No risk, no fun! Interieurontwerper Chris Glass verklapt waarom je risico’s moet nemen bij je inrichting

Geüpdatet op 1 december 2021 door ELLE Partner Foto’s: Daniel Sommer
No risk, no fun! Interieurontwerper Chris Glass verklapt waarom je risico’s moet nemen bij je inrichting Heb vertrouwen en wees dapper! Als alles misgaat, kunt je altijd een interieurspecialist als Chris Glass inhuren.

Terwijl onze garderobe zich in de loop der jaren langzaam maar zeker vernieuwt, is de inrichting van ons huis duidelijk statischer. Maar soms is het gewoon tijd voor een nieuwe look van je eigen plek. Maar waar begin je dan? En hoe vind je de perfecte balans tussen zaken die bij je passen? Interieurontwerper en creatieveling Chris Glass heeft enkele nuttige tips.

1. Stel een Magic Box samen

Chris Glass raadt iedereen die zich serieus bezighoudt met de inrichting van zijn of haar huis, aan om een Magic Box samen te stellen. Dit kan een digitale of fysieke box zijn, waarin je ideeën verzamelt die je inspireren. Om de box te vullen moet je natuurlijk voorwerpen verzamelen, of op zijn minst foto's en screenshots maken. Later kan je die dan sorteren en ermee spelen om uit te zoeken wat nu daadwerkelijk werkt voor jou en wat niet. Uiteindelijk ontstaat daaruit een moodboard dat je aan de muur kan hangen en dat het je veel gemakkelijker maakt om de juiste beslissingen te nemen bij de inrichting.

Chris Glass Tanqueray
In het zoeken naar het juiste evenwicht, de harmonie der dingen en kleuren, kun je ook veel over jezelf te weten komen.

2. Vertrouw op je gevoel

Veel mensen zijn bang om dingen uit te proberen, vooral wanneer die op het eerste zicht gek lijken. Maar als het erop aankomt, is het jouw ruimte. En het is een ruimte waarin jij je goed moet voelen. Daarom moedigt Chris Glass zijn klanten aan om gewoon eens een tafel in de andere richting te plaatsen, een stoel in een andere kleur te verven, en gewoon wat meer te experimenteren. Er zijn oneindig veel elementen waarmee je een ruimte kan inrichten. In veel opzichten is het een kwestie van vertrouwen. Vooral vertrouwen in jezelf en dat je in staat bent om interessante beslissingen te nemen die goed voor je zijn. Neem gewoon eens een risico.

Ik heb twee tips voor mensen die geen ervaring hebben of die bang zijn als het op interieurinrichting aankomt: Ten eerste: wees moedig, neem een risico, probeer dingen uit. Het ergste dat kan gebeuren, is dat je de muur opnieuw moet verven. Ten tweede: huur een professional in.

3. Zoek uit wat een goed ontwerp voor jou betekent

Op de vraag wat een goed ontwerp is, kan je enkel een subjectief antwoord geven. Het is namelijk een zeer persoonlijke vraag. Chris Glass gaat uit van het volgende principe: wanneer hij een ruimte binnenkomt en merkt dat er iets heel erg opvalt, dan is dat meestal een teken dat er iets niet klopt.

Hij ziet het dan ook als zijn taak om alles zo te schikken dat je je goed voelt in de ruimte. Voor hem bestaat de ideale ruimte uit een mix van verschillende voorwerpen die samen voor een evenwicht zorgen. Daar kunnen ook designklassiekers onder vallen, die misschien niet als zodanig worden ervaren: bijvoorbeeld het iconische design van een fles Tanqueray London Dry Gin in de vorm van een cocktailshaker. In zekere zin weerspiegelt deze gin precies de designfilosofie van Chris Glass. Alle ingrediënten zijn perfect in balans in een recept dat al bijna 200 jaar hetzelfde is. Een legendarische gin, die momenten bijzonder maakt, bijvoorbeeld met een verfrissende Tanqueray & Tonic.

Chris Glass Tanqueray
Tanqueray's gin heeft ontelbare prijzen gewonnen en is een wereldwijde favoriet onder barmannen.

Het perfecte recept is trouwens: 50 ml Tanqueray London Dry en 150 ml Premium Tonic in een glas gevuld met ijs en versierd met een schijfje limoen. Even roeren en genieten maar.

4. Gebruik je ruimtes om verhalen te vertellen

Bij interieurontwerp draait het voor Chris Glass om het verzamelen van voorwerpen waarmee je je verbonden voelt en die je associeert met een verhaal. Wanneer je inrichting een verhaal vertelt, dan ervaar je zelf meer en meer wie je werkelijk bent, maar ook je gasten en bezoekers zullen dezelfde beleving hebben. Hou gewoon in de gaten hoe de interactie van anderen met jouw ruimtes is en je zal verrassende inzichten opdoen. Uiteindelijk zijn het altijd de mensen die een huis tot leven wekken. Het is de muziek die er wordt afgespeeld, en het gevoel dat de ruimte vult. Het is de temperatuur, de kunst, hoe het licht in de ruimte valt. Het draait echt om het menselijk leven dat zich in een ruimte afspeelt en die ruimte tot leven wekt. Dit zijn de elementen waarmee je rekening moet houden bij het ontwerp en de inrichting.

Tanqueray x Abel Odor

Amsterdams parfumlabel Abel Odor en gin-merk Tanqueray introduceren hun eerste huisparfum met de subtiele geur van de vier key botanicals die ook in de iconische London Dry Gin verwerkt zijn.

Tanqueray x Abel Odor
Tanqueray x Abel Odor

 

Chris Glass over goed design, iconische momenten en de betekenis van je eigen plek.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Tanqueray.
Instagram: @tanqueraygin

DRINKiQ.com| Ons vakmanschap drink je met verstand.

Lees ook:
Met de boxsprings van Hiboo zijn je nachten nooit meer hetzelfde
Maak je huis klaar voor de herfst met deze vurige boeketten
How to: een boho slaapkamer in 4 eenvoudige stappen aan een kleine prijs