We Love: de gefermenteerde huidverzorging van Florena

Geüpdatet op 26 april 2021 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
We Love: de gefermenteerde huidverzorging van Florena

In maart 2021, deed het merk Florena Fermented Skincare zijn intrede op de Belgische markt. De producten van dit nieuwe label worden gemaakt op basis van gefermenteerde ingrediënten. Fermentatie is een eeuwenoud en natuurlijk verwerkingsproces. Bovendien zijn de producten vegan en bevatten ze minimaal 99,46% bestanddelen van natuurlijke oorsprong.

Gefermenteerde verzorging, hoe werkt dat?

Elke samenstelling bevat oliën en gefermenteerde bloemen. Nadat die met zorg zijn geselecteerd, worden hun belangrijkste componenten geëxtraheerd. Daaraan worden natuurlijke fermentatiemiddelen toegevoegd, die het verwerkingsproces zullen inleiden. Aangezien fermentatie een natuurlijk proces is zonder menselijke tussenkomst, heeft elke fermentatie een eigen duurtijd. Daarna worden alleen de gefermenteerde ingrediënten weggefilterd. Zij zijn immers omgezet en verbeterd tot gefermenteerde werkzame stoffen.

FLorena
Florena

Dankzij dit unieke procedé bevat de gefermenteerde olijfolie in de Florena Fermented Skincare-verzoringsproducten minstens tien keer meer essentiële vrije vetzuren - waaronder omega 6 en 9 - dan niet-gefermenteerde olie. Bovendien bevatten de gefermenteerde ingrediënten ook veel antioxidanten. Die helpen de vrije radicalen te bestrijden en versterken de hydrolipidenfilm van de huid, waardoor die laatste beter beschermd is.

De duurzame aanpak van Florena

De producten zijn veganistisch en bevatten minimaal 99,46% natuurlijke ingrediënten. Alle producten dragen het COSMOS-label. Ook de geuren zijn voor 100% van natuurlijke oorsprong. Ze zijn ontwikkeld door gerenommeerde parfumeurs uit het Franse Grasse, de internationale parfumhoofdstad. Met de extracten van gefermenteerde bloemen worden vrouwelijke lenteparfums gemaakt. Ook de potjes voor de crèmes bestaan voor 97,5% uit gerecycled plastic. Dankzij hun dunne wand wegen ze amper 7 g, toch bevatten ze dezelfde hoeveelheid (50 ml) als de standaardpotten. De doosjes bestaan voor 70% uit gerecycled papier.

Onze favoriete verzorging

Florena Fermented Skincare Huile Régénérante pour le visage.
Florena Fermented Skincare Regenererende Gezichtsolie. ©Presse

Florena Fermented Skincare Regenererende Gezichtsolie - 30ml - € 24,99*

- Om een matte en vermoeide huid weer te laten stralen.
- De samenstelling bevat blaadjes van witte helichrysumblaadjes en gefermenteerde arganolie.
- Je kunt de olie afzonderlijk gebruiken of een tot drie druppels aan je crème of gezichtsmasker toevoegen. Zo heb je meteen een gepersonaliseerd product.
- Voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige huidjes.

Gepersonaliseerde verzorgingsproducten

Wil je je verzorgingsproducten personaliseren? Je kunt de gezichtscrèmes en -oliën van Florena Fermented Skincare met elkaar combineren zodat ze perfect aan je huid zijn aangepast.

Voeg een tot drie druppels gezichtsolie aan je gebruikelijke dosis crème toe .

Vermoeide huid? Meng wat regenererende gezichtsolie van Florena Fermented Skincare door je crème.

Een matte huid? Dan is de Radiance verzorgende gezichtsolie van Florena Fermented Skincare een goede aanvulling op je routine.

LEES OOK

Smeer like Jagger: dit is de beste huidverzorging voor de zilveren generatie

Interview: Paula Begouns geheimen voor een mooie huid

We love: & Other Stories lanceert nieuwe vegan beautylijn