Feestelijke make-up voor de rijpere huid – dit zijn onze beste tips

Geüpdatet op 21 december 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en ELLE België Foto’s: Dirk Alexander
Feestelijke make-up voor de rijpere huid – dit zijn onze beste tips

Ons gezicht verandert naarmate de tijd verstrijkt. Met deze make-uptips zie je er ook na je veertigste op je allermooist uit. Voor, tijdens en na de feestdagen.

Stralende oogmake-up

Met het ouder worden verliest de huid aan elasticiteit en wordt het gezicht wat minder vol. Ook de ogen komen wat dieper te liggen. Om een panda-effect te vermijden en je ogen toch mooi op te maken, kun je kiezen voor diepe kleuren. Vermijd zwart en een dikke potloodstreep onder de onderste wimpers, maar trek een lijntje dat naar de buitenkant iets omhoog loopt en laat de rest van het beweeglijk ooglid gewoon bloot. Dé succestip: een glanzende basis en een concealer die de blik oplicht.

feestdagen make-up rijpere mature huid tips
Directrice bij modehuis Natan Gloria Barudy Velasquez. © Dirk Alexander

Make-up van Sisley: Phyto-Cernes Eclat n°1 & 2 concealer, Phyto-Ombres n°33 Metallic Jean oogschaduw, Phyto-Eye Twist n°12  Emerald oogpotlood, Phyto-Khol Star Waterproof n°5 Sparkling Blue.

Shop hier

Ketting en ring met malachiet, smaragd en parels in 18 karaatsgoud van de Voyages Naturalistes-collectie van Wouters & Hendrix.

Rode lipstick en glanzende wangen

Niets eleganter dan een prachtige rode glimlach. Om je mondomtrek perfect te omlijnen en te voorkomen dat de lippenstift in de kleine groefjes rond de lippen kruipt, zijn een hydraterende balsem en een lippenpotlood je beste bondgenoten. Samen zorgen ze dat je lippenstift beter blijft zitten. Kies bij voorkeur een matte lipstick en geef je wangen dan juist een feestelijk, glanzend blosje. Je blush op de juiste plek aanbrengen doe je zo: glimlach en breng de blush hoog op je konen aan, tot de hoogte van het omhooglopende lijntje rond je ogen. Gebruik een dikke kwast.

make-up rijpere huid tips feestdagen
Belgische modeontwerper Odile Jacobs. © Dirk Alexander

Make-up van Sisley: Crayon Phyto-Lèvres Perfect teinte n°7  Ruby & n°5 Burgundy voor lippen en igen, Phyto-Lip Twist Mat n°18 Tango, Instant Eclat base lumière, Phyto-Blush n°5 Rosewood, Phyto-Touche Illusion d'Eté. 

Shop hier

Oorhanger van 18-karaats goud met granaat uit de collectie ‘Voyages Naturalistes’ van Wouters & Hendrix.

Perfecte wenkbrauwen en nude oogmake-up

Met het verstrijken van de jaren worden de wenkbrauwharen dunner, fijner en lichter. Maar een uitgesproken wenkbrauw maakt juist het hele verschil: die omlijst het gezicht en geeft het karakter. Om de blik dieper maar niet harder te maken, kies je het beste een wenkbrauwpotlood dat een tint donkerder is dan de natuurlijke haarkleur, om een natuurlijk, perfect effect te krijgen. Nude ogen blijven een van de grote trend voor deze winter: kies voor heel zachte tinten die het licht weerkaatsen. Houd het natuurlijk met roze, beige en bruin, en liever satijnglans dan echte glim, want dat accentueert de rimpels.

make-up rijpere huid tips feestdagen
Nancy Eissaoui, oprichtster van Chyl en La Maison by Chyl. © Dirk Alexander

Make-up van Sisley: Phyto-Sourcils Design n°2 Châtain, Phyto-Cernes Eclat n°2, oogschaduw Phyto-Ombres n°11, Mat Nude & n°12 Silky Rose, Mascara So Stretch n°1 Deep Black, Phyto-Khol Star Waterproof n°2 Matte Tonka.

Shop hier

Oorringen van 18-karaats goud met parel uit de collectie ‘Voyages Naturalistes’, Wouters & Hendrix. 18-karaats gouden schakelarmband uit de collectie ‘Les Eternelles’, Wouters & Hendrix.

De Belgische juwelen van Wouters & Hendrix - ©Dirk Alexander
De Belgische juwelen van Wouters & Hendrix. ©Dirk Alexander

LEES OOK: Huda Kattan verklapt hoe je feestmake-up de hele nacht blijft zitten