The Frame: een tv en kunstwerk ineen

Gepubliceerd op 6 juni 2023 door ELLE Partner
The Frame: een tv en kunstwerk ineen

Wie zijn televisie beschouwt als onvermijdelijke zwarte vlek binnen zijn interieur, heeft het grondig mis. The Frame, het revolutionaire beeldscherm van Samsung, transformeert zich immers tot een dynamisch kunstwerk wanneer deze uitstaat. En daarmee charmeert het toestel zowel tech- als kunstliefhebbers.

De meest elegante tv op de markt is ongetwijfeld The Frame. Behalve een tv van hoge kwaliteit fungeert het beeldscherm ook als kunstwerk, of beter gezegd: kunstgalerij. Wanneer hij uitstaat, kan je er immers voor kiezen om een kunstwerk op het scherm weer te geven in hoge resolutie. Hiervoor doe je een beroep op de gekoppelde Art Store (geniet van de eerste 4 maanden gratis), die meer dan 2.000 kunstwerken uit de collecties van ‘s werelds grootste musea bevat. Denk aan: het Louvre, het Van Gogh museum en onze eigen Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. Nóg persoonlijker wordt het wanneer je een persoonlijke galerij creëert met foto’s en deze laat afspelen.

Wanneer The Frame uit staat, lijkt hij wel een echt kunstwerk. Hoe Samsung dat klaarspeelt? Met een Matte Display, oftewel een licht oneffen schermoppervlak dat invallend licht in alle richtingen verstrooit in plaats van het te reflecteren. Het resultaat? Je hebt minder last van hinderlijke reflecties én je geselecteerde kunstwerk lijkt net echt. Maar dat is niet alles.

Why we love ‘The Frame’ van Samsung

Naast het feit dat ‘The Frame’ dubbel dienst doet als televisie én kunstwerk, bevat hij nog een aantal andere hoogtechnologische snufjes die het vermelden waard zijn:

  • 4K QLED beeldkwaliteit: Je hoeft geen techneut te zijn om te weten dat 4K synoniem staat voor een zeer hoge beeldresolutie. Combineer dat met de QLED-technologie van Samsung en je krijgt een state-of-the-art scherm dat een uiterst scherp en gedetailleerd beeld brengt met een intens contrast en prachtige kleurnuances.
  • Gestroomlijnd design: De televisie moest op een kunstframe lijken en is daar ook met verve in geslaagd. Zo kan een gratis verwisselbare lijst aangevraagd worden in kleuren als wit, teak en walnoot houtlook. Bovendien is het scherm slechts 25mm dik dankzij zijn Air Slim Design.
  • One Invisible Connection: oftewel geen storende kabels die de aandacht trekken. Dankzij de One Invisible Connection gaat er slechts één - bijna onzichtbare - kabel voor zowel stroom als data, van het scherm naar de One Connect Box. Deze stijlvolle montage zorgt voor een clean look.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Samsung.

Lees ook :
Welzijn: waarom we dringend meer aandacht zouden moeten besteden aan onze darmgezondheid
Sofia Richie onderging een stijltransformatie – hier shop je haar stijl
Getest: drie onmisbare beautyproducten met Edelweiss