De nieuwe maan in Leeuw wil dat al je dromen uitkomen

Gepubliceerd op 28 juli 2022 door Lore Ginneberge
De nieuwe maan in Leeuw wil dat al je dromen uitkomen Jasmin Chew

De krachtige nieuwe maan op 28 juli 2022 in Leeuw is van positieve aard en voor velen onder ons de frisse wind die we nodig hebben. Wat kan je verwachten?

De grote liefdeshoroscoop: dit heeft zomer 2022 voor jou in petto

Wat is de betekenis van een nieuwe maan?

Nieuwe manen zijn letterlijk een tijd waarin de hemel het donkerst is. De deskundigen van NASA beschrijven een nieuwe maan als de "onzichtbare fase van de maan", en leggen uit dat in deze fase "de maan in hetzelfde deel van de hemel staat als de zon", en zowel opkomt als ondergaat met de zon. De maan is eigenlijk overdag op, maar we kunnen alleen de verlichte kant niet zien, omdat die van ons af staat.

Een nieuwe maan staat symbool voor - je raadt het al - een nieuw begin. Tegelijk baadt deze cyclische gebeurtenis ook in mysterie en onzekerheid. Als we de fasen van de maan vergelijken met de fasen van het leven, kunnen we de nieuwe maan zien als een pasgeboren baby: alle mogelijkheden moeten zich nog voordoen en alle dromen nog uitkomen. En zoals elke baby met een geboortehoroscoop, heeft ook deze maanmaand een horoscoop die ons helpt de komende weken te navigeren.

nieuwe maan Leeuw
Unsplash

Nieuwe maan in Leeuw op 28 juli

Als je op zoek bent naar een teken van geluk of een knipoog van het universum dat er iets waardevols in het verschiet ligt, dan heb je geluk. Op 28 juli zal een positieve nieuwe maan in Leeuw ons zegenen met wat frisse, vreugdevolle energie, helemaal in lijn met het Leeuwseizoen in de maand augustus.

"Het Leeuwseizoen is een van de twee keren per jaar waarin de zonne-, mannelijke en yin-energie op zijn hoogst is, en als de zon en de maan elkaar hier ontmoeten, kunnen we onze acties afstemmen om te reageren op een aantal van onze diepste verlangens," zegt Narayana Montúfar, senior astroloog voor Astrology.com aan Refinery29. "Dit jaar is Leo season ingesteld op een ongelooflijke hoeveelheid verandering, en deze nieuwe maan kan ook helpen ons leven af te stemmen op de verschuivingen die het universum van ons vraagt."

Liefde en ambitie in overvloed

Iedereen die geboren is met astrologische posities in het vuurteken Leeuw staat bekend als zelfverzekerd, ambitieus en optimistisch - en ja, van tijd tot tijd ook dol op aandacht. Die opgewekte vibe is te danken aan de heerser van het teken, de zon, die in de astrologie verantwoordelijk is voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen. De aangeboren leiderschapskwaliteiten die Leeuw bezit vloeien zo over naar elk van ons, waardoor je vol goesting aan projecten begint of eindelijk een belangrijkere positie wilt/durft innemen in huidige ondernemingen.

Geassocieerd met het vijfde huis van romantiek en zelfexpressie, heeft Leeuw ook alles te maken met de flirterige, romantische, rooskleurige momenten in het leven. Of je nu meer wilt gaan daten, betere grenzen wilt stellen met iemand in je leven, open wilt zijn over je behoeften in een langdurige relatie, of je wilt storten op een vindingrijk project waar je hard voor moet werken, dit is het moment.

LEES OOK: Wat brengt jouw toekomst? Ontdek het aan de hand van astrologische knooppunten