Bomber jackets zijn helemaal terug – hier koop je ze

Geüpdatet op 3 mei 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Bomber jackets zijn helemaal terug – hier koop je ze Getty Images

Bomber jackets zijn ideaal voor onvoorspelbaar lenteweer. Ze zijn er in alle vormen en maten en hier vind je het exemplaar dat op jouw lijf geschreven is.

Het ene moment is het zonnig met 16 graden en het volgende moment waait het bij 10 graden. Zo een wisselvallig weer vraagt om een leuke tussenjas en hier is hij dan, helemaal terug uit 2017, de bomber jacket. Nog geen 6 jaar geleden namen we afscheid van deze volumineuze jassen, maar nu is het dus hoog tijd om ze terug van onder het stof te halen.

We zagen hem al passeren op Copenhagen Fashion Week en ook de sterren hebben alvast een nieuw exemplaar ingeslagen. Zo zijn Hailey Bieber en Bella Hadid al helemaal fan van hun oversized bomber jacket. Maar ook op de website van New Look werd afgelopen maand 798 procent meer gezocht naar de befaamde jas. Heb je er zelf nog geen te pakken gekregen, dan wordt het hoog tijd om eens op zoek te gaan. Om je een beetje wegwijs te maken in de wereld van de bombers zochten wij er een voor elke stijl.

Kleurrijke bombers

Met de zomer in zicht wordt het tijd voor een beetje kleur. Kies voor opvallend lila of knalrood. Als dan toch iedereen aan de bomberjas gaat, kan je er maar beter voor zorgen dat de jouwe eruit springt.

Bomber jacket trend
Bomber, Topshop via Asos

Shop hier

Dik en donzige bomber jackets

Ben jij een echte koukleum en kan je ook in de lente maar geen afscheid nemen van je dikke winterjas? Ook dan is er een bomber die bij je past. Ga voor een gewatteerd exemplaar voor de perfecte balans tussen cosy en stijlvol.

bomber jacket, trend
Bomber jacket, New Look

Shop hier

Faux leather bomberjassen

Treed in de sporen van Hailey Bieber en waag je aan de lederen variant van dit hippe jasje. Ga voor stoer zwart of kies voor een toffe kleur, de opties zijn eindeloos.

bomber jacket trend
Faux leather bomber, Asos

Shop hier

Verfijnde bomber look

Als de boxed look niet  helemaal voor je is weggelegd, maar je je toch aan de trend wil wagen, ga dan voor een iets gesofisticeerder model. Bij deze variant loopt de onderste elastiek enkel aan de achterkant waardoor de voorkant meer gecentreerd valt.

bomber jacket trend
Bomber, Marc O'Polo via De Bijenkorf

Shop hier

De vintage bomber

Deze variant lijkt het meest op hoe we hem kennen uit 2017, een boxy polyester jasje dat rijkt tot aan je middel. Toen gingen we allemaal resoluut voor legergroen, maar deze keer mag het al wat opvallender.

bomber jacket trend
Bomber jacket, Vero Moda

Shop hier

Cropped bomber  jackets

Ben je al helemaal klaar voor de zomer? Hou het dan luchtig met een linnen cropped bomber jacket die ook perfect staat op een terras tijdens een zwoele zomeravond.

bomber jacket trend
Cropped bomber, Zara

Shop hier

Oversized bomber jacket

Laat je inspireren door Bella Hadid en ga voor een oversized bomber. Want stiekem zijn we er allemaal van overtuigd: the bigger the better!

bomber jacket trend
Oversized bomber jacket, & Other Stories

Shop hier