Kanye reageert op Pete en Kim’s break-up met vals overlijdensbericht

Gepubliceerd op 8 augustus 2022 door Lore Ginneberge
Kanye reageert op Pete en Kim’s break-up met vals overlijdensbericht

Kanye 'Ye' West rouwt om de 'dood' van de relatie tussen ex-vrouw Kim Kardashian en zijn voormalige vijand Pete Davidson.

Dat Ye zou reageren op de split tussen Kim Kardashian en Pete Davidson stond in de sterren geschreven. De rapper en ontwerper deed dat op de meest Kanye-manier met een vervalste voorpagina van de New York Times op zijn Instagrampagina. 'SKETE DAVIDSON DEAD AT AGE 28', luidt de zogezegde krantenkop.

kanye west Ye pete davidson kim kardashian
Kanye West post een vals overlijdensbericht op zijn Instagrampagina

West maakte meteen van de gelegenheid gebruik om zijn andere rivaal, rapper Kid Cudi, door het slijk te halen met een subtitel waarin staat: "Kid Cudi wilde op de begrafenis spelen, maar is bang voor flessengooiers," een misplaatste grap die verwijst naar het optreden dat Cudi onlangs gaf op het Rolling Loud festival in Miami. Kid Cudi moest er last-minute invallen voor Ye maar verdween al snel ziedend van het podium nadat boze Ye-fans hem met allerlei voorwerpen bleven bekogelen.

Het is allesbehalve de eerste keer dat West pesterijen aan het adres van Pete post, en zelfs niet voor het eerst dat de rapper alludeert op de dood van Pete, die hij 'Skete' begon te noemen tijdens de zeer publieke vete met de komiek. In zijn muziekvideo voor 'Eazy', was te zien hoe West Davidson levend begroef. In een tweede video voor hetzelfde nummer speelde zich een gelijkaardig tafereel af, dit keer kreeg het personage een hoodie met opschrift 'Skete'.

Kim Kardashian en Pete Davidson uit elkaar als vrienden

Het nieuws van Kim en Pete's split werd sinds vrijdag 5 augustus opgevangen door meerdere mediatitels. "Kim en Pete hebben besloten om gewoon vrienden te zijn," deelde een bron dicht bij de realityster aan Page Six. "Ze hebben veel liefde en respect voor elkaar, maar vonden dat de lange afstand en hun veeleisende schema's het erg moeilijk maakten om een relatie te onderhouden."

Een andere bron vertelde dat het leeftijdsverschil van het duo heeft bijgedragen aan de beslissing: "Pete is 28 en Kim is 41 - ze zijn gewoon op heel verschillende plaatsen op dit moment," zei de insider. "Pete is helemaal spontaan en impulsief en wil dat ze in een oogwenk naar New York vliegt, of waar hij ook is, maar Kim heeft vier kinderen en dat is niet zo makkelijk."

Kardashian en Davidson waren beginnen daten te midden van haar scheiding van West, met wie ze vier kinderen deelt: North, 9, Saint, 6, Chicago, 4, en Psalm, 3.