How to: make-up in hete temperaturen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
How to: make-up in hete temperaturen

Pandaogen, vlekkerige foundation en een zweterige glans die discoballs zo doet verbleken: de zomer en je make-up gaan niet altijd goed samen. Het kan ook anders: met deze tips blijf je een matte schoonheid – zelfs tijdens een hittegolf.

1. Reinig je gezicht

Het is in de zomer meer dan ooit belangrijk je huid grondig  te reinigen. De opeenstapeling van vuildeeltjes op je poriën in combinatie met UV-stralen zorgt niet alleen dat je make-up minder lang standhoudt, het kan ook onaangename kwaaltjes zoals zomeracne ontketenen. Belangrijk is producten met een lichte textuur, zoals een gel of mousse, te gebruiken.

1/

2. Hydrateer je huid

Weetje: een vochtige huid neemt beter en sneller hydraterende producten op. Het is dus een goed idee een tonic te gebruiken alvorens je verzorging aan te brengen.

2/

3. Een frisse teint

Ook hier maakt de textuur van je product een wereld van verschil uit. Je wil immers een gezonde blos, geen zweterige glimtoestanden.

Vermijd foundations en poeders die uitlopen en de huid verstikken. Veel visagisten raden (waterproof) concealer aan om lokaal onregelmatigheden weg te werken –meer is er meestal niet nodig op je gebruinde huid.

Een andere tip: gebruik een primer of make-upbasis en meng hem met wat foundation. De textuur van primers – die in de winter onder de foundation worden gebruikt – is veel vloeibaarder en lichter.

Wat je blozende wangen betreft, zijn crèmes aangeraden. Omdat zij gemakkelijker in de huid trekken. Uitzondering op die regel: vrouwen met een vette huid krijgen het tegenovergestelde effect.

3/

4. Stralende ogen

Omdat poeders gemakkelijk uitlopen, ga je best voor een oogpotlood. Gebruik geen kohlpotlood: dat is vetter en dus zwaarder in de zomer. Geef de voorkeur aan waterproof of siliconenpotloden die beter geschikt zijn tegen de warmte. Zin in zwoele smokey eyes? Sla deze tip dan maar in de wind en laat de hitte haar werk doen…

Waterproof mascara is uiteraard altijd een goed idee, al moet je wel voor een aangepaste make-up remover zorgen. Je wil niet dat hardnekkige restjes make-up je blik komen vertroebelen.

4/

5. Parfumeer je anders

Vermijd de klassieke eau de toilette of eau de parfum en kies voor de minder sterke eau dʼété.

Ook belangrijk is dat je je anders parfumeert. Gebruik de lichaamsproducten van parfums: de melk, de spray of de deodorant. Het zijn producten die beter intrekken én in combinatie met de zon minder schadelijk zijn voor de huid. Bovendien zorgen ze voor een subtiele en lichte geur, niemand wil in hete temperaturen een misselijkmakende parfumbom zijn…