Met deze tips voorkom je schurende bovenbenen deze zomer

Geüpdatet op 3 augustus 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Met deze tips voorkom je schurende bovenbenen deze zomer Launchmetrics Spotlights

Warm weer staat gelijk aan rokjes en kleedjes, maar dat staat voor velen dan weer gelijk aan schurende bovenbenen. Dankzij deze tips voorkom jij dat pijnlijke dijen je zomeroutfits verpesten.

Waarom krijg je schurende dijen?

Wie in de zomer graag rokken en jurkjes draagt, heeft er misschien al eens last van gehad. De reden dat je bovenbenen tegen elkaar schuren is omdat je benen in de zomer opzwellen door de hoge temperatuur. Daarnaast worden je dijen vochtig omdat je transpireert door de hitte. Dit vocht maakt je huid kwetsbaar en wanneer je benen veel over elkaar schuren -omdat je aan het wandelen bent bijvoorbeeld- kan het zijn dat je last krijgt van schurende, pijnlijke dijen.

Wat helpt tegen schurende bovenbenen?

Gebruik talkpoeder of anti-transpirant

Het schurende gevoel wordt veroorzaakt doordat je transpireert. Als je dit tegengaat voorkom je dus ook dat je benen gaan schuren. Gebruik talkpoeder of anti-transpirant op de plaats waar je benen normaal gezien tegen elkaar schuren.

schurende bovenbenen anti-transpirant
Anti-transpirant, Aqua Wellness

Shop hier

Draag een bikershort

Als je een bikershort draagt onder je rok of jurk voorkom je dat je benen tegen elkaar schuren omdat er een laag textiel tussen zit. Kies een short die korter is dan je jurk of rok en niemand die het ziet!

schurende dijen
Compressive wielrenlegging, Oysho

Shop hier

Smeer kokosnootolie

Misschien niet voor de hand liggend, maar wel heel effectief. Smeer kokosolie op de plek waar je benen tegen elkaar schuren. Het voorkomt zweten én het is goed tegen irritatie en roodheid. Wat wil je nog meer?

coconut oil schurende benen
Kokosnootolie, Vita Coco

Shop hier

Gebruik een speciale crème

Naast huis- tuin- en keukenmiddeltjes bestaan er ook crèmes die speciaal ontworpen zijn om schurende benen te voorkomen. Een daarvan is Vevina. De crème is waterproof dus wanneer je benen wel degelijk beginnen te transpireren heeft dat geen invloed op de werking ervan.

schurende bovenbenen crème
Wear a dress again cream, Vevina

Shop hier

Draag dijbanden

Ten slotte kunnen ook dijbanden wonderen doen. Ze beschermen je benen op de plekken die anders tegen elkaar zouden schuren. Je hebt ze in alle soorten en maten. Kies voor de kanten variant om je lingerie naar een hoger niveau te tillen.

schurende bovenbenen dijenbanden
Be sweet to your legs overknee kousen, Magic Bodyfashion

Shop hier