Van een magisch Eden tot de stranden van Tulum

Gepubliceerd op 22 mei 2023 door ELLE Partner

De nieuwe SS23-collectie van Marciano by Guess kiest dit zomerseizoen resoluut voor dromerige bestemmingen (en looks).

Het kwik begint te stijgen en de zon voorziet onze huid van een mooi kleurtje. Het is eindelijk zover: de zomer staat weer voor de deur! In ons binnenste wordt een onbedwingbaar verlangen aangewakkerd om terug te keren naar de paradijselijke oorden waar we bijna een jaar geleden afscheid namen van de zachte melodie van de zeegolven en de eindeloze aperitieven. Onze gedachten dwalen nostalgisch af naar exotische bestemmingen die we nog moeten ontdekken en we staan te popelen om onze eerste vluchten voor de komende maanden op te zoeken. Het is weer tijd om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en dromerige oorden op te zoeken, die de zomergevoelens oprakelen waar we zo van houden. En dat doen we in stijl! 

Dat is het idee waaruit de collectie Spring/Summer 2023 van Marciano by Guess is ontsproten. Deze kledinglijn doet ons wegdromen van het verre Eden, uitdagende reizen en ongerepte stranden. De nieuwe collectie van Marciano blijft trouw aan zijn onmiskenbare stijl en is verrijkt met elegante maar veelzijdige accessoires en kledingstukken. Ze zijn er om ons te vergezellen van het ochtendgloren tot in de late uurtjes, zonder ook maar een moment aan glamour in te boeten. In een leeg zwembad, bijna alsof het wacht om gevuld te worden met de herinneringen die de zomer met zich zal meebrengen, worden dieren- en bloemenprints gecombineerd met kleurentinten die de warmere maanden oproepen. Ze brengen de stijlvolle pareltjes van Marciano by Guess tot leven, die al snel op ons verlanglijstje zullen komen te staan.

Afbeelding 1: Slim-fit blazer met klassieke lijn met knopen en gouden versieringen op een bodycon-jurk met bandjes versierd met juwelen. Geëmailleerde oorbellen. Satijnen muiltjes. Alles van Marciano by GUESS. Afbeelding 2: Tassen: lichtroze, echt lederen en langwerpige tas met gouden logo, crèmekleurige lederen bowlingtas met logo, beide met klein handvat en lange (afneembare) cross-body riem. Alles van Marciano by GUESS.

Wat is jouw droombestemming?

Ben je nog op zoek naar ideeën voor je zomervakantie of heb je de boekingsbevestiging al in je inbox zitten? Laat je meevoeren naar de meest magische landschappen met de nieuwe collectie Marciano by Guess en ontdek hoe je ze in stijl kan verkennen door de volgende mode- en accessoiretrends te volgen.

Eden

Sluit je ogen en laat je meevoeren door de zachte melodie van de golven die op de paradijselijke witte stranden slaan en het geruis van de wind door de bladeren van de ongerepte tropische bossen. Hier vergeet je even al je zorgen en hoef je je alleen maar te concentreren op de warme zon op je lichaam terwijl je bij elke stap wegzakt in het gouden zand. Zodra je wakker wordt, wordt je blik betoverd door bougainvillea-violette kleurschakeringen die vervagen tot fuchsia of fel koraalrood dat een onverwacht contrast vormt met exotisch groen. Dat is waar de SS23-collectie van Marciano by Guess om draait. 

Afbeelding 3: Oversized zonnebril van acetaat met schildpadmotief en colourblock details. Fuchsia stoffen bolero met kimonomouwen met split en strikriem over bijpassende palazzobroek. Hoepeloorbellen met kristallen. Alles van Marciano by GUESS. Afbeelding 4: Bougainvillea-kleurige bodycon mini-jurk met stretch band. Bril met smokey glazen en versieringen aan de zijkant. Oorbellen met kristallen. Armbanden: geëmailleerde stalen band, gouden maxi ketting. Alles van Marciano by GUESS.

Kies jij voor een roze tint met paradijselijke vibe of een fellere en gedurfde spark? De etnische prints en bloemmotieven wisselen elkaar af en zorgen voor een luchtige en veelzijdige mix die je zowel overdag als 's avonds kan dragen. Zo komen bodycon mini-jurkjes als het ware tot leven die het vrouwelijke silhouet prachtig benadrukken, net als de blouses met kimonomouwen. Voor de final touch wordt gezorgd door de zonnebrillen met smokey brillenglazen en email sieraden met veelkleurige prints. Deze schitterende tinten gaan hand in hand met een pure en tijdloze elegantie: maak plaats (in je kast) voor de tassen van de nieuwe Marciano by Guess-collectie, in goud gelamineerd leder met glamoureuze details die elke casual en elegante look tot zijn recht laten komen. 

Afbeelding 5: Chique blazer met gouden knopen op een laag uitgesneden palazzo jumpsuit in Amerikaanse stijl en themariem. Ketting en ring met drie slangen, versierd met kristallen. Horloge met een met juwelen versierde rand. Maxi-bril met smokey glazen en gouden metalen montuur. Poederroze en gelamineerde leren divasandalen. Alles van Marciano by GUESS. Afbeelding 6: Gouden gelamineerd lederen tas met goudmetalen logo, gesp met handvat en lange (afneembare) bijpassende schouderriem. Marciano by GUESS.

Sentimentele reis 

Elke reis bezorgt je als het ware een klein juwelendoosje met herinneringen en emoties dat steeds klaar staat om opnieuw geopend te worden en de gelukzalige en zorgeloze momenten weer naar boven te halen. Dat is wanneer nostalgie de overhand krijgt en het verlangen aanwakkert om deze momenten opnieuw te beleven of om er nieuwe te creëren. Uit deze sentimentele reis haalt SS23 by Marciano by Guess zijn inspiratie, die tot uiting komt in kledingstukken met sensuele silhouetten en romantische details. Een palet van helder groen, citroengeel en lichtroze betovert de kostbare stoffen en opvallende details. Maar dat is nog niet alles! De prints die de nieuwe grens tussen het dieren- en bloemenrijk afbakenen en de hedendaagse looks een retro touch bezorgen, en de colour blocking zorgen voor veelzijdige outfits. Zo kan je met gemak van een ochtend op het strand naar een romantisch etentje trekken.

Afbeelding 7: Citroengele jumpsuit met soepele tanktop op een sigarettenbroek. Blauwe lederen bucket bag met gouden metalen handvat. Sandalen versierd met kristallen. Alles van Marciano by GUESS. Afbeelding 8: Top van puur zijde met dierenprint en vlindermouwen op bijpassende slim-pants. Hoepeloorbellen en ketting met natuursteen. Gelamineerde sandalen met gekruiste bandjes. Alles van Marciano by GUESS.

Tulum

Tulum is een droombestemming voor liefhebbers van het strandleven en wordt alom geprezen om zijn onweerstaanbare tropische sfeer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze badstad een van de inspiratiebronnen vormde voor de Marciano by Guess Spring/Summer 2023 collectie. De lichte en zwierige broeken, cut-out details en elegante jumpsuits zijn afgewerkt met een sterke chromatische smaak die versmelt met de tinten van het kristalheldere water en de flora die deze paradijselijke stad omarmen. Het resultaat? Een mix & match van intense kleuren waarbij all-over optische prints en kostbare stoffen de hoofdrol krijgen om ons te vergezellen op elk moment van de lange zomerdagen. Van een wandeling tijdens de heetste uren tot een avondje uit met vrienden in glamoureuze clubs, waar felgekleurde jurken de absolute musthave zijn.

Afbeelding 9: Tuniekjurk gedragen als top met all-over optische prints op bijpassende uitlopende pareobroek. Kettingen van natuurstenen. Geëmailleerde stalen armband. Koraal suède sandalen met hoge hak en versieringen. Alles van Marciano by GUESS. Afbeelding 10: Oranje jumpsuit met 70s inspiratie, met V-hals en zijsplitten en maxi flared broek. Gifgroene satijnen slippers met minihak. Alles van Marciano by GUESS.

Wat je bestemming ook is, maak je klaar voor een glamoureuze zomer en zorg ervoor dat je favoriete kleding en accessoires uit de nieuwe collectie SS23 Marciano by Guess in je koffer zitten!

Ontdek de collectie 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Guess.
www.guess.eu

LEES MEER:
Dit zijn de favoriete huisgeuren voor elk moment van de dag van Nanja Massy
Getest: drie onmisbare beautyproducten met Edelweiss
Bomber jackets zijn helemaal terug - hier koop je ze