Dit is waarom huidspecialistes willen dat je je gezicht vaker masseert

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
Dit is waarom huidspecialistes willen dat je je gezicht vaker masseert Imaxtree

Een gezichtsmassage helpt om ouderdomstekenen af te remmen, verslapte huid te beperken en je teint op te frissen. En het bezorgt je natuurlijk ook een heerlijk ontspannen gevoel!

Om iets meer te weten te komen over de voordelen van gezichtsmassages, vroegen we de huidspecialisten Marianne en Lieven, oprichters van het Belgische huidverzorgingsmerk Likami de kleren van het lijf.

Vertel ons iets over likami...

We hebben het label opgericht in 2017. Inmiddels hebben we een assortiment van cosmeticaproducten voor gezicht en lichaam, voor een volledige wellnessbeleving, gewoon bij je thuis. Ons label wil in de eerste plaats "superfood voor de huid" brengen. Al onze producten zijn speciaal ontworpen om de huid te voeden en te beschermen met hoogwaardige botanische ingrediënten.

Wat betekent likami eigenlijk?

"Likami" is IJslands voor "lichaam". Het verwijst naar de zuiverheid, de kracht en de ongefilterde schoonheid van het land. IJsland en de andere Scandinavische landen zijn dan ook Likami's belangrijkste inspiratiebronnen. Onze producten stralen diezelfde natuurlijke eenvoud uit.

Vul deze zinnen aan. jullie producten zijn:

Natuurlijk, puur, van hoogstaande kwaliteit, eerlijk en uniseks.

Sélection de produits cosmétiques Likami.
Selectie Likami-cosmeticaproducten ©Presse Likami

Jullie producten zijn niet:

Ingewikkeld, te commercieel. Bij het maken van onze huidverzorgingsproducten werken we volgens de slow filosofie.

Aan welke criteria moet het ideale cosmeticaproduct volgens jullie voldoen?

Al onze producten zijn natuurlijk en gericht op eco-luxe. We hechten veel belang aan hun gebruiksvriendelijkheid, maar ze moeten ook superefficiënt zijn, met een hoge concentratie antioxidanten, en ze zorgen voor een krachtige hydratatie. Daarnaast zijn onze producten zacht en respecteren ze het pH-gehalte van de huid. Zo behoudt die haar evenwicht.

Wat zijn de voordelen van een gezichtsmassage?

Een gezichtsmassage verlicht de spanning in het gezicht. Denk maar aan (onbewust) opeengeklemde kaken of onafgebroken gefronste wenkbrauwen. Een gezichtsmassage vermindert ook de wallen onder de ogen, stimuleert de bloedsomloop en de lymfedrainage (waardoor gifstoffen vlotter worden afgevoerd). Hierdoor verbetert de algemene gezondheid van de huid en gaat je huid stralen.

Is een gezichtsmassage even doeltreffend als ze met de vingers gebeurd of is het beter om hiervoor een speciaal instrument te gebruiken?

Je kunt een gezichtsmassage uiteraard perfect met de vingers uitvoeren, maar de speciale stenen instrumenten hebben een bijkomend helend en kalmerend effect. Met een stenen roller die je in de koelkast bewaart, kun je wallen onder de ogen nog beter wegwerken. Koude kan wonderen doen om je gelaatstrekken 's ochtends wat frisser te laten ogen. Bij Likami werken we met zwarte obsidiaan, een gesteente dat uit afgekoelde lava is gesneden. Het is bijzonder want het bevat een heilzame warmte.

Rouleau en obsidienne noire et sérum, le duo parfait pour réaliser un massage facial.
Roller van zwarte obsidiaan en serum, het perfecte duo voor een gezichtsmassage ©Presse Likami

Shop hier

Op welk moment tijdens de schoonheidsroutine kunnen we een gezichtsmassage invoeren?

Tijdens het wassen van je gezicht, kun je huid masseren. Je doet dit met je handen of met een masseerinstrument zoals onze cleansing pad. Nadat je, aan het einde van je routine, je laatste hydraterende verzorgingsproduct hebt aangebracht, kun je even ontspannen en je gezicht opnieuw masseren met een roller en/of een Gua Sha steen.

Hoeveel keer per week raden jullie een gezichtsmassage aan?

In principe kun je meermaals per dag een gezichtsmassage uitvoeren (en dat zou je eigenlijk ook moeten doen!). Het duurt niet lang, drie tot vijf minuten zijn meer dan genoeg.

Is een gezichtsmassage geschikt voor elk huidtype?

Ja. Als je een eerder gevoelige huid hebt, kun je wat last hebben van roodheid, maar dat is minimaal. Het is gewoon een teken dat je de bloedcirculatie in je gezicht stimuleert. Als je dat vervelend vindt, kun je je gezichtsmassage natuurlijk ook 's avonds voor het slapengaan inplannen.

Vanaf welke leeftijd raden jullie aan om ermee te beginnen?

Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen! Een gezichtsmassage is  op elke leeftijd goed voor de huid. Een massage werkt immers helend en gaat de veroudering tegen. Maar het is ook een erg ontspannend ritueel dat zeker een plaatsje in onze huidverzorgingsroutine verdient. Het is een relaxmoment, tijd om jezelf terug te vinden en dat heeft dan weer een positief effect op ons algemene welzijn. Een gezichtsmassage vermindert de stress, verhoogt ons zelfvertrouwen en ons gevoel van eigenwaarde.

Hoe lang blijven de positieve effecten van een gezichtsmassage zichtbaar?

Dat hangt af van persoon tot persoon. Elke huid is immers uniek en iedereen voert zijn gezichtsmassage een beetje anders uit. We raden daarom aan om een gezichtsmassage in je dagelijkse schoonheidsroutine op te nemen. De eerste resultaten worden gegarandeerd al heel snel zichtbaar en je merkt dat je huid er op de lange termijn beter gaat uitzien.

Wat is het verschil tussen een roller en een gua sha steen?

Met een roller masseer je de huid zachtjes en stimuleer je de bloedsomloop en de lymfedrainage. Met de Gua Sha steen kun je dieper inwerken op de huid en je concentreren op de drukpunten. Perfect dus om spanning te verlichten, zoals in de kaak of de wenkbrauwen. Die Gua Sha steen kun je trouwens ook gebruiken voor een nekmassage. Met zijn unieke vorm is hij ook ideaal om het gezicht te sculpten.

Le Gua Sha est un ustensile de massage très efficace pour le visage et le cou.
De Gua Sha steen is een erg efficiënt massage-instrument voor het gezicht en de nek ©Presse Likami

Shop hier

Welk product raden jullie aan voor een gezichtsmassage? Serum, olie...? En waarom?

Ons Serum Face Essential is hiervoor ideaal. Het bestaat uit een mengeling van voedende oliën met kalmerende en antiverouderingseigenschappen. Als je de indruk hebt dat je huid de olie onmiddellijk absorbeert en dat je iets nodig hebt dat nog beter hydrateert, dan kun je een hydraterende crème proberen. Giet enkele druppels serum in je hand, doe er een toefje crème bij en meng. Voor een fijne massage moet er genoeg grip zijn maar je vingers of instrument moeten ook probleemloos over de huid glijden. Zachtheid is de boodschap.

LEES OOK

Selfcare: welk soort massage past het best bij jou?

Beauty tips: al je vragen over gezichtsolie beantwoord

Getest: 4 unieke gezichtsbehandelingen voor een stralende huid