Sprintster Liefde Schoemaker over de perfecte schoenen en de Olympische Spelen

Gepubliceerd op 26 mei 2021 door Lore Ginneberge
Sprintster Liefde Schoemaker over de perfecte schoenen en de Olympische SpelenLIefde Schoemaker

Het gaat hard voor Liefde Schoemaker. Als Belgian Cheetah sprint ze mogelijk richting een plek op de Olympische Spelen in Tokio, en dat op haar achttiende.

Vol energie en met een onstuitbare drive is de jonge sprintster hard bezig met het veroveren van de atletiekwereld. En als gezicht van de nieuwe New Balance Fresh Foam 1080 v11 loopt Liefde ook naast de piste op wolkjes. Een gesprek met de Belgische belofte over steratleten, schoenen en de Spelen.

Liefde Schoemaker
Liefde Schoemaker

Je wordt gezien als een grote belofte in de atletiekwereld. Waar startte jouw parcours?

Liefde: "Ik begon met atletiek op 7-jarige leeftijd en hield meteen van deze sport, vooral van sprinten. De start van mijn 'carrière' staat in mijn ogen gelijk aan mijn deelname aan internationale wedstrijden. Dat was in 2018 op de Europa u18 in Hongarije."

Je spendeert een groot deel van de tijd in sportkleding, raakt je persoonlijke stijl daardoor beïnvloed?

"Ja, toch wel! Nog meer sinds ik samenwerk met New Balance. Ik ben grote fan van hun sportieve outfits die een 'casual' gevoel hebben. Ik voel me er erg goed in, een aanrader voor wie er stijlvol wil uitzien zonder in te boeten aan comfort."

New balance Fresh Foam V1180
New balance Fresh Foam 1080 V11

Shop hier

Hoe kijk jij anders naar schoenen als sprintster? Moeten schoenen – ook naast de loopbaan - aan bepaalde criteria voldoen?

"Nu niet meer. Voordat ik door New Balance werd gesponsord, moest ik heel erg letten op de zolen van de schoenen die ik kocht. Nu weet ik dat ik goed zit met hun sneakers."

Hoe bereid je je mentaal voor op een belangrijke wedstrijd?

"Ik luister naar het advies van mijn familie en mijn coach en vervolgens trek ik me volledig terug in mijn bubbel."

Liefde SChoemaker
Liefde Schoemaker

Op welk moment was je het meest trots op jezelf?

"Ik zou zeggen in 2019,  toen ik op het European Youth Olympics Festival mijn eerste internationale medaille behaalde (tweede op de 400m) maar ook toen ik in 2019 mee mocht doen aan het WK estafette in Yokohama, omdat ik daar de eerste keer tegen steratleten liep."

Jouw grote droom, deelnemen aan de Olympische Spelen, komt steeds dichterbij. Hoe voelt het om zoveel te bereiken op zo’n jonge leeftijd?

"Zoals de coach en psycholoog van het team tegen me zeggen: Dare to believe! Ik denk niet dat ik mezelf onder druk moet zetten. Als ik word gekozen zal dat inderdaad een droom zijn die uitkomt en zal ik meer dan gelukkig en dankbaar zijn. Maar ik ben nog erg jong, dus als ik niet word geselecteerd zullen mijn ogen meteen gericht zijn op Parijs 2024!"

LEES OOK: dit zijn de meest voorkomende loopfouten