Je vet bevriezen om af te vallen, werkt dat?

Geüpdatet op 26 juli 2023 door ELLE Partner
Je vet bevriezen om af te vallen, werkt dat? ©Lazeo

Heb je het ondanks je gezonde levensstijl moeilijk om af te vallen? Dan ben je zeker niet alleen. Het kan frustrerend zijn om te merken dat je ondanks al je inspanningen, maar geen vet lijkt te verliezen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig innovatieve methoden, zoals cryolipolyse, waarmee je kan afvallen zónder plastische chirurgie - en wel door je vet te bevriezen.

 Er bestaan verschillende manieren om af te vallen zonder plastische chirurgie, waaronder een gezonde levensstijl met een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Daarnaast kan je beroep doen op cosmetische behandelingen, zoals cryolipolyse, die kunnen helpen bij het verminderen van hardnekkige vetophopingen op specifieke plaatsen, bijvoorbeeld de buik, dijen, billen of heupen.

vrouw die een stretch oefening doet
©Pexels

Wat is cryolipolyse en hoe werkt het?

Cryolipolyse is een niet-invasieve behandeling waarbij vetcellen worden bevroren. Het gevolg? De vetcellen kristalliseren en het lichaam voert ze vervolgens geleidelijk en op natuurlijke wijze af. Maar geen nood: je hoeft je niet aan een ijsbad te wagen. De behandeling gebeurt met behulp van een apparaat dat op de huid wordt geplaatst en het vetweefsel afkoelt tot een temperatuur waarbij de vetcellen bevriezen. Het omliggende weefsel raakt daarbij niet beschadigd.

De techniek werkt doordat vetcellen gevoeliger zijn voor koude dan andere cellen in het lichaam. Doorgaans is een behandeling van zo’n 35 à 75 minuten (naargelang de te behandelen zones) voldoende om een deel van het lichaam effectief te behandelen. De resultaten zijn zichtbaar na enkele weken tot maanden.

Voor wie is cryolipolyse geschikt? Mannen en vrouwen met een BMI van minder dan 30, die al gezond leven en regelmatig sporten maar last hebben van vetophopingen die niet verdwijnen door middel van dieet en beweging kunnen baten bij een cryolipolyse-behandeling.

meetlint
©Pexels

De voordelen van cryolipolyse

 Cryolipolyse vereist geen chirurgie noch hersteltijd. Het gaat om een niet-invasieve en bovendien pijnloze behandeling, die meestal als comfortabel wordt ervaren. De bijwerkingen van cryolipolyse zijn minimaal en blijven in vele gevallen beperkt tot roodheid en een trekkerig gevoel. Daarbovenop gaat het om langdurige resultaten die mits gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging kunnen verbeteren.

Alleen maar voordelen dus! Tenminste indien je voor een professionele behandelaar opteert die de nodige kennis en ervaring bezit. Ook de juiste, kwalitatieve apparatuur is niet-onderhandelbaar. De centra van Lazeo beschikken bijvoorbeeld over de Coolsculpting®Elite van Allergan, een van de meest veilige en efficiënte cryolipolyse-apparaten ter wereld.

Je hoort het al: cryolipolyse is een populaire en effectieve behandeling om vet te verminderen zonder chirurgie. Het is een veilige en pijnloze behandeling die reeds na één sessie blijvende resultaten kan opleveren. Hoewel het geen alternatief vormt voor een evenwichtige levensstijl, kan cryolipolyse helpen bij het verminderen van hardnekkige vetophopingen op specifieke plaatsen op het lichaam.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Lazeo
www.lazeo.com

Lees ook:
Deze kleur nagellak zet je gebruinde huid best in de verf
Monkey Bread: superlekkere fluffy brioche
Zeg het met (duurzame) bloemen: we vonden het perfecte boeket voor Moederdag