Wat brengt jouw toekomst? Ontdek het aan de hand van astrologische knooppunten

Geüpdatet op 22 september 2022 door Lore Ginneberge
Wat brengt jouw toekomst? Ontdek het aan de hand van astrologische knooppunten

Dankzij de maandelijkse horoscoop weet je wat er elke vier weken staat te gebeuren, en intussen vertelden we je ook al over het huidige weegschaal-seizoen. Maar wist je dat er een astrologische manier is om te achterhalen wat de toekomst brengt? Maak kennis met de 'knooppunten van het lot'.

Een kleine waarschuwing vooraf: een klein beetje voeling met je *spirituele* zelf is nodig, het gaat hier immers om de maan, de sterren, het lot... Nog niet helemaal mee? Lees dan eerst onze astrologiegids voor beginners.

Wat zijn astrologische knooppunten?

Heel eenvoudig gesteld draait de maan rond de aarde en de aarde rond de zon. Wanneer die banen kruisen ontstaat er een knooppunt. Voor alle duidelijkheid: dit zijn denkbeeldige knooppunten, je hoeft dus geen sterrenkijker boven te halen. Op de tekening zie je de twee witte knooppunten, met bovenaan de Noordknoop en onder de Zuidknoop. Vrij logisch allemaal, toch?

maan sterrenbeeld toekomst voorspellen noordknoop

 

 

Net zoals planeten staan deze twee knooppunten in een bepaald sterrenteken. Omdat de knopen recht tegenover elkaar staan, zijn ook de sterrentekens steeds de tegengestelden op de dierenriem. Wanneer de Noordknoop bijvoorbeeld in het Tweeling-teken staat, zal de Zuidknoop zich in Boogschutter bevinden. Wat betekent dit nu?

De Zuidknoop - het verleden

Volgens astrologen kan de stand van de zon, de maan en de aarde heel wat over iemand vertellen. De Zuid- en Noordknoop worden daarom de 'Knooppunten van het lot' genoemd, waarbij de Zuidknoop symbool staat voor het verleden. Zie dit als je bagage, de dingen die je al weet en de ervaring die je hebt.

De Noordkoop - de toekomst

Veel interessanter is de Noordknoop, die je gidst richting de toekomst. Het sterrenteken van deze Noordknoop op jouw geboortedag vertelt je welke richting jouw leven zal uitgaan. En dan hebben we het niet over de vele kinderen die je al dan niet zal krijgen, maar eerder over het spirituele doel van je bestaan. Klinkt heftig, en dat is het eigenlijk ook.

astrologie noordknoop sterrenbeeld

Wat is mijn Noordknoop?

Let op: de sterrentekens van deze knooppunten zijn niet gelijk aan jouw sterrenbeeld. Om je de ingewikkelde berekeningsmethode te besparen, volstaat het om een online testje te doen. Vul simpelweg jouw geboortedatum in en laat de sterren hun werk doen.

En dan nu le moment suprême: dit zegt je Noordknoop over jouw levensdoel:

Weegschaal

Jij bent er om vrede te verspreiden in dit leven. Je volledige potentieel ligt in het samenwerken met anderen en in het samenbrengen van iedereen rondom jou. Wees zacht, diplomatiek en begripvol. Werk samen met anderen in loyaal partnerschap. Wanneer een conflict mensen dreigt uiteen te halen, ben jij het die de kloof moet dichten. Leef op een harmonieuze, verbindende manier.

Schorpioen

Jouw doel in dit leven is om je spiritualiteit ten volle te begrijpen. De antwoorden liggen in een hogere macht, niet hier op aarde. In plaats van op zoek te gaan naar materieel genot, zal je geluk vinden in je ziel. Laat de luxe los en hou je geest open.

Boogschutter

Jij bent niet bedoeld om op één plek te blijven. Reis naar alle uithoeken van de wereld, ontmoet nieuwe mensen en laat je leiden door de filosofie. Eentonigheid en routine houden je alleen maar tegen. Je hebt pit nodig in het leven, afwisseling en avontuur. Je bent een wilde ziel, raak niet verstrikt in maatschappelijke verwachtingen.

maan sterren horoscoop noordknoop toekomst

Steenbok

Jouw doel is om volledig autonoom, onafhankelijk en ondernemingsgezind te zijn. Laat de behoefte aan genegenheid en gezelschap voor wat ze is. Maak je eigen weg vrij en bouw je eigen succes zonder hulp van anderen. Word een leider en duw anderen uit hun comfortzones. Wees altijd redelijk en gemotiveerd. Wees geen baby die behoefte heeft om vertroeteld te worden. Wees de baas.

Waterman

Het gaat niet langer om jou. In dit leven ben je bedoeld om een revolutie te leiden en de scheuren in de samenleving te dichten. Jij bent de humanitair die we nodig hebben. Omarm je excentrieke, individualistische zelf, en ja, ook je rare kantjes. Je bent op je best als teamplayer binnen een groep. Blijf kalm, koel en beheerst. Houd altijd rekening met anderen.

Vissen

Jouw doel ligt in je verbeelding. Je bent bedoeld om een kunstenaar te zijn, om creatief om te gaan met de wereld, om kleuren te doen schitteren en alternatieve perspectieven te bieden. Je intuïtie is een grote bron van waarheid, dus vertrouw erop. Ga op zoek naar je zesde zintuig, en je hebt alle antwoorden. Blijf emotioneel open en bekijk anderen met empathie en vriendelijkheid.

Ram

In dit leven is het tijd om een ster te worden die voor eeuwig blijft stralen. Verberg je niet langer in de schaduw en compromitteer je behoeften niet meer ten behoeve van anderen. Neem de touwtjes in handen, wees duidelijk over je ideeën en own wie je bent. Het is de bedoeling dat je een leider bent in plaats van een volgeling. Verlies jezelf niet in de massa. Met een Ram in jouw Noordknoop, ben je gemaakt om op te vallen.

Stier

Focus op praktische zaken als hard werken, verankering en veiligheid. In dit leven ben je bedoeld om jouw bestaan te organiseren, te stroomlijnen en mooier te maken. Zoek een manier om rijkdom te vergaren op lange termijn. Neem vrede met eenvoudige geneugten in plaats alles moeilijker te maken. Verduidelijk je visie, durf te spreken, en bekijk de dingen dag per dag.

toekomst voorspellen maan sterren

 

Tweeling

Het is de bedoeling dat jij je aan één doel wijdt. Leef niet als een stuiterbal, maar settel je in een gemeenschap en blijf daar ook. Blijf openstaan voor nieuwe perspectieven en zorg voor een vlotte communicatie met anderen. Neem alle informatie die je tegenkomt in je op en blijf objectief. Verken je omgeving met eindeloze nieuwsgierigheid. Jouw invulling ligt in het leren en evolueren.

Kreeft

Maak gebruik van je emoties in dit leven. Laat verzorging en genezing je grootste werk zijn. Je doel is om gevoelig en empathisch te blijven, om sterke familiebanden te smeden, om zorg te dragen voor anderen. Als je die energie in je hart kunt benutten, ben je precies waar je moet zijn: omringd door geliefden die je hartstochtelijk aanbidt.

Leeuw

Wees moedig en spreek de waarheid, wat anderen ook zullen denken. Jij bent bedoeld om in de spotlights staat, om naar opgekeken te worden. Omarm je verlangen naar roem, rijkdom en luxe. Vergeet alle anderen. Het is tijd om te schitteren. De wereld is van jou en alleen van jou. Neem wat je toebehoort. In dit leven moet je jezelf zien als een ster.

Maagd

Omarm je linker hersenhelft, het logische denken. Vertrouw op feiten in plaats van op subjectieve en irrationele overtuigingen. Neem verantwoordelijkheid op voor je daden en ontwikkel productieve gewoontes. Je bereikt je volledige potentieel door een systeem te creëren dat je in staat stelt om op een berekende manier achter je doelen aan te gaan. Werk aan je fysieke en mentale gezondheid. Wees niet bang om je mening te geven. Vertrouw altijd op je intelligentie.