Fusalp: stijl en performance, ook naast de piste

Gepubliceerd op 24 oktober 2023 door ELLE Partner
Fusalp: stijl en performance, ook naast de piste Thelma jas, Fusalp

Fusalp is niet enkel een merk voor technische en vernieuwende kleding, maar ook een referentie op het gebied van elegantie en stijl én onmisbaar in elk seizoen.

Met vijftig jaar ervaring op de teller ontwerpt Fusalp iconische kledij om ze nadien heruit te vinden. Artistiek directrice Mathilde Lacoste weet traditie en moderniteit te combineren met innovatie en stijl aan de hand van sterke stukken. De Fusalp-collecties vieren de kunst van beweging en Franse elegantie via unieke en sporty-chique snits.

Door de grenzen van mode en functionaliteit te verleggen, maakt Fusalp slimme kleding die stijl, knowhow en vertrouwen uitstraalt als antwoord op wereldwijde uitdagingen. Het huis werd in 1952 opgericht door twee kleermakers uit Annecy die hun vakkennis en ondernemerschap verenigden, en verkocht oorspronkelijk enkel skikledij.

Fusalp (een samentrekking van ‘fuseau des Alpes’) heeft een uitgesproken DNA en berust op de historische voorschriften van het merk, maar sluit ook wereldwijd aan op een resoluut hedendaagse visie.

Innovatief met respect voor de natuur

Hoewel Fusalp in de eerste plaats het hoge technische en innovatieve niveau van zijn stoffen wilt behouden (waterdichtheid, slijtvastheid, stabiele afmetingen, kleurvastheid, elasticiteit enz.), is het merk er zich ook van bewustdat we onze planeet moeten beschermen. De besneeuwde bergen rond het Meer van Annecy herinneren daar dagelijks aan.

Onze favoriet

De Thelma-jas: een brede snit in warme wol met reverskraag die de essentie van tijdloze elegantie definieert, met een double-breasted design als basis, en een riem die het silhouet vormgeeft.

De toekomst in het vooruitzicht

Het huis Fusalp zet zijn groei voort en telt voortaan 60 winkels met alle collecties in meer dan 25 landen. De locatie van de winkels is nooit toevallig gekozen. Zo heeft het merk er net een gloednieuw flagship bij op de prestigieuze avenue George V in Parijs, vlak bij de Champs-Élysées. De winkel werd ontworpen door interieurarchitect Dillon Garris en biedt alle Fusalp-collecties voor mannen en vrouwen aan, van skimode en technische confectiekleding tot accessoires. Een transparante gevel die het licht doorlaat via een gerestaureerde koepel – met zicht op de Parijse hemel – en een kabelbaancabine met strakke en metalen lijnen: van symboliek gesproken!

Fusalp is nu ook te vinden in België, op de prestigieuze Louizalaan in Brussel. Op 20 oktober komt er ook een pop-up store in Knokke, die er zes maanden lang geopend blijft.

 

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Fusalp.

Lees ook:
ELLE HAIR POWER TOUR: de winnares en finalistes van onze casting zijn bekend!
YOYO² van BABYZEN: Voor ouders on the go
De 5 meest trendy loafers waar jij dit najaar mee wil rondlopen