WEDSTRIJD: ontdek de Côte d’Azur op een andere manier

Geüpdatet op 25 april 2023 door ELLE Partner

Inspirerend, stralend, verkwikkend: de Côte d'Azur is een boeiende en tegelijk minder bekende bestemming. Een helderblauwe hemel, warme zon en ongetemde zee vormen het plaatje van een verbluffende ansichtkaart. Maak je klaar voor een vakantie aan de Côte d'Azur en ontdek de mooiste bestemmingen.

Van het verblijf over de restaurants tot de lokale knowhow en verbazingwekkende activiteiten… De Côte d'Azur heeft een wereldwijde topreputatie voor zijn unieke ervaringen. Maar wist je al dat er naast de "grote klassiekers" nog heel wat andere leuke plekjes, verhalen, sensaties, majestueuze of intieme ruimtes te ontdekken zijn? Dompel je onder in de levenskunst van de streek in een prachtige en authentieke omgeving.

De mooiste bestemmingen

Stel je eigen route samen langs de mooiste plekjes van de Côte d'Azur. Begin bijvoorbeeld bij Esterel en zijn rode rotsen, die als een canyon in de zee lijken te vallen, en trakteer jezelf op een fietstocht, een prachtige wandeling of een plons in het appelblauwzeegroene water. Ontdek Mandelieu-La Napoule, de watersport- en natuurbestemming bij uitstek. Vervolg je weg naar Cannes en de Lérins-eilanden, een lagune waaruit een wijngaard oprijst, en vervolgens naar Le Cannet, de stad van de zeven heuvels waar je het werk van kunstenaar Bonnard kan aanschouwen. Een hongertje? Laat je smaakpapillen prikkelen door culinaire hoogstandjes in Mougins, een authentiek dorp en thuisbasis van het festival van de gastronomie. In Grasse kan je het werk van de legendarische parfumeurs leren kennen. Verderop, in Vallauris Golfe-Juan, verwelkomen Picasso en keramisten van gisteren en vandaag je met open armen. In Antibes Juan-les-Pins kan je dan weer met volle teugen genieten van de vrijheid op adembenemende stranden, zoals de ongerepte Cap d'Antibes, terwijl je indommelt met ontspannende jazzdeuntjes. In Biot kan je kuieren door de typische charmante straatjes waar de meester-glasblazers hun werk trots tentoonstellen.

Rijd verder naar Villeneuve-Loubet, de stad van de beroemde Auguste Escoffier, waar het Museum voor de Kookkunst zijn deuren voor je opent. In La Colle-sur-Loup wacht de natuur voor een mooie wandeling en picknick bij de watervallen. Saint-Paul de Vence is dan weer een ontmoetingsplaats voor kunstenaars. Zet vervolgens koers richting Nice, de hoofdstad van de Côte d'Azur, die onlangs op de werelderfgoedlijst van de Unesco is geplaatst. Daar is het tijd voor een stukje geschiedenis en kan je de authenticiteit en de herinnering aan de Belle Époque opsnuiven. Geniet er ook van de pracht van de Engelenbaai en het design van de uitzonderlijke parken en tuinen (zoals de heuvel van het Château en zijn prachtige panorama). In Menton, de stad van de citrusvruchten en meer bepaald van de citroenen, verspreiden de Belle Époque-tuinen hun heerlijke geuren. Verderop tussen de hooggelegen dorpen, in het Pays des Paillons, kan je op elk pad wel sportieve en natuurlijke activiteiten vinden. Daarna kan je je weg doorheen deze onvergetelijke streek verderzetten naar Valberg, een badplaats in het Nationaal Park Mercantour. Op de top van de Mercantour, op anderhalf uur van de kust, kan je een momentje nemen om even stil te staan bij de weelde van deze Côte d'Azur waar liefhebbers van schoonheid graag inspiratie opdoen. 

#CotedAzurFrance @Visitcotedazur 

Hotel Spa & Restaurant Cantemerle heet je van harte welkom

Hotel Spa & Restaurant Le Cantemerle ligt in Vence, op slechts 15 km van de luchthaven van Nice. Het is de ideale uitvalsbasis om de Côte d'Azur te ontdekken. Bij de Table du Cantemerle en zijn chef-kok Benjamin Bourgoin geniet je van de authentieke smaken van het zuiden en lokale en seizoensgebonden producten in een chique en tegelijk ontspannen sfeer.

Zin om een verblijf voor 2 personen in Hotel Spa & Restaurant Cantemerle te winnen? Doe hieronder mee aan wedstrijd en maak kans op 2 overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt, 1 gastronomisch diner (3 gangen, drankjes inbegrepen) en onbeperkte toegang tot de wellness. 

Meer weten? Bezoek cotedazurfrance.fr of www.Lecantemerle.com

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met CRT Côte d'Azur France.
cotedazurfrance.fr

Lees ook: 

Cultmerk K18 brengt haarproducten naar België
Familux Resorts: jouw volgende gezinsvakantie
Diane von Furstenberg : ‘Ik heb mezelf stap voor stap uitgevonden’