We love: adidas lanceert duurzame sneaker Stan Smith Forever

Gepubliceerd op 20 april 2021 door ELLE Partner
We love: adidas lanceert duurzame sneaker Stan Smith ForeverStan Smith Forever

Als we het over iconische sneakers hebben, denk je als vanzelf aan Stan Smith van adidas. Het sportswear label schrijft nu een nieuw hoofdstuk voor haar bestselling sneaker en stopt ‘m in een duurzaam jasje. Maak kennis met de Stan Smith Forever, nu al onze favoriete schoen van het seizoen.

Tijdloze sneaker met oog voor de toekomst

Met ‘Stan Smith, Forever’ lanceert adidas Originals een duurzame update voor de legendarische witte sneaker vernoemd naar de beroemde Amerikaanse tennisspeler. De Stan Smith werd doorheen de jaren al in verschillende varianten, vormen en tinten uitgebracht. Sinds kort kleurt de schoen groen – figuurlijk dan –,  want met de ecologische versie gaat adidas de strijd aan tegen plastic afval.

De bovenkant van de nieuwe generatie Stan Smith is gemaakt van PRIMEGREEN, dat bestaat uit hoogwaardig materiaal met 50% gerecycleerd oceaanplastic. De buitenzool is gemaakt uit gerecycleerd rubber, net zoals de veters die ook deels uit gerecycleerd polyester bestaan. De volledige look wordt compleet gemaakt met het groene hiellipje, verwijzend naar de originele Stan Smith. Resultaat? Een tijdloos model met oog voor een betere toekomst.

De duurzame doelen van adidas

De lancering van deze nieuwe Stan Smith is een mijlpaal in de duurzaamheidsstrategie van adidas. Sinds 2015 werkt het merk samen met de milieu-organisatie ‘Parley for the Oceans’ en werd de eerste schoen gemaakt uit Parley Ocean Plastic voorgesteld bij de Verenigde Naties in New York. Deze eerste lancering levert indrukwekkende cijfers op: in 2020 alleen al werd 7.000 ton plastic verzameld en omgezet in 15 miljoen schoenen! 

Het doel voor 2021 is om maar liefst 17 miljoen schoenen te produceren uit Parley Ocean Plastic. Dit wordt aangevuld met de ambitie in 2021 om 60% van de producten te maken uit duurzame materialen. Niet alleen de schoenen, ook de verpakking werd aangepast, want de nieuwe Stan Smith-collectie komt in een schoenendoos gemaakt van 90% gerecycleerd karton. 

Een artistieke lancering

In België wordt de lancering kracht bijgezet door een collab met drie lokale kunstenaars: Carl Cash, , een jonge Brusselse visual artist met Zweedse en Zimbabwaanse roots, Lucia, een in Antwerpen gevestigde artieste met Italiaanse roots en Pink Panthère - oftewel Jasmine Roemendael - , een Antwerpse graffitiartieste. 

Op 29 maart mocht het trio op het museumplein voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen een geüpcycled doek bewerken met hun artistieke interpretatie van het adidas statement ‘End Plastic Waste’. Nadien krijgt het kunstwerk een nieuw leven en wordt het circulair omgevormd tot 80 limited edition tote bags. Elke tote bag bevat dus een stukje unieke signatuur van de kunstenaars.

Stan Smith Forever
Doek Stan Smith Forever

Maak kans op de Stan Smith Forever sneakers + totebag

Om deze mijlpaal te vieren schenkt adidas 9 pakketten met de gloednieuwe Stan Smith Forever-sneakers en een van de limited edition-tote bags gecreëerd door drie lokale artiesten. Waag jouw kans hier!.

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met adidas.
adidas.be

Lees ook:

Lenteproof: Wat heb je nodig voor een boho picknick?

Pigmentvlekken verminderen: Met dit beauty-ritueel blijft je teint mooi egaal

Neem deel aan een digitale kookworkshop met een Italiaans tintje