Deze 10 parfums zijn het populairst bij Parisiennes

Gepubliceerd op 1 augustus 2023 door Lore Ginneberge
Deze 10 parfums zijn het populairst bij Parisiennes Unplash

Parijse vrouwen hebben een neus voor elegantie en verfijning, zeker wanneer het op parfums aankomt. Welke flacons doen de harten van Parisiennes sneller slaan? En wat is dé geur die je achtervolgt in de Parijse straten? Deze 10 populaire picks vangen de essentie van de moderne Franse vrouw.

De Franse hoofdstad wordt niet alleen gezien als de meest romantische plek op aarde, maar is ook het onbetwiste mekka van parfums. Veel van de beroemdste parfumhuizen hebben roots in Parijs - en anders laten ze zich wel inspireren door de bruisende lichtstad en haar inwoners. De favoriete flesjes van Parisiennes bevatten dan ook enkele tijdloze klassiekers, maar net zo goed verrassende nieuwkomers en goed bewaarde, heerlijk geurende geheimen.

1. Narciso Rodriguez For Her Musc Noir Rose

Volgens TikTok is dit hét parfum van Parijse meisjes en dit leidde tot een stormloop naar deze geur. Musc Noir Rose is als een wandeling langs de Seine 's nachts: diep, intens en sensueel. Het vermengt rozen met zwoele muskusnoten en belichaamt de mysteries van de Parijse nacht. Intussen vliegen alle Narciso Rodriguez-geuren de deur uit, onder meer For Her Pure Musc en For Her eau de toilette vallen in de smaak.

Musc Noir Rose for her Narciso Rodriguez Franse parfums
Musc Noir Rose for her edp, Narciso Rodriguez

Shop hier

2. Maison Francis Kurkdjian A là Rose

Er zijn klassieke rozengeuren, en dan is er A là Rose van Maison Francis Kurkdjian, een uiterst geliefd parfumhuis in Parijs en ver daarbuiten. Elke druppel van dit parfum is als een zachte kus van een pas ontloken roos. Deze geur vertelt het verhaal van een vroege Parijse ochtend vol hoop en romantiek. Voor de vrouw die gelooft in liefde op het eerste gezicht.

A là Rose edp, Maison Francis Kurkdjian
A là Rose edp, Maison Francis Kurkdjian via Senteurs D'Ailleurs

Shop hier

3. Zadig & Voltaire This is Her

Dit is hét ultieme cool girl brand volgens Franse vrouwen, dus het hoeft niet te verbazen dat ook de parfums van Zadig & Voltaire goed scoren. This is Her zit vol vanille en kastanje, een symbool van zelfverzekerde vrouwelijkheid. Met This is Her schrijf je je eigen regels.

franse parfums vrouwen populair
This Is Her edp, Zadig & Voltaire

Shop hier

4. Nuxe Prodigieux Le Parfum

Nuxe wordt gezien als het ultieme budgetvriendelijke geheim van Franse vrouwen. De zonovergoten dagen in de stad van de liefde worden vastgelegd in een blend van sinaasappelbloesem, magnolia en vanille. Met dit zonnige parfum voel je de Parijse zomer het hele jaar door.

Prodigieux Le Parfum, Nuxe Parisiennes populaire geuren
Prodigieux Le Parfum, Nuxe

Shop hier

5. Guerlain La Petite Robe Noir

La Petite Robe Noir is als die perfecte kleine zwarte jurk: chic, speels en onmisbaar. Sprankelende noten van zwarte kers, amandel en roos nemen je mee naar een Parijse cocktailavond.

parfums vrouwen parijs populair
La Petite Robe Noir edp, Guerlain

Shop hier

6. Diptyque Philosykos

Diptyque en Parijs: een liefdesverhaal dat blijft duren. Zowat alle geuren van het merk zijn er dan ook populair, maar Philosykos houdt Franse vrouwen het sterkst in z'n greep. De geur roept het beeld op van een weelderige vijgenboomgaard in de zomer, waar vijgenbladeren en houtnoten samenkomen.

Philosykos edp, Diptyque via Senteurs D'Ailleurs
Philosykos edp, Diptyque via Senteurs D'Ailleurs

Shop hier

7. Givenchy L’interdit

Een gedurfde ontmoeting tussen licht en donker: L'Interdit is zowel bloemig als diep, een symbool van vrijheid en durf. Dit is een populaire keuze voor vrouwen die houden van mysterie en die zich door niets laten tegenhouden.

populaire parfums Parisiennes Franse vrouwen
L'interdit edp, Givenchy

Shop hier

8. Byredo La Tulipe

Byredo is het merk waar iedereen mee uitpakt op sociale media mee dankzij de prachtige, herkenbare flessen. Perfect voor minimalistische meisjes en vrouwen die houden van subtiele elegantie. La Tulipe brengt de frisheid van een bedauwde lentemorgen in een flacon.

La Tulipe edp, Byredo via Senteurs D'Alleurs
La Tulipe edp, Byredo via Senteurs D'Alleurs

Shop hier

9. L’Artisan Parfumeur Mûre et Musc

Parijse vrouwen hebben een zwak voor muskus, al zeker wanneer dit ingrediënt verpakt zit in een poëtisch, dromerig parfum. Het uniseks Mûre et Musc vermengt de sappigheid van bramen met die geliefde muskus tot een harmonieuze geur die uniek is in z'n soort.

L'Artisan Parfumeur Parisiennes populaire parfums parijs vrouwen
Mûre et Musc edt, L'Artisan Parfumeur

Shop hier

10. Chanel Coco Mademoiselle

De lijst zou niet compleet zijn zonder deze iconische fles. Coco Mademoiselle is onlosmakelijk verbonden met Franse elegantie en blijft al jarenlang een klassieke - maar uiterst geraffineerde - keuze. De sprankelende citrusnoten vermengd met het diepe, rijke aroma van jasmijn en het aardse van patchoeli creëren een verfijnd olfactorisch verhaal. Het roept een sfeer op van Parijse salons, zijden jurken en stiekeme afspraakjes.

chanel coco mademoiselle parijse vrouwen populaire parfums
Coco Mademoiselle edp, CHANEL

Shop hier