In dit uitzonderlijke kuuroord in België geniet je van 2u30 durende behandelingen

Gepubliceerd op 24 augustus 2021 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
In dit uitzonderlijke kuuroord in België geniet je van 2u30 durende behandelingen

Het Wereldreisceremonieel dat wordt aangeboden door de Cinq Mondes Spa van Dolce La Hulpe Brussels is een wellnesservaring met 5 opeenvolgende behandelingen van 30 minuten, geïnspireerd op de beste schoonheidsrituelen uit de hele wereld. Beleef een moment van pure ontspanning tijdens een tijdloze zintuiglijke en aromatische reis. Welkom in het paradijs!

Hoe het was? Gewoonweg ongelooflijk. Het Wereldreisceremonieel van het verzorgingsmerk Cinq Mondes is een opeenvolging van kleine geneugten. Het ritueel duurt in totaal bijna 2 uur en 30 minuten en zorgt voor een ultieme ontspanning van zowel lichaam als geest. Ga comfortabel op de massagetafel zitten, sluit je ogen en adem diep in en langzaam uit. Maak je klaar, het beste moet nog komen. Laat je de volgende 150 minuten meevoeren op de ontspannende muziek die in de cabine speelt. Geniet ten volle van elke behandeling die je beurtelings meeneemt naar verschillende continenten met betoverende geuren.

Behandelingscabine voor twee personen in de Cinq Mondes Spa gelegen in het hotel Dolce La Hulpe Brussels

Het Wereldreisceremonieel

Wat de schoonheidsrituelen en -behandelingen van Cinq Mondes zo speciaal maakt, is het exotisme. Elk product en elke massage is geïnspireerd op landen, geuren en erkende wellnesstechnieken uit de vier windstreken. Stap aan boord van een zintuiglijke cruise en maak een tussenstop in 5 landen die bekend staan om hun eeuwenoude welzijnspraktijken.

Op het programma:

  • Het ritueel begint met een tussenstop in de Maghreb met een individuele hammamsessie. Daarbij wordt de heilzame werking van de aromacologie (de wetenschap die het effect van geuren op het gedrag bestudeert) gecombineerd met die van etherische oliën, die naar wens kunnen worden gepersonaliseerd. Een geweldige manier om je geest tot rust te brengen en je lichaam te ontdoen van vele gifstoffen om je voor te bereiden op de volgende behandelingen.
  • De reis gaat verder met een verkwikkende halte in Thailand waarbij je hele lichaam wordt gemasseerd met een scrub van papayapuree. De wrijving van de fijne korreltjes van deze behandeling verwijdert de dode huidcellen die je huid verstikt en herstelt haar glans. En dan hebben we het nog niet over de heerlijke geur die de huid subtiel doordringt.
  • Na een verfrissende douche zet je koers richting India voor een ontspannende rugmassage met warme olie. De massagetherapeut richt zich tot de spieren van je rug, nek en schouderbladen om opgehoopte spanning los te maken en het algehele welzijn te verbeteren. In dit stadium mag je je gedachten ver laten afdwalen. Je voelt je onmiddellijk afdwalen op een rustgevende reis. Laat je meeslepen door de variaties in het ritme van de bewegingen en de drukverschillen. Laat je helemaal gaan, maak je hoofd leeg en geniet ten volle van het moment.
  • De volgende tussenstop is Indonesië, waarbij je geniet van een erg aangename gezichtsbehandeling en massage met bloemen uit Bali. Deze zuiverende behandeling is geïnspireerd op Balinese schoonheidsrituelen en vormt een combinatie van de reiniging van de huid, een welzijns- en schoonheidsbehandeling. De schouder- en hoofdhuidmassage zijn ronduit goddelijk. Wanneer je de cabine verlaat, is je teint weer fris, is je huid voller en zijn je gelaatstrekken gladgestreken.
  • Het einde van de reis nadert, maar voor het zover is, brengt een laatste stop je naar China om te genieten van een verkwikkende voetmassage op basis van een unieke acupressuurtechniek. De verschillende handelingen herstellen de energie en het evenwicht in je hele lichaam. De voeten vormen een centrale zone van het lichaam waar alle organen vertegenwoordigd zijn en gestimuleerd kunnen worden door specifieke punten.

Trakteer jezelf op een weldoende duik in het prachtige zwembad van de spa om je terugkeer naar het terra firma te verzachten. Het ceremonieel biedt je namelijk ook toegang tot de wellnessfaciliteiten: het binnenzwembad, de sauna, de hammam en de fitnessruimte. En omdat de wereld rondreizen de eetlust aanwakkert, omvat het schoonheidsritueel ook een lichte en smakelijke lunch in het restaurant Argan in het complex van het Dolce La Hulpe Brussels.

Het enige jammere is dat niet elke dag lijkt op deze wellnessnamiddag in de spa.

La piscine intérieure de l'espace wellness du spa.
Het binnenzwembad in de wellnessruimte van de spa

Alle verzorgingsproducten zijn verkrijgbaar in de boetiek van de spa voor wie het schoonheidsritueel thuis wil voortzetten.

Reserveer de behandeling Wereldreisceremioneel - € 240 voor 5 verzorgingen van 30 minuten: www.dolcelahulpe.com/nl/spa

Dolce La Hulpe, een groene oase in de Brusselse rand

De Cinq Mondes Spa van het viersterrenhotel en -resort Dolce La Hulpe Brussels ligt in het hart van het Zoniënwoud. Het maakt deel uit van een hotel-, business- en wellnesscomplex dat een prachtig panoramisch uitzicht biedt op de omliggende natuur. Deze unieke plek in Brussel is ideaal om enkele uren of een weekend door te brengen wanneer je er behoefte aan hebt om verwend te worden.

Het buitenterras naast het overdekte zwembad met uitzicht op het Zoniënwoud ©Pers Dolce La Hulpe Brussels - Spa Cinq Mondes

LEES OOK:

Op dit groene paradijs worden de kruiden en planten van Clarins gekweekt

Wat zijn de voordelen van rijstwater voor je haar?