Exclusief: Huda Kattan verklapt hoe je feestmake-up de hele nacht blijft zitten

Geüpdatet op 12 december 2023 door Lore Ginneberge
Exclusief: Huda Kattan verklapt hoe je feestmake-up de hele nacht blijft zitten

Hoe breng je valse wimpers aan en zorg je ervoor dat lipstick de hele nacht blijft zitten? Beautygoeroe- en onderneemster Huda Kattan van Huda Beauty verklapt ons haar beste tips.

Noem Huda Kattan gerust de originele beauty-influencer. Toen de onderneemster in 2013 Huda Beauty oprichtte na drie jaar bloggen, schudde dit de industrie grondig door elkaar. Vele ambitieuze bloggers traden in haar voetsporen en begrijpen net als Kattan het belang van een sterke identiteit en een online community. Huda's signature look? Gecontourde gelaatstrekken, eindeloze wimpers, volle lippen en glimmende accenten. Oftewel, de perfecte feestlook. We strikten de beautygoeroe voor een interview en vroegen naar haar beste geheimen.

Wat zijn enkele inspirerende beautytrends die groot kunnen worden deze feestperiode? 

"Ik heb gezien dat 'glitter lashes' trending zijn op TikTok en ik heb het gevoel dat een rode lip altijd een comeback maakt rond deze tijd van het jaar."

@adeluxecos Glitter lashes now available ✨ #glitterstriplashes #glitterlashes ♬ оригинальный звук - &lt3

Is er een look of product waarvan je zou willen dat meer mensen het zouden proberen? 

"Crèmeproducten zijn zo goed, ik wou dat meer mensen ze een kans zouden geven! Neem nu crèmeblush, dat geeft een prachtig, natuurlijk blozend effect. Ik gebruik onze Cheeky Tint, die erg gemakkelijk aan te brengen is en een prachtig vleugje kleur geeft. En voor een unieke bronzer gebruik ik de Tantour. Deze is moeiteloos te blenden en geeft extra dimensie."

Hoe zorg je ervoor dat je make-up de hele nacht blijft zitten? 

"Baking! Het is de beste manier om mijn make-up op zijn plaats te houden en er de hele dag airbrushed uit te laten zien. Na de foundation gebruik ik onze #FauxFilter Concealer om mijn make-up te verhelderen en bij te werken, en daarna fixeer ik met de Easy Bake Loose Setting Powder."

@hudabeauty Why I can’t live without #hudabeautyeasybake #hudabeauty #showermakeup #foryou #cyberweek #empowered face gloss @Huda Beauty ♬ original sound - Huda Beauty

Hoe zorg je ervoor dat je lippenstift goed blijft zitten na het eten en drinken? 

"Zorg er altijd voor dat je je lippen goed voorbereidt, zodat je lippenstift het beste canvas heeft om zich aan te hechten. De truc: exfoliëren, exfoliëren, exfoliëren! Een geweldige hack is om je lippen te 'baken'. Breng boven je lipstick de Huda Beauty Easy Bake Loose Setting Powder in Sugar Cookie aan met een plat penseel en verwijder overtollig poeder. Breng vervolgens een tweede laag lippenstift aan. Het verzacht de kleur wel, maar hij blijft letterlijk eeuwig zitten."

"Ik gebruik ook altijd onze Lip Contour 2.0 om mijn lippen te definiëren en te omlijnen, en als ik een lip nodig heb die goed blijft zitten, maak ik het af met onze Liquid Matte Lipstick - de formule is zo romig en hydraterend, maar zorgt voor een matte finish die de hele dag blijft zitten! Ik ben geobsedeerd door deze combinatie."

Welk product heb je altijd in je handtas? 

"Als ik uitga, heb ik altijd een Liquid Matte lipstick in mijn tas, vooral als ik ga eten en drinken en mijn make-up zou kunnen vervagen - dit is een echte essential voor mij! Ik combineer deze met onze Lip Contour 2.0 omdat hij lang houdt en mijn lippen er mooi uit laat zien. Je kunt dit op zichzelf dragen of als liner."

"En ik heb ook altijd een lippenbalsem in mijn tas. En natuurlijk ga ik nooit de deur uit zonder Baby Easy Bake Loose Powder, waardoor mijn make-up er onberispelijk blijft uitzien - en er zit een poederdonsje bij, dus zolang ik dat bij me heb, weet ik dat ik goed zit!"

Glitterende oogschaduw is een klassieker voor de feestdagen. Hoe voorkom je dat de glitters overal eindigen? En op welk moment in je routine breng je oogschaduw aan? 

"Ik breng mijn oogschaduw aan vóór mijn basis, wat vooral handig is voor het gebruik van glitter.  Probeer een sticky basis of primer op het ooglid om die glitter de hele nacht te laten zitten en 'fall-out' te voorkomen. In ons Empowered oogschaduwpalet hebben we trouwens een prachtige romige metallic kleur genaamd 'Manifest it' die een geweldig alternatief kan zijn voor glitter."

@hudabeauty #empowered #hudabeauty #foryou #xyzbca @Huda Beauty ♬ original sound - Huda Beauty

Welke producten zou je aanraden voor een meer natuurlijke feestlook?

"Een goede skintint geeft een natuurlijke basis en een mooie gezonde gloed. Voor een blosje kleur mag crèmeblush niet ontbreken. Ik zou bronzer aanbrengen op de bovenkant van mijn voorhoofd, rond mijn slapen, onder mijn jukbeenderen en rond mijn kaaklijn voor een echt natuurlijke contour - dit voegt de perfecte hoeveelheid dimensie toe. Gebruik een goed wenkbrauwproduct en mascara met een streepje eyeliner in de ooghoeken om de blik te openen, gevolgd door een laagje van een van onze Silk Balms. Klaar!"

Valse wimpers kunnen intimiderend zijn, maar veel mensen willen ze proberen tijdens de feestdagen. Tips voor beginners? 

"Ik begrijp dat dat een beetje intimiderend kan zijn... Een goede manier om een natuurlijke valse wimper-look te krijgen is om individuele wimpers te gebruiken en meer ruimte tussen te laten in de buitenste hoek van je wimperlijn. Je kan stripwimpers ook in stukjes knippen en vanuit de buitenste hoek naar binnen aanbrengen. Dit maakt het makkelijker en geeft een mooie, natuurlijke look."

Huda Kattan Huda Beauty valse wimpers
Huda Beauty, €17,90

Shop hier

Vragenvuur met Huda Kattan

Zilveren of gouden glitter?
"Gouuuud - Heb je ons EM(POWER)ED Eyeshadow Palette gezien?"

Lipstick of lipgloss?
"Lipstick"

Matte of glowy huid?
"Mat"

Primer of fixing spray?
"Fixing spray"

Kleurrijk of neutraal?
"Neutraal"