Gin en likeur van Maredsous, waar ze de kracht van planten in flessen gieten

Gepubliceerd op 6 september 2021 door ELLE Partner
Gin en likeur van Maredsous, waar ze de kracht van planten in flessen gieten ELLE Eten x Maredsou Gin

Wat krijg je wanneer eeuwenoude knowhow samengaat met ecologie, farmacologie en kloostererfgoed? Geraffineerde drinks gedistilleerd in het hart van de Belgische Ardennen. Of hoe spirits ook spiritueel kunnen zijn.

De oorsprong: een weelderige, ongerepte natuur

In de abdij van Maredsous, gebouwd in 1872 onder impuls van de familie Desclée, wonen zo’n dertig benedictijnen. Het grote pand troont midden in de vallei van de Molignée in de Condroz, aan de poort van de Belgische Ardennen. De majestueuze, mysterieuze en ongerepte site combineert een rivier met bergkammen, bosgebieden, velden en weilanden. De rijkdom aan natuurlijke bronnen maakt van het spirituele, paradijslijke hoekje de ideale voedingsbodem voor de meest kwetsbare botanische planten. Die vormen de basis voor de ambachtelijk en kleinschalig geproduceerde premium gins en likeuren van Maredsous.

Het geheim: botanicals op maat, biologische granen en een nauwkeurig proces

De spirits zijn het resultaat van een infusie op basis van meer dan tien geneeskrachtige planten die bekendstaan om hun weldadige eigenschappen, in een distillaat van granen met biokeurmerk. Een zuivere concentratie van de aromatische rijkdom van onze Ardennen.

De distilleerderij hecht ook bijzonder veel belang aan de bescherming van hun bronnen door uitsluitend gerecycleerde of 100% recycleerbare materialen te gebruiken, terwijl de natuurlijke en onbehandelde planten afkomstig zijn van biologische landbouw. Alle planten werden geselecteerd volgens heel nauwkeurige criteria gebaseerd op de plantkunde en farmacologie. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen therapeutische krachten, die zorgvuldig gebotteld zijn zodat ze zich harmonieus ontvouwen in je wijnglas.

Het resultaat: verfijnde gins en spirits, die 5 keer goud wonnen

AÉQUATIS BALANCE & WELL-BEING: een biologische gin op basis van een infusie van knoppen en bladeren (den, es, meidoorn, hazelaar ...) met regulerende en digestieve eigenschappen. Soepel in de mond, mooi evenwichtig en lekker fruitig.

INVICTUS STRENGH & POWER: een biologische gin die 6 maanden in eiken vaten heeft gerijpt. Houtachtig, met droge en ronde aroma's. De opwekkende eigenschappen zijn afkomstig van een infusie van verkwikkende planten (jeneverbes, berenklauw, hazelaarkatje, engelwortel ...).

VALÉO CALM & SERENITY: een biologische jenever op basis van een infusie van wilde bloemen (klaproos, lievevrouwebedstro, sint-janskruid, kaasjeskruid, sleutelbloem ...). Het plantaardige boeket – zacht en romig met delicate bloemenaroma’s – werkt kalmerend en rustgevend.

ÉLIXIR DES MOINES: een biologische digestieve abdijlikeur op basis van wilde planten en geneeskrachtige kruiden. Het recept, van monastieke oorsprong, bevat den, bijvoet, berenklauw, munt, engelwortel en moerasspirea. De smaak is intens, zoet en rond met tonen van den en kruiden. Ideaal om een zware maaltijd te helpen verteren.

FLEUR D'ÉLIXIR: een biologische likeur op basis van wilde bloemen en bosvruchten (vlierbloesem, viooltjes, bramen, zwarte bessen, frambozen...). Geurig, romig en fruitig. Door zijn licht bittere toets past de drank perfect bij een aromatisch aperitief.

Voor perfect combinaties kun je een kijkje nemen op de site. Je vindt er massa’s verrassende cocktailrecepten die je zin geven om aan het shaken te slaan!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Maredsous Gin.
maredsous-gin.com

LEES OOK: 
Gezonde groenten: 5 alternatieven voor klassieke frietjes van Seppe Nobels
Ceder’s, de alcoholvrije gins die je smaakpapillen laten tintelen
Recept: gebakken knolselder met beurre noisette