Wortelolie is de nieuwe hype voor een natuurlijk gezond kleurtje

Geüpdatet op 9 mei 2023 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
Wortelolie is de nieuwe hype voor een natuurlijk gezond kleurtje unsplash

Wortels zijn gezond en kleurrijk, ze zitten barstensvol vitaminen en staan bekend om hun hoge voedingswaarden. Maar wist je dat ook de wortelolie een uitstekend middeltje is om er het hele jaar door stralend en gezond uit te zien? We leggen uit hoe dat kan.

Wat is wortelolie? 

Wortelolie wordt verkregen door het eetbare gedeelte van de wortel te laten intrekken in een neutrale plantaardige olie zoals olijfolie. Zo blijven heel wat natuurlijke kenmerken van de groente bewaard, wat van wortelolie een ideale verzorging maakt om er zowel 's zomers als 's winters gezond en stralend uit te zien.

De voordelen van wortelolie

Het bereidt de huid voor op blootstelling aan de zon

De olie voedt de huid en helpt die - dankzij haar hoge provitamine A-gehalte - om de negatieve effecten van de zon te tegen te gaan. Ze maakt onze huid beter bestand tegen uv-stralen. Uiteraard volstaat dat niet om je huid correct te beschermen. Gebruik dus zeker ook altijd een zonnecrème met een hoge uv-index!

Het geeft je een gezond kleurtje

Wortelolie is een natuurlijke zelfbruiner. Van zodra je er wat van opdoet, geeft de oranjeachtige kleur van het product je een instant gezond kleurtje. Voeg twee tot drie druppels wortelolie toe aan je dagelijkse dosis dagcrème en je teint krijgt meteen een boost.

Het zorgt dat je huid langer bruin blijft

Ben je trots op je zongebruinde velletje en wil je die kleur zo lang mogelijk behouden? Weet dan dat wortelolie erg doeltreffend is om je gebronsde teint langer te laten duren. Met haar hoge beta-caroteen-, vitamine A- en vetzuurgehalte is deze olie een perfecte aftersun.

Het vertraagt de effecten van de huidveroudering

Wortelolie bevat veel beta-caroteen. Dat is een krachtige antioxidant die de vrije radicalen kan neutraliseren. Die laatste zijn verantwoordelijk voor de voortijdige veroudering van de huid.

Het stimuleert de celvernieuwing

Heb je een wondje dat maar niet wil genezen? De olie helpt de huid om te helen en beperkt de littekenvorming. Dankzij het hoge vitamine A-gehalte en antioxidanten, helpt de olie de huid om beschadigd weefsel te vernieuwen (acne, eczeem...).

Shop onze selectie wortelolie

wortelolie mooie huid bruin

Olie voor lichaam en haar - Waam - €12,90

Shop hier

Huile de carotte bio Pranarôm pour un effet bonne mine.

Maceraat van biowortel - Pranarôm - € 6,33

Shop hier

wortelolie gezond huid

Biologische wortelolie, Ladrôme, €11,99

Shop hier

LEES OOK 

6 tips voor een natuurlijk bruine huid

Deze zonnecrème laat geen witte waas achter op een donkere huid

Getest: zeven zelfbruiners voor het gezicht die een natuurlijk kleurtje geven