ELLE beautyjournalisten wereldwijd verklappen hun favoriete DIY maskers en scrubs

Geüpdatet op 6 juli 2022 door ELLE België
ELLE beautyjournalisten wereldwijd verklappen hun favoriete DIY maskers en scrubs

Onze beautyspecialisten van de 45 internationale edities van ELLE delen hier hun beste tips & tricks voor DIY beauty. Geen dure merken ditmaal, maar ingrediënten uit je eigen keukenkast om jezelf van kop tot teen te verzorgen. 

DIY beauty voor een stralende huid

“Als je rond de menstruatie last hebt van puistjes, maak dan een masker op basis van kurkuma dat de huid kalmeert en reinigt. Meng één theelepel van elk van de volgende ingrediënten: rauwe honing, organisch kurkumapoeder en organische yoghurt. Breng dit aan op de huid, laat 10 tot 15 minuten rusten en spoel af met warm water.” 

Marie-Noelle Vekemans / ELLE België 

“Ik maak een masker dat de huid kalmeert en ze doet stralen op basis van een kleipoedermasker. Ik doe er hydrolaat van lavendel of immortelle bij in plaats van water, en voeg dan nog één theelepel honing toe.”

Petra Windschnurer / ELLE Slovenië 

DIY beauty
Shutterstock

“Een simpel trucje om je huid instant te doen stralen: wrijf een ijsblokje over je gezicht of hou je gezicht in een koelbox. Daarna heb je niet eens meer blush nodig.”

Kamna Malik / ELLE India 

“Voor een gladde, gehydrateerde huid meng je twee ingrediënten voor een masker en scrub tegelijk: kokosolie en suiker. Als je het masker maakt, smelt de olie dan niet, maar prak die glad met een vork. Roer er suiker door tot je een dikke pasta krijgt. Breng die aan op je gezicht en laat het masker ongeveer vijf minuten inwerken. Wrijf het dan ongeveer 30 seconden in en spoel het af.” 

Mallika Boonyuen / ELLE Thailand 

“Voor een zelfgemaakt masker gebruik ik het Zweedse merk Foreo Imagination. Ze hebben een romig basismasker dat je inspireert om je eigen ingrediënten toe voegen. Kurkuma geeft bijvoorbeeld een stralende huid.”

Carin Hellman / ELLE Zweden 

“VOOR EEN ZIJDEZACHTE HUID MAAK IK EEN GEZICHTSMASKER VAN ZEEZOUT EN HONING” Younie Tsang / ELLE Hong Kong

DIY maskers beauty schoonheidsproducten
Shutterstock

Scrubs en verzorging voor een zacht lichaam

“Maak een natuurlijke bodyscrub, door 60 g suiker (witte, grove or rietsuiker) te mengen met 30 g olijfolie. Rasp een citroenschil fijn en doe die erbij. Als je essentiële olie van citroen hebt, voeg dan nog vijf druppels toe en roer goed. Breng dit met kringvormige zachte bewegingen op de huid aan, zonder te duwen. Hydrateer de huid na het afspoelen goed zodat het evenwicht weer hersteld is.”

Arlette Barrionuevo / ELLE Argentinië 

“Een paar jaar geleden was ik op zoek naar de beste huidverzorging voor mijn baby. Ik kocht de duurste babyproducten en vroeg toen de apotheker om advies. Zij raadde zonnebloemolie of olijfolie aan, die naar verhouding spotgoedkoop zijn en het was uit- stekend advies. Geen geur- of bewaarstoffen – ik gebruik het nu voor mezelf om mijn huid zijdezacht te houden.” 

Anna Machova / ELLE Tsjechië 

DIY schoonheidsproducten voor handen en voeten

“Ik wrijf ’s avonds soms wat kokosolie in mijn nagelriemen of mijn droge voetzolen. Dat voedt mijn huid en ik hou van de geur.” Jennifer George / ELLE Groot-Brittannië 

“Als je huid ruw en droog is, vul je bad dan met warm water en doe er drie eetlepels natriumbicarbonaat bij. Laat je voeten minstens tien minuten weken in het water. Fantastisch voor vermoeide voetzolen ... Vooral na fashion week!” 

Dina Kabbani / ELLE Mid 

DIY Scrub beauty producten
Shutterstock

Onze favoriete DIY ingrediënten

“Een must-have voor het strand: doe twee eetlepels rijstzetmeel in een flesje water om het zand van je gezicht, decolleté en andere gevoelige plekken af te spoelen. Ook goed voor baby’s.” 

Michela Motta / ELLE Italië 

“Kokosolie is een echte multitasker. Gebruik hem als body cream, haarserum of scheer- crème, echt voor alles.”

Shanice Zoeteweij / ELLE Nederland 

“Ik breng voor het slapengaan een druppeltje lavendelolie tussen mijn wenkbrauwen en op mijn polsen aan, dat ontspant en dan slaap ik beter.” 

Suzan Yurdacan / ELLE Turkije 

“Voor een heerlijk verkwikkend aromatisch bad doe je een eetlepel room en vijf druppels Doterra essentiële olie van bergamot, wilde sinaasappel, rozemarijn en wierook bij het badwater.” 

Monika Fodor / ELLE Hongarije 

“HYDRATEER DE PUNTEN VAN JE HAAR MET OLIJFOLIE. LAAT HET 15 MINUTEN TREKKEN EN WAS JE HAAR DAN GRONDIG”  Blanca Gonzalez Rufini / ELLE Spanje 

Zelfgemaakte haarmaskers

“Om je bruine haar dieper te doen glanzen, heb ik een oud recept van een vriendin uit de Provence in het zuiden van Frankrijk. Deze natuurlijke kleuring maakt het haar donkerder en de kleur intenser. Als je een notenboom in de buurt hebt, laat dan een aantal walnotenschillen twee tot drie dagen weken in water. Mix het vocht dan met water in een verhouding van 1/4 aftreksel, 3/4 water en doe er zoveel yoghurt bij dat je een romige textuur krijgt. Breng dit op je haar aan en laat het 30 minuten tot drie uur trekken (de eerste keer niet langer dan een uur!). Het hangt ervan af hoe intens je de kleur wilt.” 

Elisabeth Martorell / ELLE Frankrijk 

“Voor gezond haar doe je een eierdooier in een kom en mengt er één eetlepel olijfolie en één theelepel citroensap door. Breng dat aan op droog haar en laat het masker een uur trekken – of een hele nacht. Was je haar dan met een milde shampoo.” 

Joanna Lorynowicz / ELLE Polen 

“Geef je hoofdhuid tweemaal per maand een detoxkuur. Meng één theelepel suiker door je gewone shampoo en gebruik dit als een detox scrub, vooral als je een vette hoofdhuid hebt. Mijn haar ziet er daarna een stuk gezonder en beter uit.” Rozina Kouri / ELLE Griekenland 

diy maskers haar
Shutterstock

“Dof haar kan je weer doen glazen door een mengsel te maken van gelijke hoeveelheden honing, appelazijn en kokosolie. Breng dit aan op vochtig haar en laat het 20 tot 30 minuten trekken. Was je haar dan met shampoo en spoel het goed uit. Het masker doet je haar glanzen en houdt de kleur mooi.” 

Barbara Huber / ELLE Duitsland 

“Als je krullen overdag uitzakken, zorg dan dat je een spray met water in je tas hebt. Daarmee veren ze meteen weer op!”

Pedro Camargo / ELLE Brazilië 

“Voor heel droog haar als het mijne is het een goed idee om elke week een masker van verschillende soorten olie aan te brengen: kokos, avocado, olijf, argan... Ik breng het aan voor het slapengaan en laat het de hele nacht inwerken.” 

Gabriela Calitoiu / ELLE Roemenië 

LEES OOK: 

5 ideeën voor festival make-up geïnspireerd door "Euphoria"

Zien : De eerste beelden van de Nike x Jacquemus samenwerking

Baum und pferdgarten : Deens en duurzaam