ZIEN: een eerste blik op Kristen Stewarts Chanel-kostuums in ‘Spencer’

Geüpdatet op 23 november 2021 door ELLE België
ZIEN: een eerste blik op Kristen Stewarts Chanel-kostuums in ‘Spencer’ ©Suzanne Riemer @sweetsuzieq

Kristen Stewart brengt binnenkort Lady Diana weer tot leven in de film 'Spencer'. Alleen al door de samenwerking met iconisch modehuis Chanel willen we de film zien. Ontdek hier de bijzondere beelden uit het Chanel-atelier en inside info van kostuumontwerpster Jacqueline Durran.

'Spencer': het verhaal

Tijdens de feestdagen in de vroege jaren negentig vraagt Diana Spencer, de vrouw van de Britse prins Charles, zich af of haar huwelijk nog te redden valt. De Britse koninklijke familie lijkt eigenlijk nooit géén aandacht te krijgen van de (roddel)pers, en dat was toen niet anders. Er gingen al een tijdje geruchten rond over affaires en echtscheidingen, maar op het landgoed van de koningin gingen de feestelijkheden gewoon door. De nieuwe film 'Spencer' vertelt het verhaal van wat er zich tijdens die dagen afspeelde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NEON (@neonrated)

De film verschijnt op 15 december in Belgische cinemazalen. Kristen Stewart speelt Lady Diana naar verluidt zelfs zo goed dat er al wat Oscar buzz omheen hangt. Ze doet dat onder de regie van bekroonde regisseur Pablo Larraín en met een script van Steven Knight (van onder meer 'Peaky Blinders'). Hier is al een voorproefje van de Oscarwinnende kostuumontwerpster Jacqueline Durran, die ook al werkte aan 'Little Women' en 'Beauty and the Beast'.

De kostuums achter Lady Di

Jacqueline Durran vertelt dat ze de outfits van Diana tussen 1988 en 1992 nauw bestudeerde en de meest iconische exemplaren uitkoos ter inspiratie. Stewart's outfits zijn geen exacte replica's, maar nieuwe looks geïnspireerd op de originele stuks. Het ontwerpteam creëerde daarvoor een systeem van kleuren, looks en patronen voor verschillende momenten in Diana's leven. Vervolgens werden deze specifieke outfits in het verhaal geplaatst, rekening houdend met Kristens interpretatie van Diana.

Elk kostuum heeft op de een of andere manier een connectie met Diana, met ons verhaal, terwijl we tegelijkertijd geen exacte replica wilden maken

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NEON (@neonrated)

Behind the scenes bij Chanel

Stewart, een van de gezichten van Chanel, bracht het merk onder Durran's aandacht (hoewel Diana zelf wel degelijk Chanel droeg, was dat niet echt het geval tijdens de periode waarbinnen de film zich afspeelt). Het merk deelde hun gearchiveerde collectie van 1980 - 1992 en Durran vond daar verschillende items die de stijl van Diana het beste vertegenwoordigden. Chanel maakte vervolgens replica's van de gearchiveerde stukken voor Kristen, waardoor de Chanel-looks in deze film uniek zijn, op één originele zwarte jurk na.

Chanel atelier
©Courtesy of Chanel

Dé eyecatcher: de jurk die Stewart draagt op de filmposter. In detail zie je een avondjurk van beige organza, versierd met gouden en zilveren pailletten die fijne bloementakken vormen. Het stuk heeft een baleinen bustier, met fijn geplooide tulen ruches rond de halslijn inclusief pailletten en een satijnen band. Ook de strik rond de taille werd uit satijn gemaakt, en dan zie je hoe de jurk eerst op de heupen valt en daarna bijna explodeert in duizenden ruches en plooien. Het duurde zo'n 1034 uur (!) om de jurk te maken in het atelier van Chanel, waarvan 700 uur nodig was voor het borduren alleen. Deze unieke behind te scenes foto's uit het atelier doen ons hart alvast sneller slaan.

Chanel atelier
©Courtesy of Chanel
Chanel atelier 1
©Courtesy of Chanel
Chanel atelier
©Courtesy of Chanel
Chanel atelier
©Courtesy of Chanel

'Spencer' verschijnt vanaf 15 december 2021 in de bioscoop.

(stagiaire Emma Wyers)
LEES OOK: