5 producten die de ‘Barbie’ make-upartiest gebruikte bij Margot Robbie

Gepubliceerd op 24 juli 2023 door Lore Ginneberge
5 producten die de ‘Barbie’ make-upartiest gebruikte bij Margot Robbie Warner Bros

De hele wereld is in de ban van Barbie. Nu de film eindelijk uit is, mogen de make-upartiesten verklappen welke producten gebruikt werden om Margot Robbie & co om te toveren tot levensechte Barbiepoppen.

Wie is de make-upartiest van de 'Barbie' film?

De make-up voorzien op eender welke filmset is uitdagend, maar als je meehelpt om de meest iconische pop ter wereld tot leven te brengen, is enkel het beste goed genoeg. Die zware taak rustte op de schouders van make-upartiest Ivana Primorac. Haar versie van Barbie is ver van glanzend, plastic en over-the-top, maar speelt met het idee dat "de Barbiepoppen de beste versie van zichzelf voorstellen", aldus Primorac aan Glamour. Denk volumineuze lokken, een smetteloze huid en flatterende tinten blush en lipstick.

Barbie Margot Robbie make-up
Warner Bros

Het hoeft niet gezegd dat 'Barbie' een gigantische productie is in het beautydepartement. Elke Barbie (en Ken!) in de film had een eigen beauty team en kreeg een gepersonaliseerde look aangemeten. Voor Margot Robbie alleen al resulteerde dit in het gebruik van 48 haarstukjes, 25 lipsticks, een spray-tan en op maat gemaakte valse wenkbrauwen.

Deze lipstick droeg Margot Robbie in 'Barbie'

Na heel wat testen, werden Margot Robbie, Ryan Gosling en de andere sterrencast opgemaakt met verschillende Lisa Eldridge make-upproducten. Dit Britse merk opgericht door de gelijknamige make-upartiest bleek het mooiste effect te geven op het grote doek. Margot Robbie droeg bijvoorbeeld de True Velvet Lip Colour in de kleur 'Velvet Petal'.

Lisa Eldridge Barbie Margot Robbie
Velvet Petal True Velvet Lip Colour, Lisa Eldridge

Shop hier

Dit is de officiële Barbie nagellakkleur

Een van dé meest iconische shots uit de film toont Margot Robbie's voeten wanneer ze uit haar muiltjes stapt. Om haar pedicure Barbie-proof te maken, koos make-upartiest Ivana Primorac voor nagellakmerk Glossify. De exacte kleur 'Naked' is - hoe kan het ook anders - hopeloos uitverkocht, maar hier zijn enkele zeer gelijkaardige alternatieven:

nagellak Barbie roze Margot Robbie
Nagellak in 313 Romper Room, essie

Shop hier

Powder Pink nagellak, Pink Gellac Barbie roze
Powder Pink nagellak, Pink Gellac

Shop hier

De highlighter die Margot Robbie

Het geheim achter Barbie's stralende teint? Een heleboel Chanel highlighter, verklapt Primorac aan Refinery29: "We gebruikten veel Chanel highlighter in haar ooghoek - waardoor Barbie's ogen het meest sprankelen. Bijvoorbeeld bovenop de wangen, rond de mond en zelfs op de lachlijntjes."

Baume Esentiel, CHANEL Barbie Margot Robbie make-up
Baume Esentiel, CHANEL

Shop hier

De magische spray voor een Barbie-achtige teint

Voor het egaliseren van ieders huidskleur tijdens het filmen, zweerde de make-upartiest bij Alleven Colour Shield. Deze populaire spray (Beyoncé dankt er haar schitterende, egale benen aan) geeft je op magische wijze een geairbrushte, vlekkeloze teint. De formule bevat innovatieve pigmenten die de huidtint aanpassen en zorgt voor een stralende finish die geen sporen nalaat.

Colour Shield Tinted Protection, Alleven
Colour Shield Tinted Protection, Alleven

Shop hier

Met deze haarborstel werden Margot Robbie’s lokken gekamd

Omdat Margot Robbie heel wat extensions droeg voor haar rol als Barbie, moesten haar lokken uiterst voorzichtig gekamd worden. De Wet Brush bleek de beste optie voor een glanzend kapsel vol volume - extra bonuspunten voor het feit dat de haarborstel roze is.

wet brush barbie borstel
Detangler borstel, Wet Brush via Zalando

Shop hier