Zien: de eerste beelden van de Nike x Jacquemus samenwerking

Gepubliceerd op 24 juni 2022 door Xana Ferreira Chicano
Zien: de eerste beelden van de Nike x Jacquemus samenwerking

We komen dichterbij de onthulling van de Nike x Jacquemus samenwerking. Ontwerper Simon Jacquemus geeft ons alvast een sneak peek van de aankomende collab.

Lees ook: het Belgische studio Clique is draagbaar en tijdloos

Nike x Jacquemus samenwerking

Na Supremes 2017 collab, haalt Jacquemus het Humara model - Simon's favoriet, overigens - uit zijn pensioen. Dit voor de allereerste Nike samenwerking van het Franse merk. Jacquemus heeft de Humara's terreinwaardige look opgepoetst. De kenmerkende contrasterende stiksels zijn verwijderd en het geweven vetersysteem is teruggebracht tot een enkelbandje. Ondanks de make-over van Jacquemus zullen Humara-liefhebbers blij zijn dat de traditionele robuuste buitenzool van de schoen intact blijft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACQUEMUS (@jacquemus)

De Nike x Jacquemus samenwerking komt in een neutraal kleurenpalet als ruisvrije bruin en wit. Deze kleuren passen goed bij een tennis-look. Geen wonder dat Emma Raducanu de eerste rechten kreeg. De samenwerking krijgt een minimalistische esthetiek door het 'gekrompen' Swoosh logo.

Natuurlijk hebben we het kleine concept al eerder gezien, zoals blijkt uit de andere stukken van de collectie. Het is dus niet meer dan logisch om aan te nemen dat dit niet het laatste is wat we zullen zien van Jacquemus en Nike's suprematie van de kleine Swoosh. Meer informatie en beeldmateriaal zou dichter bij de release op 28 juni moeten verschijnen, wij zijn excited!