Zo maak je je eigen sheaboter crème om je huid te verzorgen

Geüpdatet op 22 december 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
Zo maak je je eigen sheaboter crème om je huid te verzorgen shutterstock

's Winters krijgt onze huid het hard te verduren. Door de kou en het herhaaldelijke wrijven van onze kleren, wordt ze immers broos. Om dat onaangename gevoel te voorkomen en een droge huid tegen te gaan, is het belangrijk dat we die dagelijks hydrateren. Dat geldt zeker na een douche of bad, want het kalkhoudende water kan het gevoel van irritatie nog vergroten. Daarom raden we je ten stelligste aan om deze lekkere huidverzorging uit te proberen: sheaboter crème!

Rachel Dipinto is de rijzende ster van de natuurlijke cosmetica in België. Ze is schoonheidsspecialiste en -consultant en herboriste. Bovendien is ze gepassioneerd door de schoonheid en kracht van planten. Ze verwelkomt ons in haar cocon van wellness met goddelijke en volledig gepersonaliseerde massages en gelaats- en lichaamsverzorgingen. Daarbij gaat ze eerst na wat onze huid precies nodig heeft en op basis van die analyse stelt ze haar verzorgingen (peeling, masker...) samen.

sheaboter crème maken verzorging winter
Shutterstock

Ben je op zoek naar beautytips & tricks of wil je gewoon graag meer te weten komen over natuurlijke cosmetica? Volg dan zeker haar Instagramaccoount. Immers, met haar innemende persoonlijkheid, haar openhartigheid en gevoel voor humor, zal ze je meteen inpakken. Via haar posts en story's laat ze elke dag een stukje van haar wereld en haar vak zien. Daarenboven deelt ze heel wat praktische tips om op een natuurlijke manier voor onszelf te zorgen. Een vrouw om in de gaten te houden!

Rachel verklapt ons haar DIY-recept voor sheaboter crème die we naar hartenlust op onze huid kunnen smeren. Voor een mooi en zacht velletje, de hele winter lang.

Haar lichaamsverzorging heeft een zeer rijke, uiterst voedende textuur die lijkt te smelten op de huid. Het is een onvervalste SOS-verzorging voor de droge huid, huid die trekkerig aanvoelt of droge vlekken vertoont. Dankzij zijn natuurlijke formule is het product geschikt voor alle gezinsleden, groot en klein.

INGREDIËNTEN VOOR SHEABOTER CRÈME

– 80 g sheaboter

– 25 g aloë-veragel

– 20 g plantaardige zoete-amandelolie

– 20 g kokosolie

– 15 druppels essentiële gemberolie (optioneel). Voeg geen essentiële olie toe als je van plan bent om de verzorging te gebruiken voor baby's of zwangere vrouwen.

BEREIDING

1. Doe de kokosolie en de sheaboter in een grote kom en meng met een elektrische handmixer.

2. Voeg tijdens het kloppen de aloë-veragel en zoete-amandelolie toe.

3. Blijf kloppen tot je een lichte en luchtige textuur verkrijgt die op slagroom lijkt. Maar opgelet, het mag er dan wel verleidelijk lekker uitzien, proeven is absoluut uit den boze!

4. Als je dat graag wilt, kun je tot slot nog enkele druppels essentiële olie toevoegen.

Om de sheaboter crème langer te bewaren (tot zes maanden), doe je er nog 3 druppels vloeibare vitamine E bij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rachel Dipinto 🌶 (@rachel.dipinto)

LEES OOK