Milky skincare: dit moet je weten over de laatste trend uit beautyland

Geüpdatet op 29 augustus 2023 door Lisa Aelvoet
Milky skincare: dit moet je weten over de laatste trend uit beautyland Instagram / @haileybieber

Met de komst van micellair water, reinigingsgels en lichaamsolie verdwenen milky skincare producten een hele tijd naar de achtergrond. Maar dat lijkt nu verleden tijd - en dat is mede te danken aan Hailey Bieber die met haar Rhode Glazing Milk de trend volledig omarmt.

Zonnemelk, bodymelk, reinigingsmelk en ga zo maar door. Heel wat beautyproducten worden bestempeld als 'melk' en dat heeft doorgaans meer met hun kleur en consistentie dan met hun ingrediënten te maken.

Niet zo heel lang geleden regeerden huidverzorgingsproducten met een melkachtige textuur de schappen van de drogisterij. Maar dat veranderde toen lichtere, doorzichtige en schuimende producten hun opmars maakten. Milky skincare producten raakten in de vergetelheid, tot Hailey Bieber deze terug op de kaart zette. Nu zijn ze helemaal terug van weggeweest en daar zijn we - mede omwille van nostalgische overwegingen - heel blij mee.

Onze selectie milky skincare producten

milky-skincare-payot
Nue Cleansing Micellar Milk, Payot, €25,20

De kalmerende micellaire melk van Payot verwijdert make-up en reinigt de huid van vervuiling. Verder heeft de melk een kalmerend effect en verzacht deze de huid met haar smeltende textuur. De kers op de taart? De Micellar Milk bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten.

Shop hier

milky-skincare-embryolisse
Lait-Crème Concentré, Embryolisse, €21,95

Deze cultcrème van Embryolisse kalmeert de huid en laat een zacht satijnlaagje achter. Daarmee vormt deze de ideale basis voor make-up. Rijk aan vetzuren en vitamines, hydrateert en voedt de crème het gelaat. Het resultaat is een soepele, gladde en elastische huid.

Shop hier

milky-skincare-byoma
Milky Oil Cleanser, Byoma, €12,65

De Milky Oil Cleanser smelt gemakkelijk make-up, SPF en andere onzuiverheden weg zonder de huid te strippen van natuurlijke oliën, de poriën te verstoppen of een vettig laagje achter te laten. BYOMA's unieke Barrier Lipid Complex met moringazaadolie, olijfolie en squalaan kalmeren en hydrateren tijdens het inmasseren, zodat de huid na het reinigen veerkrachtig en in balans aanvoelt.

Shop hier

milky-skincare-good-light
Moon Glow Milky Toning Lotion, Good Light, €18,96

Deze pH-gebalanceerde toner heeft een heerlijk melkachtige textuur en is bovendien veganistisch, dieproefvrij en geurvrij. Hij werkt hydraterend, voedend en verzachtend. Ceramiden versterken de huid en verbeteren de barrièrefunctie door vocht vast te houden. Natuurlijke AHA-zuren verwijderen dan weer doffe cellen, terwijl moerasbloemzaadolie ontstekingen verzacht en genezing stimuleert.

Shop hier

milky-skincare-dermalogica
Daily Milkfoliant, Dermalogica, €19,00

Deze kalmerende poederexfoliant op basis van haver polijst de huid en ondersteunt de huidbarrière. Wanneer deze in contact komt met water transformeert de textuur tot een melkachtig geheel. Werkstoffen als AHA's en BHA's werken samen met o.a. kokosmelk voor een zachtere, egale teint.

Shop hier

milky-skincare-L-Occitane
Milk Veil, L'Occitane, € 34,95

Deze bodymelk van L'Occitane op basis van amandelolie uit de Provence bevat eveneens silicium, melk- en eiwitten. Deze microdeeltjes werken samen om de huid een gezonde uitstraling te geven.

Shop hier

The-Ordinary-Lactic-Acid
Lactic Acid 10% + HA, The Ordinary, €9,45

Met maar liefst 10% melkzuur transformeert deze milde peeling de teint. Tasmaans Peperbessenderivaat brengt de formule in balans en kalmeert de huid.

Shop hier