Venus staat in Weegschaal: dit is het moment om verliefd te worden

Gepubliceerd op 11 oktober 2022 door Camille Vernin en Lore Ginneberge Foto’s: Unsplash
Venus staat in Weegschaal: dit is het moment om verliefd te worden Hannah Busing

Wanneer Venus - de planeet van de liefde -  verschuift, heeft dat impact op ons liefdesleven. Ben je Weegschaal of Stier? Dan hangt er chemie in de lucht!

We hebben net Mercurius in retrograde (van 9 september tot 2 oktober) overleefd, of er staat al een nieuwe belangrijke planetaire verschuiving op de agenda. Dit keer gelukkig van positieve aard, want het gaat om de planeet van de liefde Venus, die eind september Weegschaal binnenkwam. Oktober wordt met andere woorden een bijzonder romantische maand...

Wat betekent Venus in Weegschaal?

Concreet heeft de planeet Venus het teken Maagd verlaten om vanaf 29 september in Weegschaal te landen. De planeet zal daar blijven tot 22 oktober en brengt een aura van vrede, rust en... liefde! Waarom is dat zo? Venus is de planeet van relaties, liefde, plezier, creativiteit en eigenwaarde. Het teken Weegschaal staat voor sociaal contact, onderhandelen, liefde, vrede en evenwicht. De magische mix van die twee zorgt voor een bijzonder positieve periode waarbij ontmoetingen en romantische dromen centraal staan. Wie zei dat de herfst een sober seizoen was?

"Zachtheid, harmonie, vrede en samenwerking zijn aan de orde van de dag", verklaart de astrologe en tarotlezeres Mademoiselle Lili. Het is een tijd waarin je niet alleen wilt behagen, maar ook zelf plezier wilt ervaren. Je voelt de behoefte om te socializen, en je bent meer dan ooit bereid om samen te werken. De algemene stemming is licht en vreugdevol, maar tegelijk staan ook diplomatie en onderhandelingen op de agenda. Er is duidelijk nood aan innerlijke rust, zeker na een emotioneel geladen Mercurius in retrograde.

venus in weegschaal romantisch astrologie sterrenbeeld

Wat betekent dit concreet?

Liefde hangt in de lucht... in de vorm van amoureuze relaties of vriendschappen. Wat het hart betreft, is het tijd om je af te vragen waar je staat. Is het een echte verliefdheid of gewoon een tijdverdrijf? In vriendschap wil je weer contact maken met oude vrienden waarmee je sinds de zomer het contact hebt verloren. Venus in Weegschaal staat voor ontdekking, waardoor je nieuwe mensen wilt ontmoeten en het huis uit wilt. Dit is ook een tijd om het financiële evenwicht te herstellen, want Weegschaal is vooral een regulerend teken.

weegschaal planeet venus liefde

De twee tekens die het meest zullen profiteren van deze amoureuze sfeer zijn Weegschaal en Stier, de twee Venusiaanse tekens. Weegschaal zal al haar charme kunnen uiten en bewondering en complimenten om zich heen verzamelen. De Stier van zijn kant zal ook een goed liefdesseizoen hebben dankzij z'n aangeboren sensualiteit. De enige waarschuwing: let op met impulsiviteit!

LEES OOK: Wat brengt jouw toekomst? Ontdek het aan de hand van astrologische knooppunten