde komt soms uit de meest onverwachte hoeken, dat zal je aan het eind van deze maand wel kunnen beamen...

Professioneel: Mars in Boogschutter vanaf 24 november zorgt voor veel energie maar ook voor mogelijke impulsiviteit op het werk. Sta je klaar voor een snelle sprint of eerder een marathon?

Financieel: De driehoek tussen Mars en Neptunus op 17 november zou je wat financiële intuïtie kunnen brengen.

Geluksdag: 5 november